12.6.13

De Inaltarea Domnului (Ziua Eroilor) - un cuvant al Parintelui Justin Parvu despre Neam, Tara si mucenicii din inchisorile comuniste


Sursa: Manastirea Petru Voda


Ipoteză: „Primăvara turcească”, pregătită în laboratoarele Soros



Scris de: Luciana Pop

Protestele împotriva Guvernului Erdogan ar putea fi rezultatul „muncii” Open Society Foundations, patronată de miliardarul american George Soros • Izbucnirea protestelor de la Istanbul coincide cu anunțul Turciei privind reducerea la zero a datoriilor față de FMI

De aproape două săptămâni, toate privirile sunt ațintite spre manifestațiile de amploare care au cuprins Turcia, proteste pornite de la o scânteie - intenția de a demola Parcul Gezi din Istanbul - și transformate într-o mișcare de contestare a premierului Recep Tayyip Erdogan, fără precedent în acest stat laic. Turcii care au ieșit în stradă sau cei care radiografiază situația politică dau vina pe încercările tot mai evidente ale prim-ministrului de a islamiza societatea. Și pe derapajele lui autoritariste. Există și voci care spun că în spatele protestelor soldate cu trei morți, peste 4.000 de răniți și alte câteva mii de oameni arestați, se află o agendă secretă a Occidentului de a destabiliza Turcia. „Primăvara turcească”, așa cum a denumit-o presa, l-ar putea avea ca păpușar-șef pe maestrul „revoluțiilor portocalii”, miliardarul George Soros, a cărui fundație este tot mai vocală în Turcia. Alte teorii conspiraționiste leagă izbucnirea revoltelor de un anunț recent al Guvernului Erdogan. După 50 de ani, Turcia a intrat în clubul țărilor care nu mai au datorii la Fondul Monetar Internațional.
De la salvarea unui parc din Istanbul, condamnat să ajungă teren pentru mall, în Turcia ultimelor zile s-a ajuns la acțiuni de protest explozive îndreptate împotriva Guvernului Erdogan. Mii și mii de oameni au ieșit în stradă, zi de zi, pentru a cere demisia premierului, acuzat de derapaje autoritare și de ignorarea statului laic, fondat de Atatürk. După Istanbul, „Primăvara turcească” s-a extins la Ankara, Izmir, Edirne și în alte orașe. De fiecare dată, forțele de ordine au răspuns la adresa protestatarilor cu tot arsenalul din dotare: gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc, tunuri cu apă, lovituri de baston.

Complot din exterior

Tabloul ultimelor zile, în care s-au înregistrat noi și noi ciocniri între poliție și manifestanți, arată astfel: trei morți, cel puțin 4.300 de răniți și mii de oameni arestați. Revenit în țară după un turneu în Magreb, șeful Guvernului de la Ankara și-a reluat retorica ofensivă, calificându-i pe protestatari drept „jefuitori” şi „extremişti”, şi a denunţat un complot „organizat atât în interiorul, cât şi în exteriorul ţării”. După ce a făcut aceste afirmații, premierul Erdogan a fost comparat cu președintele sirian Bashar al-Assad. Pe care l-a numit „dictator” și pe care nu l-a susținut nicio clipă în momentul în care acesta acuza „puteri străine” că ar fi implicate în rebeliunea din Siria. O serie de grupări de extremă stânga, care au manifestat în ultimele zile la Istanbul, i-au reproșat lui Erdogan că s-a dat de partea Occidentului, participând la agresiunea Siriei, stat vecin și, tradițional, prieten.

Apel al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru consolidarea statutului tradițional al familiei și al căsătoriei. "Considerăm că schimbarea viziunii asupra instituției familiei va conduce la desfigurarea acestei națiuni, prin relativizare morală și prin încurajarea promiscuității sexuale, cu efecte extrem de nocive mai ales asupra copiilor sau tinerilor".


