22.6.11

Parintele Spiridon (Manastirea Petru Voda) despre ideologia tolerantei si ipostazele ei: ecumenismul si biometria

Fundaţia Justin Pârvu anunţă o nouă carte: Organismele modificate genetic şi distrugerea fitoterapiei româneşti, de prof. Ioan Vlăducă

Din aprecierile Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial circa 3/4 din populație recurge la tratamente din medicina tradițională, în care metodele fitoterapeutice ocupă un loc important.

De la formarea sa, poporul român a folosit hrană naturală și „ierburi de leac”, adică plante medicinale. Dacii erau buni cunoscători ai acestor plante. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, medicina folosea remedii naturale, în cea mai mare parte de proveniență vegetală. Primele medicamente moderne au fost obținute tot din plante. În anul 1806 a fost obținut în stare pură primul principiu activ vegetal – morfina din mac.

După 2000 de ani, vin unii din Consiliul Uniunii Europene și ne spun că plantele medicinale sunt periculoase și că ar trebui îndelung cercetate ca nu cumva să aibă efecte adverse. Cine sunt aceștia? Sunt cei care au otrăvit o întreagă omenire cu aditivi alimentari, cu medicamente de sinteză și cu vaccinuri. Tot ei ne spun că cerealele, fructele și legumele naturale nu sunt suficient de bune și că trebuie să le modifice genetic. Cânepa – din care străbunii noștri făceau pânză și sfoară, iar din semințe, ulei – a ajuns pe lista drogurilor. Usturoiul riscă să ajungă și el tot acolo. Prin Directiva Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene, plantele medicinale autohtone, cele pe care le folosim de mii de ani, trebuie să mai aștepte 15 ani ca să fie testate pe teritoriul Uniunii Europene. Ei vor „dovezi bibliografice sau expertize care să ateste că produsul medicamentos în cauză sau produsul corespondent a fost utilizat în scopuri medicale pe parcursul unei perioade de cel puţin 30 de ani înainte de data cererii, incluzând cel puţin 15 ani în interiorul Comunităţii.”[1] Urmează și justificarea mincinoasă: „pentru că nu există o literatură ştiinţifică suficientă care să demonstreze utilizarea consacrată în scopuri medicale, cu o eficacitate recunoscută şi un nivel acceptabil de siguranţă.”[2] Ei vorbesc despre siguranță? Ei, care au făcut mii de victime prin vaccinuri? Când au introdus Gardasil-ul sau vaccinul împotriva gripei porcine, de ce nu au făcut mai întâi 15 ani de teste? Aceștia sunt cei care cer pentru plantele noastre medicinale 15 ani de teste europene…

Și dacă a venit vorba de siguranță, să vedem care este siguranța medicamentelor. Există și specialiști sinceri; ei au ajuns la următoarea concluzie: „Nu există medicament «sigur». Toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient… există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect.”[3]

Cei de la Consiliul Europei batjocoresc tradiția noastră de 2000 de ani, zicând că „tradiţia îndelungată nu exclude posibilitatea existenţei unor îndoieli cu privire la siguranţa produsului şi prin urmare, autorităţile com­petente trebuie să aibă dreptul de a solicita toate datele necesare pentru evaluarea ino­cui­tă­ţii acestuia”. Suntem mințiți în față: „Aspectul calităţii produsului medicamentos este independent de folosirea tradiţională a acestuia, de aceea, nu trebuie să se facă nicio derogare de la testele fizico-chimice, biologice şi microbiologice necesare. Produsele trebuie să respecte standardele de calitate prevăzute în monografiile farmacopeilor europene”[4].

Continuare la atitudini.com

Scriitorul Grid Modorcea: Petitia “Aparati istoria romanilor” trebuie semnata de toti care simt romaneste

Am primit deunazi petitia “Aparati istoria romanilor”, care ia atitudine impotriva unui volum oficial care falsifica istoria Romaniei. Eu am anticipat aceasta petitie prin mai multe articole, care pot fi gasite pe ziare.ro, cum ar fi “Cum raspund romanii din America la raportul lui Pataharbici”, “Muntele Sperantei romanesti”, “Perlerinajul sufletesc de la Mount Hope” sau “Sfidarea Romaniei”.

Ganditi-va numai cine rescrie istoria romanilor, oameni pe care Eminescu ii taxa drept venetici dupa nume, asemenea “urdorilor Fanarului, care n-au alte cunostinte decat sa faca fluturi de hirtie”, alde Tismanovski, Patapievici, Baconski, iar acum Chrzanovski. La care trebuie adaugati Tokes, Marko Bela, Hunor si alti unguri iredentisti.

