20.4.10

Parastasul dascălului român ortodox Traian Trifan. Nicolae Purcărea: Marele merit al Bădiei Traian este că a transformat închisoarea în mânăstire.




George RONCEA, golan-veteran: Adevărul despre Piaţa Universităţii - după 20 de ani.


Săptămåna aceasta se împlinesc 20 de ani de la deschiderea Balconului luminat al Universităţii, două decenii de la naşterea Golaniei, singura zonă cu adevărat anticomunistă a Romåniei de atunci. Începånd cu această săptămånă, „Curentul“ va susţine o campanie de mediatizare dedicată fenomenului Pieţei Universităţii, va oferi publicului mărturiile unor vechi golani, fondatori şi organizatori ai manifestaţiei care a rămas un reper ce marchează una dintre cele mai ferme şi mai îndelungate forme de protest anticomunist memorat de istoria contemporană. Memoria acestui eveniment a fost ocultată în fel şi chip, celebra ceaţă a Televiziunii Romåne, pretext universal invocat în acea vreme pentru a se evita mediatizarea manifestaţiei, învăluie încă fenomenul Piaţa Universităţii. Represiunea sălbatică a fost urmată de două decenii de manipulare şi minciuni, de ocultare a adevărului în scopul protejării vinovaţilor Mineriadei, cei care poartă încă pe måini urmele sångelui vărsat de Armată, Poliţie şi minerii coordonaţi de reprezentanţii fesenişti, de securiştii aserviţi conspiratorilor moscoviţi ajunşi în fruntea Romåniei căţăraţi pe cadavrele aşa-zisei revoluţii populare.
„Curentul“ va încerca să risipească ceaţa, bazåndu-se pe datele colectate deja, dar face totodată apel la vechii golani pentru a contribui la împărtăşirea memoriilor şi completarea mărturiilor ce privesc atåt manifestaţia Pieţei Universităţii, cåt şi Represiunea, Mineriada organizată de Ion Iliescu. Atåt la adresa redacţiei, cåt şi pe adresa piatauniversitatii@mineriada.orgAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. pot fi trimise date, imagini, informaţii cu privire la istoria Pieţei Universităţii.
Autorul acestui material a format primul dosar cu mărturii de acest fel, adunate la sediul Ligii Studenţilor, imediat după ieşirea din infernul de la Măgurele. Primele demersuri juridice împotriva agresorilor tot în acea perioadă au fost iniţiate. Evident, procurorii au aruncat totul la coş.
Tradiţia aruncării la gunoi a informaţiilor care îl incriminau pe Ion Iliescu şi gaşca sa de complici a continuat pånă astăzi, iar actualii procurori ai statului romån au desăvårşit opera înaintaşilor lor exoneråndu-l pe Ion Iliescu, printr-unul dintre cele mai josnice NUP-uri din istoria Parchetului. Conducătorul echipei de procurori care l-au albit pe Iliescu de sångele de pe måini, elodianusul Marius Iacob, tocmai a fost confirmat din nou pe post.
Încă sunt pe rol procese intentate de Asociaţia Victimelor Mineriadei, vor urma probabil şi acţiuni la nivelul instanţelor internaţionale, însă pånă la condamnarea de către corupta şi/sau impotenta Justiţie romånească a celor vinovaţi de crimele din iunie 1990 va mai dura. Pånă una alta, actuala şi viitoarele generaţii de români au dreptul să cunoască dimensiunile crimelor săvârşite de guvernanţii postdecembrişti ai României împotriva poporului român.
Totodată, vom încerca să aducem la lumină aspecte mai puţin cunoscute legate de fenomenul Pieţei Universităţii, date cunoscute de un număr restråns pe persoane implicate direct la acea vreme în segmentul de organizare a protestului, membri ai unei echipe formate mai mult sau mai puţin ad-hoc, care a muncit în umbră neîncetat. Unii dintre aceştia au fost ţinta organelor de securitate de la vremea aceea, ba chiar şi în prezent „beneficiază“ de o atenţie informativă susţinută.

