4.1.12

Parintele Arsenie Boca: Cei ce n-au necazuri

Nu fericiţi, aşadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să-l înţeleagă căile, nu le mai rânduieşte o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă. Iată de ce: Dumnezeu preamilostivul, chiar şi când osândeşte la iad tot milostiv se dovedeşte şi ca un mai-nainte ştiutor din veci a toate, nu le trimite necazuri pe potriva păcatelor lor, căci mândria lor cea peste măsură de mare nu rabdă nicidecum umilirea încercărilor. Dimpotrivă, încercarea lui Dumnezeu de a-i spăla prin necazurile cele fără de voie, lor li s-ar întoarce tocmai pe dos. Căci ei, iubind mai tare mândria şi slava deşartă a vieţii acesteia, decât smerenia şi supunerea lui Dumnezeu, tocmirea nebună a minţii lor îi aruncă în deznădejde, din care fac cel mai mare şi mai de pe urmă păcat în lumea aceasta: sinuciderea, omorârea de sine. Ori toate celelalte păcate, ce le-ar putea face omul, adunate la un loc, sunt mai mici decât acesta singur. De aceea, din milostivire mai presus de înţelegere pentru mulţimea neputinţei lor, nu-i bagă Dumnezeu în cuptorul smereniei, că nu rabdă neghina o probă ca aceasta, ci vor merge în osândă, dar nu în osânda cea mai mare, ca ucigaşii de sine. Deci dacă cineva, păcătuind în chip vădit şi nepocăindu-se, n-a pătimit nimic până la moarte, socoteşte că judecata lui va fi fără milă acolo." (Sfântul Marcu Ascetul, op. cit. Filocalia, ed. I, vol. 1, p. 242 si ed. II, vol. I, p. 240)
 
Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006.

Bun de mori: Pepsi recunoaste ca Mountain Dew poate dizolva un soarece

Ronald Ball a dat in judecata compania Pepsi dupa ce a gasit o rozatoare intr-o doza de Mountain Dew.
Clientul din Illinois a primit un raspuns uimitor: Pepsi l-a informat ca niciodata nu si-ar fi dat seama daca un soarece s-ar fi aflat in doza de racoritoare, intrucat aceasta l-ar fi… dizolvat si transformat intr-un jeleu.
Ronald Ball a dat in judecata Pepsi dupa ce a baut din doza de Mountain Dew s-a simtit dintr-o data foarte rau si a inceput sa vomite. Dupa ce a avut aceasta reactie, barbatul a golit restul de bautura intr-un pahar transparent si a descoperit cu groaza ca in doza era si un soricel.
Ball a spus ca a cumparat doza de racoritoare de la un automat care se afla la locul sau de munca. A sunat la numarul de telefon de pe doza, iar un functionar a venit si a ridicat doza in cauza, cu tot cu soarece.
Pepsi refuza sa-i plateasca reclamantului despagubirea de 50.000 de dolari pe care a solicitat-o.

de Ramona Cornea
Sursa: Ghimpele
Related Posts with Thumbnails