Nu observati, Ionescu si Popescu stau pe margini, comenteaza, ei sunt forumistii superiori care au pareri, iar alde “ski” sau “ici” isi vad de schismele lor, aplicand un scenariu pe care il implinesc pas cu pas, de la revolutie incoace, urmarind tinta finala, dezmembrarea Romaniei.

Traim o istorie alterata, iar simbolul acestei alteratii este cuplul Basescu-Patapievici, un bolovan de gatul poporului roman, care si-a gasit trompete in “urdori” sau in clasa de forumisti care sunt pusi numai sa scormoneasca rahatul, o liota de ignoranti, platita sa murdareasca orice idee, sa bagatelizeze problemele grave. Sper ca romanii seriosi nu-i iau in seama, stiu ce otrepe fac aceste diversiuni, asa ca mesajul meu este ca toti care simtiti romaneste sa semnati aceasta petitie, desi nu stiu ce efect mai are dupa ce fapta e comisa, cartea ce constituie obiectul petitiei, “Romania Medievala”, a aparut, iar autorul ei moral, bolovanul inchipuit, are painea si cutitul. Dar poate fi un semn de uniune romaneasca, de trezie nationala si implicare onesta. E tot mai limpede ca Romania are un Scaraoski la Cotroceni care lucreaza cu ticaloski impotriva poporului roman. El nu mai are nici o idee romaneasca de aparat. Tot ce face e scandalos si antiromanesc.

Se stie ce a scris Patapevici despre poporul roman, ca are “structura fecalei”, iar presedintele i-a intarit mandatul, l-a luat in brate pe acest amartaloi, cum ii numea Mircea Eliade pe cei indraciti, vanduti Satanei, care lucreaza contra mamei care i-a infiat. Intelectualii romani sunt permanent revoltati pe aceasta mascarada, dar presedintele ii sfideaza. Nu a facut nici un gest care sa-l afirme ca roman. Se spune ca ar fi tatar. Oare de aceea o fi blagoslovit o carte gandita tataraste?! Din pacate, Baseski nu mai are parte de un nou vot, sa vada unde i-a dus pe romani cu politica lui falimentara, la ce disperare. Dar el este rastignit deja de istorie, fiindca faptele ski-smatice pe care le pastoreste sunt evidente. Cum este si aceasta carte “Romania Medievala”, o editie de lux in doua volume, in trei limbi de circulatie, scoasa pe bani publici, la care se adauga si alte evenimente colaterale (suma totala fiind de 7 milioane euro). Si ea e pusa sub patronajul presedintiei.
Sa zicem ca ar fi o initiativa pozitiva, fiindca tot nu avem nici un ghid turistic, cel putin in librariile americane. Dar in loc ca “patronul” sa se adreseze istoricilor, specialistilor in evul mediu romanesc, a fost solicitat un diletant, cunoscut numai de alde Pataharbici. E vorba de Laurent Chrzanovski, un elvetian de origine poloneza, caruia nu i-a fost greu, datorita plicului de sute de mii de euro primit, sa semneze ca istoria romanilor in evul mediu nu exista, e sora cu neantul. El spune ca Romania a fost atunci o adunatura de etnii, ignorand deliberat ca romanii au fost o natiune, adica un popor, un neam unitar. Sunt ignorate cu buna stiinta datele istorice, documentele muzeistice, orice informatii care atesta vechimea poporului roman, care nu trebuie in nici un caz confundat cu “trecatorii” de ieri si alaltaieri, cu nume de sarmati, alani, avari, huni, goti, vizigoti, ostrogoti, gepizi, lombarzi, maghiari, bulgari, pecenegi, cumani, mongoli, saxoni, secui sau turci.
Petita contine toate argumentele in acest sens.

Antal Arpad – UDMR: Romanii din “Tinutul Secuiesc” ar putea sa aiba soarta sarbilor din Kosovo. AUDIO/VIDEO/DOC

 
Documentare de la vremea respectiva, valabila si azi:
KOSOVO secuiesc
Un deputat şi un europarlamentar UDMR se afla în capitala kosovarilor, Priştina, pentru a “celebra” momentul în care va fi proclamată independenţa fostei provincii iugoslave. În opinia lor, precedentul Kosovo ar trebui folosit în mod inteligent de către reprezentanţii comunităţii maghiare de acasă pentru promovarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. „Este evident că, prin recunoaşterea provinciei Kosovo ca stat independent, se recunosc într-un fel soluţiile violente din această regiune. Din câte se ştie, noi, maghiarii din România, am militat pentru autonomie exclusiv prin mijloace democratice şi considerăm că un sprijin din partea autorităţilor europene şi a SUA ar legitima în Europa rezolvarea unor potenţiale conflicte fără conflicte, deci ar legitima soluţiile nonviolente”, a declarat deputatul UDMR Antal Arpad. La rândul său, europarlamentarul Sogor Csaba susţine că vizita mai are încă un scop: sărbătorirea obţinerii de către sârbii din Kosovo a unor forme de autonomie.

