19.5.11

Statuia lui Avram Iancu din Brasov a fost vandalizata! Inscrisul "UNICUL DOR AL VIETII MELE E SA-MI VAD NATIA FERICITA..." si numele lui Avram Iancu au fost sterse de pe soclul statuii. Primaria Brasov trebuie sa indrepte aceasta situatie

Statuia lui Avram Iancu, inainte de vandalizare (ianuarie 2009)



 "UNICUL DOR AL VIETII MELE E SA-MI VAD NATIA FERICITA..." (AVRAM IANCU)
                                                            

Acesta era citatul scris pe statuia lui Avram Iancu din Brasov. La scurt timp dupa gestul simbolic si in acelasi timp provocator al unui unguras extremist, am observat pe drumul spre biserica faptul ca a disparut coronita cu flori de pe bustul lui Iancu si odata cu aceasta coronita au disparut si literele care formau citatul mai sus amintit, dar si numele conducatorului motilor de la 1848, Avram Iancu. 

La inceput am crezut ca urmeaza sa se sesizeze cineva, insa nimeni nu a facut-o. Parca nimeni nu a vazut nimic, nimeni nu vede sau nimeni nu vrea sa vada sau sa rezolve nimic. Mai nou, vazand ca si statuia lui Matei Corvin a fost vandalizata de UDMR-isti, m-am hotarat sa iau atitudine.

Daca exista cineva care ma poate ajuta cu idei sau orice altceva ce imi poate fi de folos pentru a putea readuce bustul lui Avram Iancu la frumusetea initiala imi poate lasa un mesaj prin intermediul comentariilor (click aici).

Academician Dinu C Giurescu: Ce este “national” in “Legea educatiei nationale”? O putem socoti, cu temei, “Legea educaţiei fără patrie”

 

Academicianul si eminentul istoric Dinu C Giurescu a tras un semnal de alarma grav, inca de anul trecut, fata de Legea Educatiei Anti-Nationale, care prevede predarea istoriei si geografiei in limbile minoritatilor nationale, si pe care incearca sa o modifice acum deputatul clujean Mircia Giurgiu. In avertismentul profesorului, pe care il redam mai jos, Dinu Giurescu atragea atentia ca “Punerea în aplicare a unor atari prevederi va contribui în mod direct, prin şcoală, ca naţiunea română să devină, treptat, o populaţie cu un vag sentiment al identităţii sale. Ţelul ultim este ca noile generaţii să nu mai gândească la patrie, la rostul şi menirea României în Europa, să nu mai ştie de aportul românilor la istoria şi civilizaţia europeană, să nu mai aibă sentimentul demnităţii naţionale, nici individual, nici colectiv”. “În final – scrie profesorul cu mare amaraciune -, ne putem întreba de ce „Legea educaţiei naţionale” este intitulată aşa? Ce este „naţional” în ea?”. “Ea preconizează o educaţie în care nu se află sentimentul şi identitatea României. O putem socoti, cu temei, Legea educaţiei fără patrie.”, conchide academicianul Dinu C Giurescu in analiza preluata de Ziaristi Online.
Educaţie fără patrie
„Legea educaţiei naţionale”, asumată de guvern şi considerată neconstituţională de Curtea Constituţională, enumeră în articolul 3 „principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior din România”. Sunt 13 principii referitoare la: echitate, calitate, relevanţă, eficienţă, descentralizare, răspundere publică, „garantarea identităţii culturale a tuturor cetăţenilor români şi a dialogului intercultural”, autonomie universitară, libertate academică, transparenţă, „independenţa faţă de dogme religioase şi faţă de doctrine politice”, incluziune socială, „centrarea educaţiei pe beneficiarii acesteia”.
Un principiu lipseşte cu desăvârşire: cunoaşterea istoriei şi culturii româneşti. Absenţă cu urmări de durată, când examinăm şi alte articole ale acestei legi.

Integral la Ziaristi Online

Romani, copiilor nostri li se pregateste ceva! Stiti ce invata copilul vostru la scoala?

