25.8.09

Sfantul Nicolae Velimirovici: Omul Golgothei, omul Sodomei. Update: fragmentul complet. Scuze.



Ai Golgothei sunt cei care Îl pun pe Dumnezeu mai presus de om, şi toate celelalte le pun sub om; sunt cei ce se închină lui Dumnezeu cel arătat în chipul Domnului Iisus Hristos şi născut în trup de Preacurata Maria. Ai Sodomei sunt cei ce păzesc cu o grijă mai mare chipurile dumnezeilor lor păgâni şi mincinoşi decât vieţile oamenilor vii şi botezaţi; cei ce preţuiesc muzeele mai mult decât bisericile; cei ce vorbesc despre cultură mai mult decât despre Dumnezeu cel arătat în Hristos. Aceştia sunt oamenii Sodomei.

Cine are urechi de auzit să audă şi cine are minte să înţeleagă, cine aude şi înţelege şi primeşte, acela se va mântui. Iar cine nu vrea să audă şi nu poate să înţeleagă, acela îşi va lua osândă. Viaţa noastră pe pământ e scurtă, asemenea alergătorilor la curse:

ori câştigăm tot, ori pierdem tot. Înţelegeţi acestea, toţi cei ce aveţi minte. Şi proslăviţi pe Dumnezeu în Treime. Amin.





Nota: Din neatenţie, am sters o parte a cuvintelor Sfantului Nicolae Velimirovici. Cum omisiunea lor schimba radical sensul cuvintelor Sfantului, am completat textul cu fragmentul care lipsea. Imi cer scuze pentru aceasta regretabila gresala.

Biserica Luterana accepta ca pastori homosexualii si lesbienele

Biserica Protestantă Luterană din Statele Unite acceptă de acum înainte ca homosexualii şi lesbienele să poată fi preoţi, după o moţiune votată la convenţia bisericii din Minneapolis, cu condiţia să trăiască în cuplu şi să aibă o relaţie monogamă şi de lungă durată. Opozanţii hotărârii de a permite pastorilor homosexuali să slujească au estimat că acest lucru este contrar învăţăturilor Bibliei. Cei 2000 de participanţi au votat însă favorabil deciziei.

Raport: Gripa porcina ar putea provoca pana la 90.000 de decese in SUA. In Romania se estimeaza ca varful imbolnavirilor va fi in feb-aprilie 2010

Gripa porcina ar putea contamina pana la jumatate din populatia americana in toamna si la iarna si ar putea provoca pana la 90.000 de decese, au anuntat luni consilierii presedintelui Barack Obama, informeaza, marti, NewsIn.
Conform celui mai plauzibil scenariu privitor la evolutia impactului gripei in SUA, organismul care il consiliaza pe presedinte in domeniul stiintific, PCAST (President's Council of Advisors of Science and Technology-n.r.) anticipeaza ca epidemia ar putea infesta "30-50% din populatia americana in toamna si la iarna, 20-40% dintre americani prezentind simptome (60-120 milioane), dintre care mai mult de jumatate vor cauta tratamente", explica raportul.
Pana la 1,8 milioane de persoane ar putea fi spitalizate, dintre care pana la 300.000 vor avea nevoie de tratament intr-o unitate de terapie intensiva. "Acesti pacienti foarte bolnavi ar putea ocupa intre 50 si 100% dintre paturile unitatilor de terapie intensiva din regiunile afectate in perioada de varf a epidemiei, ceea ce ar duce la tensiuni puternice in aceste unitati, care functioneaza deja aproape la capacitate maxima in perioada normala", subliniaza raportul.

Epidemia de gripa porcina ii va afecta mai ales pe copiii si tinerii din SUA

Epidemia "ar putea provoca intre 30.000 si 90.000 de decese in SUA, cu o concentrare a cazurilor in randul copiilor si tinerilor adulti". Varful epidemiei s-ar putea inregistra la jumatatea lunii octombrie. Vaccinul nu va fi disponibil pana atunci si sunt necesare mai multe saptamani pentru ca oamenii sa dezvolte o imunitate, subliniaza raportul.
Potrivit raportului, "este putin probabil ca H1N1 din 2009 sa semene cu pandemia din 1918-1919", dar "actualul virus constituie o amenintare grava pentru sanatatea publica, iar gravitatea impactului sau va depinde mult de comportamentul persoanelor".
Sunt reiterate sfaturile clasice: "spalarea frecventa a mainilor, izolarea pe perioada bolii", lucruri cruciale, potrivit raportului, care pledeaza si pentru "campanii intense de educare si reguli mai flexibile in companii si scoli, pentru facilitarea absenteismului necesar in cazul imbolnavirii". "Virusul H1N1 poate afecta toate aspectele vietii noastre, de la economie la securitate interna, trecand prin domeniul educatiei", a declarat secretarul pentru securitate interna, Janet Napolitano.