Noi, membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în cadrul ședinței de lucru din data de 12 iunie 2013, care a avut loc la Mănăstirea Neamț, lavra istorică a isihasmului românesc, am luat act cu bucurie față de demersul Patriarhiei Române, care a înaintat o serie de propuneri către comisia de revizuire a Constituției, între care și cea privind definirea familiei ca întemeindu-se pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”. În acest context, ne declarăm îngrijorați de respingerea, de către această comisie, a unei astfel de clarificări, absolut necesare în contextul lumii de azi, cu atât mai mult cu cât, anterior, aceeași membri votaseră pentru o astfel de definiție. Acceptând actuala formulă din Constituție, aceasta ar putea deschide perspectiva legiferării „căsătoriilor” între persoanele de același sex. Noțiunea de „soți” care apare acum în definirea constituțională a căsătoriei, lasă deschisă, din păcate, această posibilitate.
În slujirea noastră de păstori ai poporului lui Dumnezeu din Moldova, nu putem tăcea și rămâne indiferenți față de perspectiva unei mari decăderi, aceea de a strica rostul ființial al omului de a se uni, bărbat și femeie, în sfânta taină a căsătoriei. Totodată, îndemnăm la veghe, în duh de rugăciune și de mărturisire, față de un proces mereu crescând de păgânizare a societății, având ca reper valori zis a fi moderne, superioare.
Ierarhii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în numele milioanelor de credincioși, clerici și monahi, cuprinși în eparhiile pe care le slujesc, cheamă pe cei responsabili de alcătuirea textului Constituției să nu se îndepărteze de o viziune asupra căsătoriei pe care o are majoritatea covârșitoare a celor care i-au votat și pe care-i reprezintă în forul legiuitor al țării. O schimbare de poziție asupra acestui subiect, reflectată în Constituţie sau într-o lege ulterioară, ar plasa senatorii și deputații în contradicție evidentă față de convingerea celor pe care-i reprezintă în Parlament. S-ar încălca, astfel, o regulă elementară a democrației, care presupune să se exercite puterea în numele și în conformitate cu voința poporului care i-a ales.
Considerăm că schimbarea viziunii asupra instituției familiei va conduce, prin ultimele sale consecințe, la desfigurarea acestei națiuni, prin relativizare morală și prin încurajarea promiscuității sexuale, cu efecte extrem de nocive mai ales asupra copiilor sau tinerilor. Suprimarea statutului actual al familiei și al căsătoriei ne-ar face, astfel, vinovați, în fața lui Dumnezeu și a neamului românesc, de o greșeală fără precedent și ne-ar plasa pe o direcţie ce afectează demnitatea umană şi nu are nimic moral şi sfânt.

IPS Teofan,
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

IPS Pimen,
Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

               PS Corneliu,
               Episcop al Huşilor

               PS Calinic Botoșăneanul,
               Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor

               PS Ioachim Băcăuanul,
               Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

Sursa: 

Radu Golban: Guvernul USL a făcut un cadou de MILIARDE de euro Germaniei.

Guvernul Ponta a făcut cadou Germaniei mai multe proprietăţi confiscate în 1944 de către Regele Mihai, Grupului Etnic German de la acea vreme, dezvăluie economistul român Radu Golban. Aceste proprităţi valorează miliarde de euro, potrivit acestuia.


"Cadoul lui Victor Ponta pentru Angela Mekel a fost restituirea proprietăţii confiscate în 1944, a forumului democrat german. [...] În 1944, România a semnat o convenţie de armistiţiu cu aliaţii, care conţinea 66 de legi. Între cele 66 de legi a fost şi legea care a interzis mişcările fasciste dar şi grupul etnic german. Averile grupului etnic german au fost confiscate în mod legal", a declarat Radu Golban, la Realitatea TV.
În opinia românului stabilit în Elveţia, vizita de astăzi a lui Ponta la Berlin a reprezentat cadoul Angelei Merkel pentru proprietăţile retrocedate Germaniei de guvernul USL.

"Această vizită este şi un prilej de primi girul de la Berlin pentru viitoarea carieră a domnului Victor Ponta", a mai spus Radu Golban.
Şi Peter Imre a comentat vizita premierului Victor Ponta la Berlin, de data aceasta din perspectiva omului de afaceri. "Evident că atunci când preşedintele Franţei vine in vizită, nu vine sa vadă Carpaţii, vine cu şleahta de oameni de afaceri şi cumpără bucată cu bucată". Acesta s-a interesat şi câţi oameni de afaceri români sunt în delegaţia primului ministru, nu "dacă domnul Ponta se place cu doamna Merkel sau nu". Din păcate, niciun om de afaceri nu a fost în această delegaţie...
Related Posts with Thumbnails