Afirmam mai sus ca o data lansata, revolutia sexuala a devenit o profesie pentru multi. Aici se inscriu mai ales functionarii din structurile europene si ONU. Colegii de la Pro Vita Bucuresti au alcatuit recent documentarul alaturat excelent tocmai pe aceasta tema. Le multumim!
Pregateste-ti copilul pentru a deveni… “activist pentru drepturile sexuale”! http://www.culturavietii.ro/2011/04/14/pregateste-ti-copilul-pentru-a-deveni-activist-pentru-drepturile-sexuale/ 
O recenta intrunire gazduita de Comisia Natiunilor Unite pentru Statutul Femeii a fost locul perfect pentru a prezenta noua programa de “educatie sexuala” a Planned Parenthood, cel mai mare business de avort si planificare familiala din America de Nord si unul din cele mai mari din lume. Sala – plina de reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale din intreaga lume interesate sa sprijine atat Planned Parenthood cat si organismele ONU care lucreaza strans impreuna cu aceasta (de ex. Population Council si International Women’s Health Council) sa preia noul curriculum “Linii directoare si activitati pentru o abordare unitara a sexualitatii, genului, HIV si educatiei privitoare la drepturile omului”.
“Daca am putea sa introducem acest program complet de educatie sexuala in fiecare scoala si sa-l implementam in toata lumea, am putea cu totii sa oprim lucrul si sa plecam linistiti acasa”, au fost cuvintele moderatorului catre numerosul auditoriu pe care il credea format exclusiv din feministe si sustinatori ai drepturilor homosexualilor. “Asta ne-ar rezolva toate problemele!” O afirmatie grandioasa, s-a gandit atunci reprezentantul United Families International, organizatie pro-familia din Statele Unite, care s-a aflat incognito in sala si a relatat evenimentul.
“Dupa ce ne-am intors acasa si am studiat ore bune cele 281 de pagini ale programei si cele 188 de pagini ale ‘caietului de activitati’, putem spune, cu mina pe inima, ca nu a fost deloc o declaratie grandioasa,” scrie delegatul UFI pe blogul asociatiei. “Aceasta noua programa de educatie sexuala unitara nu doar ca instruieste in tehnici de ‘autosatisfacere si satisfacere a partenerului’ prin masturbare, sex oral si anal ori tehnici de atingere a orgsmului, dar este si un manual bine construit, complet si foarte eficient in transformarea copilului in activist pentru ‘drepturile sexuale si de gen’.” (Nota: in original, “sexual rights and gender activist”; termeni specifici “revolutiei sexuale”. Despre gen şi diferenţa între acesta şi sex puteţi citi mai multe în articolul Teoria genurilor a feminismului subversiv).
Dar ce contine aceasta programa care se doreste a deveni un standard in educatia copiilor din intreaga lume?
“Programa unitara” abunda in lectii si activitati care: asociaza religia si familia traditionala cu promovarea urii, dezinformarii, stereotipurilor negative, opresiunii si violentei impotriva femeii; normalizeaza si promoveaza comportamentul homosexual; invata si conditioneaza copiii sa accepte si sa sustina casatoria intre parteneri de acelasi sex si sa eforturile de legalizare a acesteia; invata copiii sa creada ca oricine se opune comportamentului homosexual este nedrept, sustine discriminarea si nu poate fi membru activ al unei societati sanatoase; forteaza acceptarea si legalizarea prostitutiei, redenumita, dupa limbajul NewSpeak, “munca sexuala” (“sex work”); promoveaza avortul ca drept al omului si ii motiveaza pe copii sa devina sustinatori ai legalizarii acestuia la nivel global; invata copiii cum poti sa obtii un avort acolo unde acest lucru este ilegal; insista ca mariajul este doar o optiune oarecare in societatea societatea contemporana, iar parteneriatul domestic, coabitarea, uniunea civila sau refuzul oricarei forme de institutionalizare sunt variante egale si valide pentru relatii. 

Alianta Familiilor din Romania despre revolutia sexuala de la usa Romaniei


REVOLUTIA SEXUALA LA USA ROMANIEI (II)

Continuam astazi subiectul pe care l-am demarat acum citeva saptamini privind revolutia sexuala care deja bate si la usa Romaniei. Unii dintre noi inca nu auzim bataia sau daca o auzim o ignoram, crezind ca, asemenea unui oaspete nedorit care ne bate la usa, mai devreme sau mai tirziu se va plictisi de batut si va pleca mai departe. Asta insa nu inseamna ca ea ne ignora pe noi. Revolutia sexuala isi are discipolii si mercenarii ei care o promoveaza cu insistenta si agresivitate. Peste tot. Resursele financiare pe care le au la dispozitie sunt imense. Poate pe unii dintre noi lucrul acesta nu ne intereseaza, afirmind ca oricum nu poti opri timpul in loc, societatea se schimba, a fost in continua schimbare de la inceputul lumii, sau, chiar si mai fatalist, ca si asa nu ai ce face. Nu te poti opune. Ba mai mult, spun unii, revolutia sexuala face parte integranta din “valorile europene” atit de mult vinturate in presa si repetate de buzele multor intelectuali romani scolati in universitatile occidentale. Va atragem insa din nou atentia: vegheati asupra familiilor voastre si mai ales asupra copiilor vostri. Pericolele la care ei sunt expusi astazi sunt diferite de cele la care a fost expusa generatia noastra cind noi eram copii. Cu sexualitatea si dezvoltarea ei normala nu ne putem juca. Nu stirniti si nici nu grabiti “dragostea” spune inteleptul Solomon, pina cind vine ea. Dumnezeu ne-a desemnat normali, dar in ziua de astazi fortele intunerecului ne stirnesc impulsul sexual, al copiilor nostri, si al adolescentilor cu scopul de a-l distorsiona.
 
