15.4.10

Moscow Times: Putin şi Tusk, implicaţi în moartea lui Kaczynski?

Cel mai mare pericol la adresa Gazprom, exploatarea intensa a imenselor rezerve de gaze naturale recent descoperite in Polonia, a disparut odata cu moartea lui Lech Kaczynski.

In timpul presedintiei lui Vladimir Putin, Katyn a devenit principalul obstacol in relatiile ruso-poloneze, comenteaza jurnalista Iulia Latinina in The Moscow Times.

In 2006, rude ale ofiterilor polonezi ucisi in masacrul de la Katyn din 1940 au intentat un proces pentru a forta guvernul rus sa elibereze arhivele cu privire la tragedie, insa procurorul general a respins cazul. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2008 si in 2009.

In acelasi timp, presa controlata de guvernul de la Kremlin a sustinut ofensiva pe doua fronturi. In primul rand, a scris ca germanii au fost cei care i-au impuscat pe polonezi, iar apoi a scris ca impuscaturile de la Katyn au fost razbunare pentru soldatii Armatei Rosii, care au fost ucisi in lagarele de prizonieri in urma razboiului cu polonezii.

Un interviu cu istoricul Natalya Narochnitskaya publicat in "Komsomolskaia Pravda" chiar inainte de vizita prim-ministrului Vladimir Putin, in Polonia, in luna august, a provocat un mare scandal in Polonia prin sugerarea faptului ca taberele prizonierilor de razboi polonezi au servit drept prototip pentru lagarele de concentrare germane.

Apoi, tot acest scandal s-a terminat brusc. Putin a calatorit saptamana trecuta la Katyn, impreuna cu prim-ministrul polonez Donald Tusk. El a decis sa faca gestul fara precedent de a comemora crimele comise de URSS la Katyn.

Ce a determinat o astfel de schimbare?

The Wall Street Journal a dezvaluit raspunsul pe 8 aprilie intr-un articol in care a scris ca marile companii occidentale vor incepe sa exploateze in scurt timp zacamintele descoperite in Polonia. Este vorba de 1,36 trilioane de metri cubi de gaze de sist, care nu pot fi exploatate decat cu tehnologii de ultima ora.

Exploatarea intensa a imenselor rezerve de gaze naturale recent descoperite in Polonia ar fi detronat monopolul rus Gazprom pe piata europeana.

Iar Kremlinul a realizat ca volumul gazelor extrase depinde de partidul care va castiga alegerile prezidentiale din Polonia si a decis sa dea o mana de ajutor partidului premierului Donald Tusk, "un om pragmatic, gata sa se imprieteneasca cu toata lumea, cu exceptia lui Kaczynski", scrie Iulia Latinina pentru Moscow Times.

Asadar, Putin a decis sa comemoreze impreuna cu Tusk victimele poloneze si s-au intalnit la Katyn chiar inainte cu trei zile de eveniment.

Apoi, trei zile mai tarziu, Kaczynski a zburat si el Smolensk. A luat toata elita poloneza cu el, in speranta ca vizita sa cu caracter personal va atrage multa admiratie, iar Tusk si Putin vor fi invidiosi.

Cand i s-a spus ca zona unde urma sa aterizeze este invaluita de o ceata densa, iar controlorii de trafic vor sa dirijeze avionul catre un alt aeroport, Kaczynski a crezut ca ceata este doar un siretlic politic pus la cale de catre Putin pentru a perturba participarea lui la ceremonia de la Katyn.

De remarcat este faptul ca Putin si Tusk au aterizat pe acelasi aeroport langa care aeronava lui Kaczynski s-a prabusit. Autoritatile ruse au adus echipament special de navigatie pentru evenimentul la care a participat Putin, pentru mai multa siguranta.

Este posibil ca acest echipament sa fi fost dezinstalat inainte ca avionul lui Kaczynski sa aterizeze, trei zile mai tarziu. O asemenea posibilitate ar ingrosa si mai mult nebuloasa care invaluie cauzele prabusirii avionului prezidential, mai scrie Iulia Latinina pentru "Moscow Times".