Adevărul: MISA caută "satisfacţia" la Casa Armatei din Timişoara cu Dan Puric şi Ioan Gyuri Pascu.


Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA) caută orgasmul multiplu la Casa Armatei, cu Dan Puric şi Ioan Gyuri Pascu. „Iubeşte viaţa“, un eveniment destinat adepţilor MISA, a reuşit să stârnească rumoare după ce s-a aflat că în culise este controversata organizaţie.

Casa Armatei, Sala Lira a Casei Municipale de Cultură şi Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara sunt, timp de şapte zile, gazda unor evenimente care promovează erotismul şi virilitatea.

Vezi şi:

Vernisaj erotic la Festivalul Iubirii organizat de Asociaţia Dacica,filială locală a MISA

În spatele organizării acestor acţiuni se află o filială a MISA. Reprezentanţii Asociaţiei Dacica, cei care au pus la cale toate acţiunile, au declarat că încearcă „atingerea unei stări de virilitate legendară nesfârşită printr-o revoluţie amoroasă a continenţei sexuale".

Revoluţia amoroasă se petrece în mai multe locuri din oraş, printre care Reprezentanţii Camerei de Comerţ Timişoara au fost şi ei la un pas de „virilitatea legendară", când li s-a cerut închirierea unei săli de conferinţe. Au fost singurii care au cerut detalii despre manifestare şi când au aflat că e vorba despre o „revoluţie sexuală" au refuzat închirierea.

Iubirea, paravan

Informaţia privind locul de desfăşurare al evenimentelor provine chiar de pe pagina de internet a organizatorilor. Aparent, responsabilă pentru festivalul sexual este o organizaţie nonguvernamentală numită „Asociaţia Dacica", în conducerea căreia sunt doi medici. Asociaţia Dacica este filiala locală a sectei Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), al cărei mentor spiritual este profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Chiar pe site-ul MISA apare scris că Asociaţia Dacica e una dintre filialele din Banat unde se pot învăţa tehnici de yoga.

Cele două organizaţii îşi laudă reciproc activitatea. Aparent, „Iubeşte viaţa" nu vrea să facă altceva decât să îi apropie pe pământeni şi să îi ajute să îşi descopere sexualitatea. După cum stă scris pe pagina electronică oficială a Asociaţiei Dacica, festivalul este adresat „românilor inteligenţi şi curioşi". Seria manifestărilor a început sâmbătă, la Sala Lira, o sală de teatru aflată în proprietatea Primăriei Timişoara.

Le cântă Gyuri Pascu

În aceeaşi sală, la finalul săptămânii, va evolua şi Ioan Gyuri Pascu într-un spectacol de teatru care face parte din „revoluţia" MISA. „Noi am semnat un contract pentru un seminar pe teme de cuplu şi îl vom găzdui pe Ioan Gyuri Pascu, nu MISA sau yoghini. Eu nu am timp să verific cine e proprietarul asociaţiei. Totul a fost legal. În plus, Asociaţia Dacica a ţinut în fiecare an la noi evenimente. Fiecare cu treaba lui. Ei trebuie să plătească 150 de lei pe fiecare oră în care sala e închiriată", a spus Ioan Dehelean, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, care este în subordinea Primăriei.

Mai mult, artistul Ioan Gyuri Pascu se arată conciliant. „Dacă merg avioanele, eu vineri o să fiu la Timişoara pentru un recital de 40 de minute. Ştiu că am fost invitat de MISA, ba chiar e a doua oară când le accept invitaţia. Oamenii ăia nu mi-au făcut rău şi nu am de ce să fug de ei", a spus Ioan Gyuri Pascu.

