17.1.10

PLANGERE PENALA pentru Streinu Cercel. Asociatiile Pro Vita si ASTRADROM incearca sa stopeze abuzurile unui secretar de stat care a produs isterie

Bucureşti – Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Bucureşti a depus, astăzi, o plângere penală împotriva Secretarului de stat la Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Plângerea vizează încălcarea de către cel învinuit a art. 246 (Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor), 247 (Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi) şi 248 (Abuzul în serviciu contra intereselor publice) Cod Penal. În fapt, printr-o adresă semnată de Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel şi trimisă Direcţiilor judeţene de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii stabilea că personalului medical care refuză vaccinarea contra noii gripe i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor.
“Considerăm că prin impunerea acestei proceduri, numitul Adrian Streinu Cercel şi-a încălcat grav atribuţiile de serviciu, aducând prejudicii personalului medical prin încălcarea unor drepturi garantate chiar de Constituţia României, prin art. 26 (viaţă intimă, familială şi privată) şi art. 41 (dreptul la muncă)”, se arată în textul plângerii înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Nu este prima dată când dl. Secretar de stat sugerează sau dictează măsuri nelegale. Dacă limbajul agresiv şi obraznic, utilizat public la adresa contestatarilor metodelor sale sau propaganda în favoarea unor principii inacceptabile precum acela al “acordului prezumat” erau imorale, în raport cu meseria d-sale, înainte de a fi numit Secretar de stat, odată cu investirea în această funcţie de demnitate publică ele devin inadmisibile şi se cer aspru sancţionate.
Forţarea personalului medical la vaccinare sau tentativele repetate de vaccinare a elevelor şi elevilor, împotriva HPV şi împotriva virsului gripei noi, fără acordul părinţilor sunt vădit nelegale. Nici un tratament medical nu poate fi administrat fără ştirea şi acordul expres al persoanei, indiferent cine ar fi acea persoana. Constituţia şi legile României, dar şi tratatele internaţionale de drepturile omului afirmă inviolabilitatea corpului uman şi dreptul suveran al persoanei de a dispune de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile altuia. Condiţiile şi limitele în care acest drept poate fi restrâns sunt clare şi nu sunt în nici un caz întrunite în situaţia de fata.
Reamintim că în urmă cu două luni am solicitat demiterea sau demisia d-lui Streinu Cercel, lucru care s-a şi întâmplat; din păcate dl. Cercel a revenit în funcţie, de data aceasta nu doar pentru a continua scandalizarea şi iritarea părinţilor de copii minori, ci şi pentru a-şi ridica împotrivă o parte din personalul medical.
Reluăm acum această solicitare adresată şefilor săi ierarhici. Declaraţiile şi măsurile anunţate de dl. Secretar de stat nu fac decât să amplifice inutil starea de tensiune prin care trece societatea în această perioadă de frământări sociale şi politice.
Filiala din Bucuresti a Asociaţiei “Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” este o organizaţie civică nonprofit, independentă si nepartinică, al cărei scop este afirmarea valorilor vieţii persoanei umane încă de la concepere, ale familiei si ale vocaţiei parentale. Mai multe la www.provitabucuresti.ro

Si asociatia ASTRADROM a depus plangere penala impotriva lui Streinu Cercel


Joi, 14 ianuarie 2010, avocatul Marian Nitescu din Bucuresti a depus o plangere in instanta impotriva lui Adrian Streinu Cercel in numele Asociatiei pentru Pastrarea si Promovarea Valorilor Culturale si Nationale ale Poporului Roman – ASTRADROM. Adrian Streinu Cercel, in calitate de Secretar de Stat a ministerului sanatatii, a trimis la Directiile sanitare judetene din Romania o circulara prin care cerea cadrelor sanitare sa se vaccineze cu Cangrip. In aceeiasi adresa se mentiona ca personalul medical angajat care nu a primit vaccinul nu va avea dreptul sa presteze servicii in care este nevoie de a se intra in contact direct cu pacientul. Purtatorul de cuvant ASTRADROM, dr. Laura Orsan (care a initiat actiunea), sustine ca aceasta este o masura de constrangere prin care cadrul medical e nevoit sa primeasca vaccinul pentru a mai putea profesa: „Prin aceasta ne santajeaza pe cei ce nu vrem sa luam vaccinul, altfel ramanem fara locuri de munca. Vom profesa la domiciliu, pe propie raspundere sau ne pastram cabinetele si ne vaccinam”.

ASTRADROM considera ca prin aceasta circulara este incalcat art. 26 si 41 din Constitutia Romaniei care asigura dreptul la munca si viata intima. „Prin adresa domnului Streinu Cercel se incalca Drepturile Omului, este un abuz in functie. Se vede clar ca la mijloc sunt interese necurate. Este ilegal. Nici un tratament sau vaccin nu se poate face fara acordul persoanei in cauza.” spune presedintele ASTRADROM, Ancuta Avram. Acctiunea a fost sustinuta si de alte asociatii si fundatii din tara.