Sursa:

Un basarabean şi-a transformat casa într-un muzeu închinat eroilor români.

Întâlnirea de taină dintre Gorbaciov şi reprezentanţii Noii Ordini Mondiale (Henry Kissinger, Valery Giscard d’Estaing, Yasuhiro Nakasone).


“În politică, nimic nu se întâmplă accidental. Dacă se întâmplă, puteţi paria ca a fost planificat sa aiba loc în acest fel.”Franklin Roosevelt. Intrebarea unui cititor: Deci, ce spui atunci când o bună parte a unui guvern european este ştearsa într-un singur accident de avion?

Eliminat de Trilaterala

Stelian Octavian Andronic, ofiterul DSS care a supravegheat activitatea societatilor secrete internationale, ne-a oferit, anul trecut, in exclusivitate, o informatie bomba: Bilderberg a incercat recrutarea lui Ceausescu inca din 1971. “In 1971, inainte de constituirea Trilateralei, in 1973, cineva care facea parte si din serviciile secrete, si membru al Grupului Bilderberg, a incercat sa-l racoleze pe Ceausescu. Nu pot sa dezvalui identitatea acestuia, dar este o persoana foarte cunoscuta pe plan mondial”, ne spune fostul spion. “Reactia lui Ceausescu a fost categoric impotriva. Daca ar fi fost de acord soarta lui si a Romaniei, poate, ar fi fost cu totul alta. El a fost lichidat, exclus de pe scena istoriei, chiar de catre Trilaterala. Informatiile noastre au fost clare: in ianuarie 1989, reprezentantii Trilateralei, America – Henry Kissinger, Europa – Valery Giscard d’Estaing, si Asia – Yasuhiro Nakasone, s-au intalnit la Moscova cu Mihail Gorbaciov. Dupa care Gorbaciov, la ultima intanire cu Ceausescu, i-a spus: ‘ne vedem in decembrie… daca ne mai vedem!’“ Informatia a fost publicata anul trecut in Ziua (care acum are Arhiva stearsa de pe net) si pe acest blog, sub titlul: CEAUSESCU a refuzat Grupul Bilderberg. Altii s-au asezat cuminti in anticamerele lui, Trilaterala, Clubul de la Roma, ARCOR, etc…

Jurnalista Miruna Munteanu a intregit aceasta informatie intr-o sinteza publicata in suplimentul Jurnalului National – 1989. Soarta lui Ceausescu, pe care acum, Gorbaciov, il plange cu lacrimi de crocodil la Bucuresti, s-a decis de catre Trilaterala, la Moscova, in ianuarie 1989 si a fost parafata de Gorgaciov si Bush tatal in decembrie 1989, la Malta. Oare opozantul “noii ordini mondiale”, Lech Kaczynski, sa fi avut aceeasi soarta?

Întâlnirea de taină între Gorbaciov şi reprezentanţii Noii Ordini Mondiale

În ziua de 17 ianuarie 1989, soseau discret la Moscova trei personaje politice de primă mărime: fostul secretar de stat american Henry Kissinger, fostul preşedinte francez Valery Giscard d’Estaing şi fostul premier nipon Yasuhiro Nakasone.

de Miruna Munteanu

Cei trei veneau să discute cu Mihail Gorbaciov în numele Comisiei Trilaterale, una dintre cele mai influente (şi controversate) organizaţii globaliste. Detaliile acestei întâlniri, multă vreme secrete, au generat nume­roase teze conspiraţioniste. Celebrul disident sovietic Vladimir Bukovski, care a avut acces la documente secrete din arhivele Kremli­nului încă din 1992, crede că a găsit aici dovada unui vast complot vizând instaurarea unei Noi Ordini Mondiale.

Nu există (cel puţin nu în spaţiul public) vreo stenogramă a discuţiilor purtate, în ianuarie 1989, între Mihail Gorbaciov şi delegaţia Trilateralei. Există însă raportul li­derului sovietic, prezentat în faţa Biroului Politic al PCUS la doar patru zile de la această întrevedere.

Related Posts with Thumbnails