4.9.11

Ce mai spune "profetul" Noii Ordini Mondiale, Roubini: China se va prăbuşi şi sunt 60% şanse să înceapă noua recesiune. Statele suverane nu îşi pot salva băncile cu probleme, pentru că au la rândul lor probleme

Într-un interviu acordat Bloomberg TV, Nouriel Roubini, omul care a prezis declanşarea crizei economice din 2008, susţine că sunt 60% şanse ca economia globală să intre din nou în recesiune şi că, în 2012, ţări cu o economie puternică, precum China şi Brazilia, să fie afectate.

"Am ajuns la o stagnare în economie, nu doar în Statele Unite, ci şi în zona euro şi în Marea Britanie. Avem o probabilitate de 60% de recesiune anul viitor, şi din păcate rămânem fără posibilităţi de a acţiona. Statele suverane nu îşi pot salva băncile cu probleme, pentru că au la rândul lor probleme", a declarat Nouriel Roubini.

"Statisticile macroeconomice, şomajul şi statistica privind piaţa imobiliară vor scădea, piaţa va începe să se corecteze din nou", susţine Roubini. Acesta precizează că deja exista scăderi pe piaţa de obligaţiuni, ceea ce demonstrază că urmează o recesiune.

Nouriel Roubini prevede o prăbuşire dură în China, "până în 2013, când investiţiile se vor dovedi neprofitabile". Profetul crizei a precizat că băncile chineze au împrumutat trilioane de dolari, iar o treime din aceste împrumuturi nu vor fi profitabile. În cazul Braziliei, o ţară care, la fel ca şi China, are o economie puternică, Roubini susţine că este nevoie de reforme structurale.

Despre SUA, Roubini spune că este nevoie de noi politici fiscale. "Corporaţiile stau pe trilioane de dolari din cauza nesiguranţei, nu cheltuie şi nu angajează, ci dau afară oameni. Este un cerc vicios", spune economistul.  Roubini a precizat că banca centrală americană va implementa un program de tipărire de bani, însă acest lucru nu va ajuta semnificativ pentru că este blocat canalul creditelor.

Părintele Justin Pârvu despre cazul Roşia Montană. Toată manevra este în mâna străinilor – masoneria care dirijează lumea. Biserica ar trebui să se opună!




Related Posts with Thumbnails