In 2010, gripa porcina ar putea lovi patru milioane de romani

Ingrijorari si pentru Romania.

Specialistii avertizeaza ca numarul infectarilor cu A/H1N1 din tara noastra va creste simtitor in anul urmator. "Varful" imbolnavirilor va fi, cel mai probabil, in februarie-aprilie 2010, a declarat, recent, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Geza Molnar. "Daca pana in luna decembrie vom avea sub 1.000 de cazuri, nu ma ingrijoreaza. 'Varful' va fi undeva prin februarie, martie sau chiar aprilie 2010", a precizat secretarul de stat.
Molnar a declarat ca, daca gripa noua va continua sa se extinda, atunci este posibil ca, pana la sfarsitul sezonului epidemic, intre 15 si 20% din populatia Romaniei, adica 3-4 milioane de persoane, sa se im­bolnaveasca.

Sursa: Ziua Online

Newsin ventileaza catre mass-media concluziile anticrestine ale unui raport intocmit de ateii de serviciu (Smaranda Enache, Moise, Remus Cernea etc).

O scurta incursiune in manualele de religie propuse elevilor scoate la iveala precepte si lectii care isi rateaza miza de a-i forma pe copii in spiritul umanist (n.n.-aici e cheia, elevii nu mai trebuie educati in spirit crestin, ci in spiritul umanist fara Dumnezeu – „omul-masura tuturor lucrurilor”) al tolerantei (n.n. romanii spun ingaduinta, si cata deosebire e!), prin acuzarea altor culte de indepartare de mesajul divin (n.n. – Adevarul e exclusivist) sau chiar de diabolism (n.n. – nu sunt atatea exemple?) ori prin amenintarea celor "neascultatori" (n.n. - asta face parte din arsenalul de actrita la Teatrul de papusi al Smarandei Enache, de pe vremea cand facea scenete despre copiii neascultatori; si acum, ca si in comunism, acestia raman copiii ortodocsi).
Potrivit NewsIn, manualul pentru cultul ortodox realizat pentru liceu de Editura Dacia din Cluj contine informatii despre o istorie a greco-catolicismului, potrivit careia acest cult a dezbinat romanii din Transilvania si este o metoda prozelita de a-i atrage pe credinciosii ortodocsi la catolicism (n.n.- pana si documentul de la Balamad, semnat de Biserica Romano-Catolica, continea acest adevar). In manualele editate de Corint pentru liceu apar informatii prin care Biserica Greco-Catolica este vazuta doar ca parte a unei strategii a Vaticanului de dezbinare a credinciosilor orto¬docsi. Religiile mai exotice si practicile yoghine sunt deja "lucrarea diavolului" (n.n. – si nu sunt?), in manulalul pentru clasa a X-a al Editurii Corint aratandu-se ca "numeroasele forme de asa-zisa spiritualitate propuse astazi si care promit obtinerea unor puteri miraculoase decurg cel mai adesea dintr-o influenta directa a demonilor. Magia, spiritismul sau anumite capacitati ale yoghinilor care confera puteri supranaturale sunt in stransa legatura cu lucrarea demonilor" (n.n. – Parintele Serafim Rose ar fi mandru de autorii acestui manual - bravo lor!- ce deranjat trebuie sa fi fost Gabriel Andreescu, "fratele" raportorilor, aflat in legatura de prietenie cu Guru Gregorian Bivolaru). Copiii mai pot afla, spre exemplu, din Abecedarul Micului Crestin de la Editura Didactica si Pedagogica, ca cel care pedepseste faptele rele este chiar Dumnezeu: "Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul randunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". (n.n. – stiam cat sunt de mincinosi raportorii sectei anticrestine, dar nu ne gandeam ca sunt si atat de prosti, desi, daca-mi aduc bine-aminte, Emil Moise, promotorul campaniei pentru scoaterea icoanelor din scoli, starnea rasul tuturor cu argumentele sale puerile).
Related Posts with Thumbnails