In editia de astazi cautam sa va deschim ochii spre o noua perspectiva, o notiune cu totul bizara, si anume aceea de “identitate sexuala,” un termen intilnit in publicatiile de specialitate sub numele de “gender identity.” In mare, “identitatea sexuala” face parte din panoplia “drepturilor” pe care “minoritatile sexuale” si le afirma si promoveaza si pe care cauta sa le insereze in tratatele internationale care privesc drepturile omului. Ce inseamna? Dreptul individului de a-si alege o identitate sexuala diferita de cea biologica dobindita la nastere. In alte cuvinte si la concret, dreptul individului de a se identifica ca barbat cu toate ca biologic este femeie, ori femeie cu toate ca biologic este barbat. Adica, un barbat afirma ca “simte” ca de fapt e “femeie” si doreste ca societatea sa-l recunoasca si sa-l afirme ca fiind “femeie” si nu barbat, si invers. Notiunea aceasta bizara este deja recunoscuta la nivel de drept in unele tari europene (Suedia, Olanda, Belgia, Marea Britanie), cit si in unele state americane, de exemplu Massachusetts. In aceste tari, indivizilor care sufera de acest anacronism li se emit documente civile noi care identifica identitatea sexuala selectata, incepind cu certificatul de nastere pina la certificatul de conducere auto. “Identitatea sexuala” inseamna in plus dreptul de a alege sa te autodefinesti ca fiind persoana fara sex, neutra cum ar fi, sau asexuala, adica lipsita de impuls sexual.
 
 
“Identitate sexuala” deasemenea include “dreptul” individului de a-si schimba sexul biologic prin proceduri chirurgicale. Aici se include si transsexualitatea. Psihologii integri afirma ca aceste aberatii constituie malformatii psihologice, pe cind ceilalti le catalogheaza ca si o manifestare “normala” a sexualitatii umane. Iar varsta de la care interventiile chirurgicale pentru redesemnarea sexului se pot face scade. De exemplu in Olanda minorii pot sa-si schimbe sexul doar cu consimtamintul parintilor pina la 12 ani, iar dupa aceea o pot face fara. In plus, “minoritatile” sexuale cer ca plata interventiilor chirurgicale sa fie facuta din fondurile publice. Deasemenea, tot mai des se intilnesc cazuri in care copii de scoala elementara spun parintilor ca nu se simt “comfortabili” cu sexul biologic propriu si ca doresc sa fie baieti in loc de fetite si invers. Unii parinti, in loc sa-i supuna unui tratament adecvat, le cinta in struna, privind lucrul acesta ca fiind unul “cool” si imbracindu-si baietii ca fetele si fetele ca baietii. Pe tema aceasta am mai scris in toamna, si ocazional redam articole similare in buletinul informati AFR care apare martia.
 
 
AFR Recomanda: E lucrul acesta normal sau o nebunie?Acelora dintre d-tra care sunteti interesati intr-o abordare mai aprofundata a subiectului, va recomandam cartea lui Michael Bailey The Man Who Would be Queen: The Science of Gender-Bending and Transsexualism (2003) (“Barbatul care se vrea regina: stiinta distorsionarii sexului si transsexualismul”) Profesor de psihologie la unversitati prestigioase americane (University of Texas, Austin, University of Chicago, iar acuma la Northwestern University), Michael Bailey si-a dedicat mai mult de 40 de ani de viata sudiind fenomenul homosexualitatii si al transsexualitatii. Opinia lui este ca transsexualitatea este o deficienta psihologica care poate fi corectata prin terapie. Exista, spune el, o “stiinta” de distorsionare a identitatii sexuale. Sunt insa si cazuri legitime, afirma Bailey. Incidenta confuziei de identitate sexuala biologica la nastere este extreme de rara, de doar un copil la 400.000, dar poate fi corectata fie prin interventii chirurgicale facute devreme, fie prin ajustari terapeutice. Notam, tot despre profesorul Bailey, ca dupa ce si-a publicat cartea, homosexualii americani l-au declarat persona non grata, atacindu-l pe internet in termeni dintre cei mai murdari. O recenzie a cartii lui o puteti citi aici: http://www.genderpsychology.org/autogynephilia/j_michael_bailey/man_queen.html
 
Related Posts with Thumbnails