24.5.11

Avram Iancu n-a murit! Autoritatile locale brasovene promit indreptarea situatiei statuii vandalizate a lui Avram Iancu





Au trecut 5 zile de cand am postat prima oara despre faptul ca bustul lui Avram Iancu din Brasov a fost vandalizat si reactiile nu au intarziat sa apara. Dupa ce mai multe ziare locale si portale online au preluat stirea, Politia Romana (Sectia 4 Brasov) si Primaria Municipiului Brasov s-au sesizat.



Comisar sef Buleandra
Cei de la sectia 4 au fost la fata locului sa faca o constatare. Acum Politia Romana face "investigatii si verificari in randul boschetarilor care furat literele sa le vanda la fier vechi". Seful sectiei 4 Politie, comisarul sef Buleandra, ne spune clar si raspicat: "lasati actiunile ungurilor, daca era, dadea cu vopsea pe statuie, sau scria ceva pe ea sau il darama p'ala. N-are cum sa fie un act d'asta de xenofobie sau de rasism din partea ungurilor, is boschetarii, sigur". Politia a verificat la centrele de fier vechi si nu au fost gasite nicaieri literele care formau citatul "Unicul dor al vietii mele e sa-mi vad natia fericita!". Declaratia comisarului Buleandra pare hazardata, atat timp cat cercetarile n-au fost finalizate. Cred ca se impune luarea in consideratia a tuturor ipotezelor.

Sorin Toarcea- Purtator de cuvant al Primariei
Am aflat de la purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, domnul Sorin Toarcea, faptul ca "Primaria s-a sesizat in acest caz si firma cu care avem noi contract a fost acolo si se va lua o decizie daca le indeparteaza pe toate sau le reface (n.m.: se refera la literele care formau inscrisul - "Unicul dor..."). Va mai dura ceva timp pana vom identifica o turnatorie in cupru care sa ne faca literele, pentru ca erau multe litere, era un citat... Noi speram ca in cel mai scurt timp posibil citatul acela sa fie din nou montat pe bust, pentru ca totul sa fie ca inainte".

Related Posts with Thumbnails