Minoritatea maghiara din Romania crede ca a venit timpul sa ceara independenta, comenteaza International Herald Tribune
Image
Minoritatea maghiara nu sustine nicaieri mai mult ca in Romania cererea de independenta, scrie cotidianul International Herald Tribune in editia electronica de ieri, intr-un material ce analizeaza consecintele episodului Kosovo, precizand ca Tinutul Secuiesc constiuie o realitate iminenta.Publicatia noteaza ca intensificarea solicitarilor de autonomie prezentate de secuii din Romania sugereaza ca independenta Kosovo ar putea avea influenta si in tari membre UE, nu numai in cele din afara spatiului comunitar. Cei care au sustinut ca aparitia statului Kosovo stabileste un precedent negativ se refereau la conflictele inghetate din afara UE, cum sunt cele din Abhazia si Osetia de Sud (Georgia) sau Transnistria (Republica Moldova), insa, chiar si in spatiul european, granitele sunt adesea arbitrare, apreciaza cotidianul citat.
In articol se comenteaza faptul ca propunerea privind un stat semiautonom – Tinutul Secuiesc – constituie o realitate iminenta, in conditiile in care minoritatea maghiara crede ca a venit timpul sa ceara independenta. “Sansele lor de succes par reduse, dar secuii insista pe aceasta cale, spre mahnirea romanilor din zona, care afirma ca, in calitate de minoritate locala, au mai putine drepturi decat au etnicii maghiari, minoritari la nivel national”, apreciaza publicatia.
Articolul original mai jos
Politicienii maghiari nu renunta
In context, vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Csaba Ferencz, a precizat: “Kosovo este un exemplu, si unul foarte clar, care arata ca, in cazul in care comunitatea vrea sa se autoguverneze, trebuie sa isi sustina cu tarie vointa”. Si in cazul UDMR, discursurile autonomiste de campanie se inmultesc. Deputatul de Covasna al Uniunii, Antal Arpad Andras, candidat la Primaria Sfantu Gheorghe, a declarat ieri ca, daca va fi ales primar, va milita pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc si le va explica romanilor ca nu au motive sa se teama. El a sustinut ca mesajul sau catre comunitatea romaneasca este foarte clar, intrucat toata lumea ii cunoaste convingerile politice, toti stiu ca vrea autonomie. Antal a adaugat ca, in acelasi timp, doreste sa transforme Sfantu Gheorghe intr-un oras mai civilizat, in care si romanii se vor simti mai bine. “Romanii, insa, trebuie sa accepte acest lucru, respectiv ca eu sunt un autonomist si le garantez romanilor ca in autonomia care se va face ei nu vor pati absolut nimic, vreau sa ramana aici si sa lucreze impreuna cu maghiarii”, a spus udemeristul. (R.I.P./ ZIUA)
PRECEDENTUL KOSOVO tinde sa surpe fundamentele statului national unitar roman


“Redesenarea frontierei interne” a Romaniei consacra falimentul statului romanImage Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, consideră că declararea independenţei Kosovo creşte şansele de autonomie pentru asa-zisul “Ţinut Secuiesc”, dupa cum transmite corespondentul AMOS News. UCM “Scaunul Sfântu Gheorghe” consideră că România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo şi implicit noul stat, iar în semn de solidaritate cu kosovarii, UCM va ieşi miercuri în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, alături de Consiliul Secuiesc. „Consiliul Secuiesc poartă drapelul direct al autonomiei, aşa că vom ieşi alături de membrii acestuia în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, într-o demonstraţie de susţinere, pentru aproximativ 15 minute”, a declarat Gazda Zoltan pentru AMOS News. Liderul local al UCM “Scaunul Sfantu Gheorghe” a mai declarat ca in conditiile in care fortele politice importante ale Europei si SUA recunosc independenta provinciei Kosovo, “atunci aceste state trebuie sa sprijine si autonomia Tinutului Secuiesc”. Ieri seara, un grup al UDMR a solicitat acelasi lucru pe strazile Clujului, felicitand Kosovo pentru “reusita”. CIVIC MEDIA considera ca Parchetul General are obligatia sa urmareasca impreuna cu celalalte organe abilitate astfel de manifestari si sa actioneze din oficiu, in consecinta si fara rezerve in toate cazurile in care se constata ca se incalca Legea fundamentala a tarii, Constitutia.

Continuarea la Ziaristi Online
Related Posts with Thumbnails