23.11.11

Minunea Sf Rafael, Nicolae si Irina savarsita cu bebe Siluan. Marturie a tatalui copilului, parintele George Bota

Dragii nostri ,de mult timp nu am mai scris nimic legat de Siluan, iata au trecut 4 luni de la ultima postare, timp in care ne-am gandit mereu sa mai scriem despre evolutia lui Siluan, despre problemele de sanatate pe care le-am mai intampinat. Acum va scriem cu marea bucurie de a va spune ce Minune au savarsit acesti 3 Sfinti pentru copilasul nostru.
In data de 21 mai, acum o luna, aveam hramul la Biserica noastra din Zarnesti, eram cu totii acolo cand am primit telefon de acasa, de la doamna care statea cu Siluan, sa venim repede caci Siluan nu este bine, respira foarte greu, este agitat, plange mereu! Ajungand acasa am luat decizia de a fugi cu el la spital, l-am luat doar intr-o paturica, deoarece manutele si buzele erau vinete, cianotice. Pana am ajuns la Spitalul de Copii din Brasov am trait cu frica ca orice se poate intampla. Acolo deja ne asteptau doctorii, caci ajunseseram sa ii anuntam, si luandu-i lui Siluan saturatia de oxigen ne-am ingrozit cu totii vazand ca este doar 73, tensiunea 15 cu 4, bataile inimii 180. S-a luat ca masura de urgenta punerea mastii de oxigen, perfuzarea si administrarea de medicamente intravenos. Au fost momente grele, caci doctorii se gandeau serios ca Siluan va obosi respirand si va trebui intubat, dar avand problemele cu traheomalacia, aceasta intreventie nu era deloc dorita de nimeni. Ne-au urcat sus, la terapie intensiva (asistenta care a venit dupa noi sa ne ia de la Urgenta ne-a marturisit mai apoi ca ei i-a fost tare teama ca Siluan va ceda pana am ajuns cu liftul la etajul IV, unde este Terapia intensiva), unde au urmat unele proceduri pentru a-i reabilita procesul de respiratie-oxigenoterapie, aerosoli. S-a facut si o radiografie care a evidentiat o pneumonie la plamanul drept!
Dupa 2 zile am luat hotararea de a merge in Lesbos, la Sf Rafael, Nicolae si Irina. Aflaseram curand de acesti sfinti de la nasul lui Siluan, pr protopop Gheorghe Coltea. Siluan a ramas in spital cu bunicile, iesit din starea grava. Noi am plecat cu inima stransa stiindu-l asa, dar incredintati ca Sfintii il vor ajuta, ne vor ajuta, vor face o minune pentru Siluan. Trebuie sa mentionam ca pana la data plecarii noastre in Lesbos, la Manastirea Sfintilor Rafael, Nicolae si Irina, Siluan nu incepuse sa manance pe gurita nici laptele, nici alt fel de mancare, din aceasta pricina era alimentat in tot acest timp de la transplant, prin sonda nazo-gastrica, montata pentru alimentatie si administrarea medicamentelor!
Siluan,intr-o zi de Duminica a lunii mai 2011, dupa ce aflasem despre acesti sfinti mucenici din Lesbos, fiind tinut in brate de mamica lui si plimbat prin casa, se intindea sa ia ceva de pe peretele pe care se aflau mai multe icoane aduse din Sfantul Munte, in urma cu 9 ani. Cu uimire aveam sa intelegem ca Siluan dorea sa ia in manutele lui iconita Sfintilor Rafael, Nicolae si Irina!Am interpretat gestul ca fiind o exprimare gestuala a lui Siluan cu privire la dorinta lui de a merge noi la acesti sfinti! Asa am hotarat sa plecam, desi acum gandind doar rational, nu duhovniceste, am zice ”Oare cum sa il lasam pe Siluan in spital si sa plecam cu totii la acesti Sfinti?” Acum suntem fericiti ca am ascultat de chemarea tainica a sfintilor, care ne spuneau “Voi sa veniti la noi, aici, la Manastirea noastra, caci Noi vom merge in acelasi timp la Siluan, si-l vom insanatosi!”
In aeroportul din Atena, asteptam toti patru, -David,Samuel si noi, parintii lor si ai lui Siluan,- avionul spre Lesbos, si am vorbit la telefon cu d-na dr.Luciana Petrescu, care in acelasi timp era bucuroasa si nedumerita, vazandu-l pe Siluan. Nedumerita pentru ca nu stia exact totul despre medicamentele necesare lui Siluan post-transplant, bucuroasa pentru ca Siluan respira fara masca, saturatia de oxigen era tot mai buna, desi avea diagnostic cu prezenta pneumoniei la plamani, pe fondul unei imunitati foarte scazute in urma transplantului, si un alt motiv de bucurie si uimire pentru toti,…..Siluan incepuse sa manance!!! In prima faza a baut pe gurita 20 ml. desi ,atentie, avea sonda nazo-gastrica! Am urcat in avionul de Mytilini, Lesbos, am ajuns la Manastire la ceasul Vecerniei, am inceput sa ne rugam fiecare cu puterea si priceperea noastra, am vazut marturiile vindecarilor minunate savarsite de acesti trei sfinti fata de oamenii care i-au chemat cu credinta si rugaciune in ajutor, carje, haine, medalii, daruri pretioase la icoanele acestor sfinti,……toate acestea ne graiau despre minunile savarsite odinioara de Sfintii Rafael, Nicolae si Irina! Cu mare nadejde am coborat de acolo, desi era o bucurie negraita ca ne aflam in acel loc in care au fost martirizati acesti sfinti! Am plecat totusi cu gandul ca si a doua zi ne vom intoarce si vom retrai bucuria de acum!