Cangrip e un vaccin impotriva gripei porcine fabricat in Romania la instititutul Cantacuzino din Bucuresti.

A doua zi, Asociatia Pro-vita din Bucuresti a inaintat o alta plangere penala impotriva lui Adrian Streinu Cercel, tot pentru abuz in functie si incalcarea dreptului la libera alegere, fara ca una din cele doua asociatii sa stie de intentia celeilalte. In urma cu noua luni domnul Cercel a fost demis in urma unei actiuni a asociatiei Pro-Vita. La scurt timp acesta a fost repus in functie.

Nicoleta Baciu

Profesorul Gheorghe Buzatu despre istoricul Eminescu (VIDEO)


SCRISOARE CĂTRE THEODORA sau DESPRE ULTIMUL ROL AL LUI TONI TECUCEANU

Draga mea, îţi făceai probleme că mama ta a fost vaccinată împotriva gripei porcine fără să ceară, din zelul şi graba doctoriţei. Se mai întâmplă. Dar viaţa şi moartea, boala şi sănătatea nu stau nici într-un banal virus şi nici în vaccinare. Iar Cel care are puterea de a transforma apa în vin, poate face şi dintr-un vaccin periculos o apă de ploaie. Să ne ierte Dumnezeu de afrontul pe care I l-am făcut prin frica de o banală gripă, fie ea şi porcină. Dumnezeu nu a creat frica. Ea este semnul omului căzut. Doar el are teamă de boală şi moarte.

Sunt atâţia oameni care lucrează în mediu toxic, dar nu toţi se îmbolnăvesc. Medicii şi cadrele medicale vin zilnic în contact cu o mulţime de microbi purtaţi de bolile pacienţilor. Dar nu se îmbolnăvesc nici ei şi nici cei din familia lor, deşi contactul cu agenţii patogeni este permanent şi direct. Arheologii cercetează sute şi mii de morminte istorice. Niciunul nu a păţit niciodată nimic. Sunt o mulţime de profesii cu risc crescut de contaminare şi totuşi oamenii nu fac mai mult decât bolile specifice constituţiei lor. Omul, creaţie divină perfectă, îşi poate adapta imunitatea în funcţie de mediul în care trăieşte.

Fireşte că altceva este când se introduce în trup o otravă, fie ea şi din compoziţia unui vaccin. Insă viaţa şi moartea nu stă în mâinile noastre. Noi avem şi firele de păr înnumărate, darămite zilele. Ingerul morţii nu coseşte alandala în univers.

Există însă morţi bune şi morţi rele. Cele rele sunt îngăduite de Dumnezeu cu scop pedagogic, adică să învăţăm ceva din ele. Prin ele Dumnezeu ne dă o lecţie de viaţă.

Şi cred că lecţie mai clară decât au primit românii săptămâna ce s-a încheiat n-a mai fost de mult.

Luni era zarvă mare. Tot poporul agitat. Toţi alergau să se vaccineze ca să nu moară ca Toni Tecuceanu. Telefoane la medici, goană la spitale. Am lăsat un pliant anti-vaccin la secretariat să le mai potolesc elanul. Joi erau deja trei morţi vaccinaţi. Poporul consternat. Statul era cât pe ce să-i omoare. Toţi bănuiesc că de dragul lor!

In concluzie, săptămâna 11- 17 ianuarie 2010, a făcut mai mult decât toate campaniile pro-vaccinare din România şi a lovit mai puternic decât toate protestele anti-vaccinare organizate vreodată. Realitatea a bătut ficţiunea. Săptămâna asta tot poporul a primit vaccinul anti-prostie. Dacă o astfel de săptămână ar fi subiectul unui film artistic toţi ar zice că a fost o fantezie. Toni Tecuceanu a jucat cel mai fabulos rol din viaţa sa. Ne-a învăţat ce înseamnă otrava propagandei cultivate pe frica de boală şi moarte. A cârcotit pentru ultima oară împotriva abuzurilor unor oficiali care încep să se creadă stăpâni pe vieţile noastre. Şi-a jucat atât de bine rolul încât, la sfârşitul scenei, nu s-a mai ridicat.

Mă rog la Dumnezeu să îi aşeze sufletul în rai!

(1) www.rotheo.wordpress.com

Petre Ţuţea despre românul absolut Mihai Eminescu


Sociologul Ilie Badescu despre Eminescu, Basarabia si Bucovina

Foto: Cristina Nichitus
Related Posts with Thumbnails