11.7.12

DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la comanda UDMR!

Punerea în executare a unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile oprită de Președintele CJ Covasna și RAAPPS printr-un…proces verbal

Ieri s-a mai consumat un episod din lupta Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) de a pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă care atestă faptul că Episcopia este proprietara unui imobil din Sfântu Gheorghe unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani sediul Băncii Naționale. De peste opt ani de zile UDMR s-a împotrivit trecerii acestui imobil în proprietatea Episocopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei prin toate mijloacele legale și ilegale posibile pentru simplul motiv că nu acceptă ca un imobil din centrul municipiului Sfântu Gheorghe să fie controlat de către români.

După ce la termenul din iunie conducerea Consiliului Județean Covasna l-a recuzat pe executorul judecătoresc la termenul de ieri Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA), care este creditoare în acest dosar, a refuzat să pună în mișcare executarea silită și a întocmit un proces verbal prin care a amânat executarea silită la cererea debitorului fără un temei legal însă și fără să precizeze clar care va fi data la care se va relua executarea silită. Conform procesului verbal încheiat în dosarul execuțional nr. 554/2011 executorul judecătoresc Tereacă Cornel Toma a consemnat ieri la cererea creditoarei RAAPPS faptul că președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, ”dorește încheierea unui protocol, respectiv elaborarea unui proiect de comun acord de către ambele părți. Reprezentanții RAAPPS ne declară că sunt de acord cu propunerea debitorilor, județul Covasna prin Președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean. Având în vedere cele mai sus consemnate executarea silită se va relua după încheierea protocolului care se va încheia între părți și la cererea creditoarei RAAPPS. Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces verbal în trei exemplare și unul la dosarul execuțional”.
Atât solicitarea debitorului Președintele CJ Covasna cât și acordul RAAPPS nu au temei legal, calea de urmat în acest caz fiind exclusiv punerea în executare a sentinței definitive și irevocabile care atestă faptul că proprietarul imobilului este Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Faptul că RAAPPS nu a fixat un termen pentru continuarea executării silite confirmă în fapt complicitatea acestei instituții cu însuși debitorul Președintele CJ Covasna.

Jocurile politice dintre USL și UDMR au făcut posibilă această situație halucinantă în care punerea în executare a unei sentințe judecătorești este oprită de dragul unor calcule politice ale USL. Toată procedura a fost tărăgănată de către Guvernele Boc și MRU, care controlau RAAPPS, însă lucrurile nu s-au schimbat nici la aproape trei luni de la instalarea Guvernului Ponta care refuză la rândul său să acționeze legal. Pentru simpul fapt că USL avea nevoie de votul judecătorului UDMR de la Curtea Constituțională USL este dispusă să sacrifice nu doar comunitatea românilor din Covasna și Harghita ci și domnia legii în cele două județe.

Sursa: Dan Tanasa

Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

Constat cu mâhnire faptul că la aproape trei luni de la instalarea Guvernului Victor Ponta discursul USL față de soarta românilor din Covasna și Harghita începe să semene izbitor de mult cu cel al Guvernului Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu.

Deși în martie 2010 președintele PSD Victor Ponta afirma la Toplița, în prezența IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, că “PSD nu va mai merge niciodată alături de cei care se manifestă împotriva Constituției României și nu va accepta niciodată autonomia teritorială pe criterii etnice și o altă limbă oficială decât limba română”, USL face jocurile UDMR în Covasna și Harghita.

În cursul zilei de azi Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA) a refuzat să execute silit Consiliul Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, care refuză să cedeze un imobil pe care îl ocupă în mod abuziv în ciuda unor sentințe definitive și irevocabile care atestă faptul că proprietarul imobilului este Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Reprezentanții RAAPPS prezenți azi la Sfântu Gheorghe nu au pus în mișcare executarea silită a CJ Covasna, ba mai mult, au încheiat un proces verbal fără să indice o dată la care se va face executarea silită.

Nici după opt ani de procese în instanțele din România în care a avut câștig de cauză Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei nu poate pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă din cauza unor jocuri politice mizerabile în care sunt implicați USL și UDMR.

Față de această complicitate a USL cu acțiunile ilegale ale UDMR înțeleg să îmi dau demisia din Partidul Conservator, membru al USL.

Trag pe această cale un semnal de alarmă cu privire la perpetuarea aceleiași politici, dusă de acestă dată de USL, de sacrificare a românilor din Covasna și Harghita, supuși epurării etnice de către UDMR. 

Madrid, 10 iulie 2012

Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, omul care a tulburat BOR, s-a retras

IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului a anunțat Patriarhia printr-o scrisoare că se retrage din funcția. Motivele invocate sunt cele de sănătate.

„Am înaintat Patriarhiei Române o hârtie prin care îmi anunţ retragerea din funcţie. Am făcut acest gest din cauza neputinţei mele fizice. Rămâne de văzut dacă voi merge la o mănăstire”, a declarat IPS Nicolae pentru Ziua de Vest.
Mitropolitul Nicolae s-a născut pe 21 decembrie 1923, la Caransebeș și este cel mai longeviv ierarh din istoria Bisericii Ortodoxe Române: în martie 2012, a împlinit 50 de ani de când se află în scaunul Banatului. 

Pe 25 mai 2008, IPS Nicolae a fost în centrul unui eveniment care a zguduit BOR: s-a împărtășit cu catolicii, la o liturghie oficiată de Monseniorul Francisco Javier Lozano, nunțiul papal în România.
Gestul de acum patru ani al Mitropolitului echivalează cu apostazia, deoarece ortodocșii nu au comuniune cu catolicii. IPS Nicolae nu era la prima abatere. El declarase anterior:Va veni o vreme în care și românii îl vor recunoaște pe Papa drept cap al Bisericii
Related Posts with Thumbnails