Am vorbit la telefon, la Spital,toti erau foarte multumiti de Siluan…..mancase 50 ml de lapte, apoi 100 ml, respira tot mai bine! Am inteles atunci si acum marturisim, ca intr-adevar,hotararea noastra de a pleca spre acesti Trei Sfinti din Lesbos, a fost una pe care o putem numi “sub inspiratie”, iar venirea noastra la manastirea Sfintilor, a atras si poate chiar a conditionat venirea Sfintilor la Siluan, spre a-l insanatosi! De altfel, din marturiile oamenilor vindecati de acesti sfinti, reiese de atatea ori faptul ca Sfintii se aratau celor care aveau nevoie de ajutorul lor, si insanatosirea era instantanee, ceea ce si in cazul lui Siluan s-a savarsit!
Faptul ca Siluan a inceput sa manance reprezinta implinirea unei dorinte care s-a lasat mult asteptata de noi, trecusera aproape 6 luni de la transplant, si aproape un an de la data la care s-a hotarat in Germania, la Hannover, montarea sondei pentru alimentare.
Am stat trei zile in Lesbos, cate o zi,daca vreti, pentru fiecare dintre acesti Trei Sfinti Martiri, apoi ne-am intors acasa, asteptand cu multa bucurie intalnirea noastra cu Siluan! Vinerea dimineata, am mers la Spital, am fost intampinati de catre d-na Dr.Luciana Petrescu si d-na Dr.Mitrica, si cuvintele doamnelor au fost acestea ”Bine ati venit,ne bucuram ca v-am cunoscut! Haideti sa-l vedeti pe Siluan cat de bine este, chiar s-a savarsit cu el o minune!” Am intrat la el, ne-am bucurat vazandu-l cat de bine este, cu adevarat am lasat un copil bolnav, si in acelasi timp l-am luat cu noi, in rugaciunile noastre, iar la intoarcerea noastra acasa, am primit un copil voios, fericit ca poate respira si poate sa manance! Am ramas uimiti de felul in care se alimenteaza, de felul in care dorea sa manance cu lingurita….niciodata nu facuse el asa ceva! L-am uns cu untdelemn de la Sfintii Rafael, Nicolae si Irina, i-am dat sa bea din Aghiasma adusa de acolo, cu care multi bolnavi s-au vindecat, apoi am fost sa-i facem o radiografie,sa vedem care e starea plamanilor legat de pneumonia diagnosticata in urma cu putine zile! A venit rezultatul... Siluan nu mai avea nici o afectiune la plamani, totul era bine, saturatia de oxigen 98!
Asa au lucrat cei trei sfinti in viata lui Siluan! Desigur,avem convingerea ca vindecarea lui Siluan s-a savarsit de catre PreaMilostivul Dumnezeu, cu rugaciunile PreaCuratei Sale Maici, ale Sfantului Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfintilor Mucenici Rafael,Nicolae si Irina si cu intelepciunea luminata a doctorilor care l-au ingrijit si carora le multumim pentru atenta staruinta in vindecarea lui Siluan!Marturisim totodata deplina noastra incredintare, ca precum Sfantul Rafael s-a aratat celor vindecati de el, alaturandu-se doctorilor care savarseau actul medical, tot asa si in cazul lui Siluan, Sfantul Rafael, impreuna cu Sfantul mucenic Nicolae si sfanta fecioara martira Irina au lucrat in tot acest timp alaturi de echipa medicala de la Spitalul de copii din Brasov, si chiar daca nu s-au facut cunoscuti pana atunci,odata cu intoarcerea noastra acasa, toti cei prezenti in acea zi la sectia in care era internat Siluan, au aflat despre acesti Sfinti, despre lucrarea lor minunata,si cu totii,incepand de la infirmiere,asistente si doctori,au primit cate o iconita a sfintilor mucenici din Thermi, Lesbos! In felul acesta ei au fost cunoscuti si de cei de aici si suntem incredintati ca vor mai savarsi minuni si cu ceilalti oameni care vor cere prin rugaciuni curate si credinta in Dumnezeu ajutorul lor!
Inainte de a pleca din Lesbos, mamica lui Siluan, Cecilia preoteasa, a zis ca primul lucru care doreste sa-l faca la intoarcerea acasa, este sa cumpere cartea despre Sfintii Mucenici Rafael, Nicolae si Irina, ca sa cunoastem mai multe despre ei! Este vorba despre cartea “Viata din morminte”, scrisa de catre Mitropolitul Dimitrios,din Grecia, tradusa in limba romana. In dupa amiaza zilei in care ne-am intors acasa, am primit la biserica, dupa savarsirea Sfantului Maslu, un dar… Era un dar de la un baiat apropiat noua, Aurelian,… m-am uitat ce am primit si ….era cartea “Viata din morminte”, pe care ne-o doream! Am inteles ca cei trei sfinti mucenici ne-au trimis-o prin Aurelian, si ca astfel se pune inceput unei perioade in care cunoscand mai multe despre lucrarile lor minunate,sa ne incredintam ca tot ei au lucrat si in viata noastra si a micutului, dar marelui Siluan! Iar acum, inainte de a va scrie despre cele intamplate, am terminat de citit cartea, am stabilit zilele trecute o intalnire marturisitoare cu Mitropolitul Dimitrios din Grecia, si stim ca si randurile de fata se vor adauga candva intr-o carte care va cuprinde alte noi marturii despre minunile savarsite de Sfintii Rafael, Nicolae si Irina din insula Lesbos-Grecia,iar ca o mentiune importanta,… astazi este marti,o alta zi de marti, legata de martea Saptamanii Luminate din urma cu peste 500 de ani,zi in care acesti sfinti mucenici au fost martirizati de catre turci!
Asadar….SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE,SI SFINTILOR SAI,MULTUMIRE!!!


Related Posts with Thumbnails