1. Maiorul Nicolae Drăgan şi psihologul Simona Popescu, actriţă într-un film erotic
2. Printre lucrările studenţilor timişoreni s-a aflat şi un falus din ghips

„Sper să fie o glumă"

O altă instituţie asociată cu festivalul sexual al MISA este chiar Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Brigăzii 18 Infanterie Timişoara. Galeria ProArmia, una dintre sălile de ceremonii ale Casei Armatei din oraşul de pe Bega, a fost folosită, ieri-seară, pentru un vernisaj de supraerotism, urmat de o lecţie de transfigurare sexuală. Lucrările tinerilor de la Facultatea de Arte din Timişoara făceau referire la tinere dezbrăcate, falusuri şi metode moderne de sex. „Eu am fost în concediu. Cred că cel care a semnat nu a avut suficiente elemente pentru a analiza actele. Nu ştiam că e vorba de MISA şi încă sper să fie vorba de o glumă", a spus comandantul Gheorghe Simina.

În schimb, Nicolae Drăgan, responsabilul de evenimentele care au loc la Galeria ProArmia, se arată un susţinător al acestui tip de acţiuni: „Subiectele cu şi despre erotism sunt destul de sensibile, dar e îmbucurător că e abordat. Nu avem de ce să ne ruşinăm. E o bucurie să fim parteneri cu Asociaţia Dacica."

Nu le-a mers cu Camera de Comerţ

Singura instituţie care şi-a dat seama că în spatele „Festivalului Iubirii" este MISA a fost Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Timişoarei (CCIAT). „Asociaţia Dacica a adresat o solicitare CCIAT de găzduire a unui seminar. S-a semnat un precontract, cu rugămintea adresată Asociaţiei Dacica de a informa CCIAT asupra temei şi conţinutului seminarului, lucru care nu s-a întâmplat. Având în vedere tematica evenimentului, contractul a fost reziliat", a declarat Rodica Olinic, purtătoarea de cuvânt a CCIAT.

Un alt spaţiu care a găzduit sâmbăta trecută o manifestare yoghină este Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. „Legea spune clar că oricine poate închiria spaţiul atât timp cât în acel loc nu se fumează şi nu se provoacă distrugeri ori pagube. Eu i-am verificat pe motorul de căutare Google pe cei de la Asociaţia Dacica, dar nu mi-a apărut nimic ciudat", a declarat Anca Corescu, coordonatoarea instituţiei. Un sexolog timişorean condamnă atitudinile promovate de MISA. „Ceea ce vor ei să facă e o nebunie. Continenţa sexuală e periculoasă şi dăunează grav sănătăţii. E o prostie. Nu duce la iluminare spirituală, ci la impotenţă", susţine medicul sexolog Dan Todor.

Participare liberă

Punctul culminant al festivalului îl reprezintă două seminarii care vor avea loc la sediul Asociaţiei Dacica, fiind exclusive pentru o categorie sau alta a sexelor. Astfel, femeile vor fi învăţate teoretic şi practic să devină partenere de sex „multiorgasmatice", în timp ce reprezentanţii sexului masculin pot învăţa cum să îşi folosească la maximum energia sexuală. Participarea este liberă.

„Passe Partout", trupa de teatru a lui Dan Puric, a acceptat invitaţia celor de la Asociaţia Dacica fără să încerce să afle la ce eveniment vor participa (Vai, ce minciună gogonată! Trupa lui Dan Puric a fost invitată încă din 2006 la festivalul sexual al Asociaţiei Dacica, vezi siteul Asociaţiei, si inca de atunci a fost un scandal mediatic legat de alaturarea lui Puric cu MISA - Nota blogului). La trei zile de la reprezentaţia spectacolului „Rencontres", actorii sunt în depresie şi ar vrea să dea timpul înapoi. „Sunt oripilată de greşeala pe care am făcut-o. Ne-am băgat într-un rahat imens şi regret că i-am făcut rău lui Dan Puric. Am vrut să facem şi noi un ban cinstit (of, banii astia, tot pentru ei ati fost inchiriati de Mircea Geoană - Nota blogului), iar acum suntem asociaţi cu MISA. Sunt în depresie şi nu mai vreau să aud de cei de la Asociaţia Dacica sau Misa", a spus Violeta Tofir, una dintre membrele trupei lui Dan Puric.

Related Posts with Thumbnails