25.8.09

Newsin ventileaza catre mass-media concluziile anticrestine ale unui raport intocmit de ateii de serviciu (Smaranda Enache, Moise, Remus Cernea etc).

O scurta incursiune in manualele de religie propuse elevilor scoate la iveala precepte si lectii care isi rateaza miza de a-i forma pe copii in spiritul umanist (n.n.-aici e cheia, elevii nu mai trebuie educati in spirit crestin, ci in spiritul umanist fara Dumnezeu – „omul-masura tuturor lucrurilor”) al tolerantei (n.n. romanii spun ingaduinta, si cata deosebire e!), prin acuzarea altor culte de indepartare de mesajul divin (n.n. – Adevarul e exclusivist) sau chiar de diabolism (n.n. – nu sunt atatea exemple?) ori prin amenintarea celor "neascultatori" (n.n. - asta face parte din arsenalul de actrita la Teatrul de papusi al Smarandei Enache, de pe vremea cand facea scenete despre copiii neascultatori; si acum, ca si in comunism, acestia raman copiii ortodocsi).
Potrivit NewsIn, manualul pentru cultul ortodox realizat pentru liceu de Editura Dacia din Cluj contine informatii despre o istorie a greco-catolicismului, potrivit careia acest cult a dezbinat romanii din Transilvania si este o metoda prozelita de a-i atrage pe credinciosii ortodocsi la catolicism (n.n.- pana si documentul de la Balamad, semnat de Biserica Romano-Catolica, continea acest adevar). In manualele editate de Corint pentru liceu apar informatii prin care Biserica Greco-Catolica este vazuta doar ca parte a unei strategii a Vaticanului de dezbinare a credinciosilor orto¬docsi. Religiile mai exotice si practicile yoghine sunt deja "lucrarea diavolului" (n.n. – si nu sunt?), in manulalul pentru clasa a X-a al Editurii Corint aratandu-se ca "numeroasele forme de asa-zisa spiritualitate propuse astazi si care promit obtinerea unor puteri miraculoase decurg cel mai adesea dintr-o influenta directa a demonilor. Magia, spiritismul sau anumite capacitati ale yoghinilor care confera puteri supranaturale sunt in stransa legatura cu lucrarea demonilor" (n.n. – Parintele Serafim Rose ar fi mandru de autorii acestui manual - bravo lor!- ce deranjat trebuie sa fi fost Gabriel Andreescu, "fratele" raportorilor, aflat in legatura de prietenie cu Guru Gregorian Bivolaru). Copiii mai pot afla, spre exemplu, din Abecedarul Micului Crestin de la Editura Didactica si Pedagogica, ca cel care pedepseste faptele rele este chiar Dumnezeu: "Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul randunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". (n.n. – stiam cat sunt de mincinosi raportorii sectei anticrestine, dar nu ne gandeam ca sunt si atat de prosti, desi, daca-mi aduc bine-aminte, Emil Moise, promotorul campaniei pentru scoaterea icoanelor din scoli, starnea rasul tuturor cu argumentele sale puerile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails