20.3.13

Sabina Elena, o eleva romanca din Covasna este amenintata cu moartea si violentata de profesori maghiari pentru ca a purtat o bentita tricolora. Vineri, in semn de solidaritate, elevi romani vor afisa tricolorul in scolile in care invata


Intrebarile Ziaristi Online: Pentru acest caz nu se “autosesizeaza” nici un Parchet? Sau nici Parchetul nu mai e al Romaniei?
Relatare incredibilă din oraşul Covasna:
Elevă ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră!
Sabina Elena –elevă în clasa a IX-a la un grup şcolar din Covasna, intervievată aseară de Marcel Bărbătei 

Cum v-aţi gândit să mergeţi cu însemne tricolore la şcoală ?
N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici.


Apoi a venit diriginta. Ce ţi-a spus?

Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea.

Şi ce a mai urmat?

Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…

Ce te-au întrebat?

M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.

Cine te-a ameninţat?

Unul, Zsolt Lendvay Simon. Vă citesc?

Da..Chiar te rog….
Sabina Elena amenintata cu moarte de unguri in Covasna martie 2013
Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii țigan S.E.

Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-aţi ales să purtaţi însemne tricolore?
Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.

Şi-atunci nu a fost afectată imaginea şcolii? Nu i-a chemat nimeni la Direcţiune?

Nu, nu s-a legat nimeni de ei !

Directorul, care spunea că nu se face politică în şcoală face parte din UDMR?

Da !
Cotidianul via Ziaristi Online
Related Posts with Thumbnails