20.6.12

Atenţie, Legea "Big Brother" intră mâine în vigoare. Furnizorii de telefonie şi internet, obligaţi să stocheze datele abonaţilor

Legea „Big Brother”, pe numele său oficial „Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii”, intră de mâine în vigoare. Legea îi obligă pe furnizorii de internet şi de telefonie fixă şi mobilă să stocheze timp de şase luni anumite date legate de convorbirile telefonice şi de schimburile de e-mail-uri.

Legea „Big Brother” a fost adoptată pe 22 mai de Camera Deputaţilor cu 197 de voturi pentru, 18 împotrivă şi 13 abţineri. Legea a fost promulgată de preşedintele României la începutul lunii iunie. Legea fusese respinsă de Senat, în decembrie 2011, însă Camera Deputaţilor este forul decizional. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 iunie.

Textul legii poate fi consultat AICI.

Legea "Big Brother" - principalele prevederi:

- Legea “Big Brother” îi obligă pe furnizorii de telefonie fixă şi mobilă, precum şi pe furnizorii de internet, să stocheze timp de şase luni anumite date ale abonaţilor.

- Furnizorii de telefonie fixă şi mobilă sunt obligaţi să stocheze următoarele date:

– numărul de telefon şi numele celui care dă un telefon, numărul şi numele destinatarului unui apel, numărul şi numele celui spre care a fost redirecţionat un apel, adresele acestora

– data, ora iniţierii şi a încheierii comunicării

– Legea „Big Brother” are în vedere şi sms-urile, mesageria vocală, teleconferinţele, transferul de date, redirecţionarea şi transferul apelului, serviciile multimedia

- Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să stocheze următoarele date:

– data şi ora conectării şi a deconectării de la internet, adresa de IP, data şi ora conectării şi a deconectării de la serviciul de poştă electronică sau de telefonie prin internet

– numele şi adresa abonaţilor

- Furnizorii sunt obligaţi să stocheze şi date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicaţie al utilizatorului, precum şi pentru localizarea geografică a acestui echipament

- Procurorii au acces la aceste date doar cu aprobarea judecătorului

- În baza Legii „Big Brother” nu poate fi interceptat sau stocat conţinutul unei convorbiri telefonice, al unui sms sau al unui e-mail; de asemenea, nu pot fi stocate informaţiile consultate în timpul utilizării internetului

- La cerere, furnizorii sunt obligaţi de Legea „Big Brother” să trimită informaţiile stocate autorităţilor de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale sau organelor de urmărire penală şi instanţelor de judecată, în maximum 48 de ore, iar dacă acest lucru nu este posibil, în cel mult cinci zile.

- La sfârşitul celor şase luni, toate datele stocate în baza Legii „Big Brother”, cu excepţia datelor puse la dispoziţia autorităţilor competente, trebuie să fie distruse ireversibil.

- Furnizorii au obligaţia de a asigura, pe cheltuială proprie, crearea şi administrarea unor baze de date în format electronic, în vederea stocării datelor. Cheltuielile legate de crearea şi administrarea bazelor de date sunt deductibile fiscal.

Legea "Big Brother" transpune în legislaţia naţională Directiva europeană 2006/24/CE. Această directivă prevede obligaţia furnizorilor de telefonie şi internet de a asigura crearea unor baze de date în vederea păstrării anumitor informaţii, pe o perioadă de timp cuprinsă între 6 şi 24 de luni.

Sursa: Jurnalul





Tribunalul București a admis insolvența Hidroelectrica. Administratorul judiciar – un mason coleg de facultate cu Ponta

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, miercuri, deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul Hidroelectrica, a declarat avocatul Remus Borza, precizând că soluţia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, însă este executorie.

Hidroelectrica SA a cerut Tribunalului Bucureşti, la finele săptămânii trecute, intrarea în insolvenţă.
Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelctrica din cauza scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor, a informat compania, care a menţionat că toate contractele vor fi continuate “în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate”.

Mare Orator al Marii Loji Nationale din Romania si coleg de facultate cu actualul premier Victor Ponta- ambii absolvind Facultatea de Drept in 1995, Remus Borza -administratorul judiciar numit in dosarul insolventei Hidroelectrica- este un baimarean stabilit in Bucuresti la putina vreme dupa absolvirea facultatii. El coordoneaza Grupul Borza si Asociatii, care detine doua societati de insolventa, Euro Insol SPRL si Assistance Insolv SPRL, situate intre primele 5 firme de insolventa din Romania, gestionand active ce depasesc 850 milioane de euro, informează Hotnews.

Masoneria reprezinta caramida de temelie a Romaniei moderne. Masoneria nu s-a nascut in 1993, atunci doar s-au reaprins luminile dupa 56 de ani de dictatura: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceausescu”, spune Borza. El adauga ca Masoneria romana nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci inseamna mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv si chiar confesional, oameni de o probitate morala si profesionala desavarsita, personalitati de prima marime ale vietii publice, care reprezinta peste doua treimi din cei 8.000 de membri, considera Borza intr-un interviu acordat Q Magazine si citat de Jurnalul National.

Sursa: aici

Sfaturile Părintelui Arsenie Boca pentru o călugăriţă


Ziceţi.
Mai pe scurt.
Eu nu mă răzbun.
Are Cine.
N-aş crede să vorbească ca ei.
Tu fă bine şi aşteaptă rău. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu. Dacă oamenii – rudele ţi-ar face bine – ţie  ce cruce ţi-ar rămâne?
Tu eşti călugăriţă şi, ca atare, trebuie să te bucuri de necazuri, ca să-ţi câştigi plată de la Dumnezeu, pentru tot ce suferi – cu bună ştiinţă şi răbdare – de la fraţi.
Deci, roagă-te pentru cei ce te blastămă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept – dă-i tot ce-i trebuie lui, din lăcomie.
Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asupreşte cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu şi de oameni, indiferent cum sunt ei.
Tu fii cum trebuie.
Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ţi-ar face, - pentru că iertându-le toate, aşa urmezi lui Iisus, - aşa ţii (împotriva firii, sau mai bine zis mai presus de fire) legea lui Dumnezeu – a iubirii.
Că toţi sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să ştii că şi ei au un suflet de mântuit.

Dr. Emilia Corbu: PAPIONAGII DIN CULTURĂ SAU CULTURA PAPIONULUI.

Nu mai este la modă să vorbeşti de cultura românească ci de cultura unei comunităţi. În cazul de faţă, a papionagiilor.

Viaţa ne oferă surprize. Cine şi-ar fi închipuit că un fizician care face pe filosoful  poate deveni peste noapte un vajnic primar de comună suburbană care  mobilizează gloata lui  care cu sape, care cu topoare,  la bătaie cu ,,a lu` Ponta,, pentru vaca de muls, adică ICR. In cazul de faţă cei din banda ,,a lu` Patapievici,, vor veni fiecare cu câtă cultură are, mai precis cu  papionul, o fundiţă neagră legată la gât.
Dacă întâmplarea n-ar fi frizat absurdul, aş fi tăcut. Dar nu pot!

Despre trei lucruri vreau să vorbesc:
1)      despre cultura fără rost;
2)      despre cultura atârnată de trena politicului;
3)      despre cum ICR a reuşit să  cocoaţe cultura fără rost de pe trenă pe partea dorsală a politicului.

1)      In perioada interbelică erau o mână de oameni de cultură. Cărţile lor sunt citite  şi azi. Verticalitatea lor ne dă lecţii. Reuşiseră să treacă de la stadiul de profesionişti într-un domeniu la acela de oameni de cultură.

 Cultura avea un rost. Astăzi sunt mii de profesionişti în diverse domenii ale culturii, însă puţini sunt aceia care reuşesc să coreleze diversitatea culturală într-o operă constructivă, care aduc ceva cu adevărat nou în gândirea românească. De pildă, în economie sunt mii de profesii, de la cei care fac floricele de porumb până la mari fermieri. Puţini sunt economiştii care concep sisteme economice capabile să coreleze eficient munca celorlalţi şi să o integreze societăţii la un anumit moment istoric.

Oamenii de cultură autentici sunt asemeni unor mari economişti, unor mari inventatori şi cercetători. Iar misiunea ICR era tocmai de a susţine mari proiecte reprezentative pentru cultura românească de azi şi din toate timpurile. Nu era misiunea lor de a susţine producători ambulanţi de prezervative prin expoziţii şi scrieri pronografice. Nu era misiunea lor să susţină opinii izolate contrare istoriei naţionale.

Prin urmare nu era misiunea lor de a susţine mici producători izolaţi pentru care există alte instituţii specializate, contra marilor concepte culturale naţionale.

ICR nu este trambulina micilor profesionişti din cultură aşa cum nici papionul nu ţine loc de cultură.

2)      Cultura a atârnat mereu de trena politicului. In toate timpurile şi în tot locul. Şi mă refer  aici la cultura instituţionalizată, nu la oameni de cultură autentici şi apolitici.  Să fim serioşi! Şi cel din urmă directoraş de bilbiotecă e pus acolo pe simpatii politice. De unde ideea că ICR trecut sub controlul  Senatului va fi politizat? Cine poate crede prostia că ICR a fost până acum apolitic? Consumatorii de produse ICR nu au decât să îşi pună papion, dar trebuie să ştie că şi cel mai ieftin terci era tratat politic.

3) Despre cum  ICR a reuşit să cocoaţe cultura fără rost mai sus de trenă vorbesc de la sine o serie de proiecte care au scandalizat cultura românească în ultimii şapte ani. Expoziţii pornografice, cărţi fără valoare universală şi nici măcar românească, proiecte de-a dreptul antiromâneşti. Faptul că vor fi fost şi unele proiecte bune face parte din ordinea lucrurilor. Pe acelea erau datori să le facă. Prin urmare, să fim realişti! Dacă pică o muscă în ciorbă se aruncă toată farfuria. In oala ICR nu a picat doar o muscă ci un stol întreg şi nu o dată ci de multe ori.


Related Posts with Thumbnails