19.5.11

Alianta Familiilor din Romania despre revolutia sexuala de la usa Romaniei


REVOLUTIA SEXUALA LA USA ROMANIEI (II)

Continuam astazi subiectul pe care l-am demarat acum citeva saptamini privind revolutia sexuala care deja bate si la usa Romaniei. Unii dintre noi inca nu auzim bataia sau daca o auzim o ignoram, crezind ca, asemenea unui oaspete nedorit care ne bate la usa, mai devreme sau mai tirziu se va plictisi de batut si va pleca mai departe. Asta insa nu inseamna ca ea ne ignora pe noi. Revolutia sexuala isi are discipolii si mercenarii ei care o promoveaza cu insistenta si agresivitate. Peste tot. Resursele financiare pe care le au la dispozitie sunt imense. Poate pe unii dintre noi lucrul acesta nu ne intereseaza, afirmind ca oricum nu poti opri timpul in loc, societatea se schimba, a fost in continua schimbare de la inceputul lumii, sau, chiar si mai fatalist, ca si asa nu ai ce face. Nu te poti opune. Ba mai mult, spun unii, revolutia sexuala face parte integranta din “valorile europene” atit de mult vinturate in presa si repetate de buzele multor intelectuali romani scolati in universitatile occidentale. Va atragem insa din nou atentia: vegheati asupra familiilor voastre si mai ales asupra copiilor vostri. Pericolele la care ei sunt expusi astazi sunt diferite de cele la care a fost expusa generatia noastra cind noi eram copii. Cu sexualitatea si dezvoltarea ei normala nu ne putem juca. Nu stirniti si nici nu grabiti “dragostea” spune inteleptul Solomon, pina cind vine ea. Dumnezeu ne-a desemnat normali, dar in ziua de astazi fortele intunerecului ne stirnesc impulsul sexual, al copiilor nostri, si al adolescentilor cu scopul de a-l distorsiona.
 
In editia de astazi cautam sa va deschim ochii spre o noua perspectiva, o notiune cu totul bizara, si anume aceea de “identitate sexuala,” un termen intilnit in publicatiile de specialitate sub numele de “gender identity.” In mare, “identitatea sexuala” face parte din panoplia “drepturilor” pe care “minoritatile sexuale” si le afirma si promoveaza si pe care cauta sa le insereze in tratatele internationale care privesc drepturile omului. Ce inseamna? Dreptul individului de a-si alege o identitate sexuala diferita de cea biologica dobindita la nastere. In alte cuvinte si la concret, dreptul individului de a se identifica ca barbat cu toate ca biologic este femeie, ori femeie cu toate ca biologic este barbat. Adica, un barbat afirma ca “simte” ca de fapt e “femeie” si doreste ca societatea sa-l recunoasca si sa-l afirme ca fiind “femeie” si nu barbat, si invers. Notiunea aceasta bizara este deja recunoscuta la nivel de drept in unele tari europene (Suedia, Olanda, Belgia, Marea Britanie), cit si in unele state americane, de exemplu Massachusetts. In aceste tari, indivizilor care sufera de acest anacronism li se emit documente civile noi care identifica identitatea sexuala selectata, incepind cu certificatul de nastere pina la certificatul de conducere auto. “Identitatea sexuala” inseamna in plus dreptul de a alege sa te autodefinesti ca fiind persoana fara sex, neutra cum ar fi, sau asexuala, adica lipsita de impuls sexual.
 
 
“Identitate sexuala” deasemenea include “dreptul” individului de a-si schimba sexul biologic prin proceduri chirurgicale. Aici se include si transsexualitatea. Psihologii integri afirma ca aceste aberatii constituie malformatii psihologice, pe cind ceilalti le catalogheaza ca si o manifestare “normala” a sexualitatii umane. Iar varsta de la care interventiile chirurgicale pentru redesemnarea sexului se pot face scade. De exemplu in Olanda minorii pot sa-si schimbe sexul doar cu consimtamintul parintilor pina la 12 ani, iar dupa aceea o pot face fara. In plus, “minoritatile” sexuale cer ca plata interventiilor chirurgicale sa fie facuta din fondurile publice. Deasemenea, tot mai des se intilnesc cazuri in care copii de scoala elementara spun parintilor ca nu se simt “comfortabili” cu sexul biologic propriu si ca doresc sa fie baieti in loc de fetite si invers. Unii parinti, in loc sa-i supuna unui tratament adecvat, le cinta in struna, privind lucrul acesta ca fiind unul “cool” si imbracindu-si baietii ca fetele si fetele ca baietii. Pe tema aceasta am mai scris in toamna, si ocazional redam articole similare in buletinul informati AFR care apare martia.
 
 
AFR Recomanda: E lucrul acesta normal sau o nebunie?Acelora dintre d-tra care sunteti interesati intr-o abordare mai aprofundata a subiectului, va recomandam cartea lui Michael Bailey The Man Who Would be Queen: The Science of Gender-Bending and Transsexualism (2003) (“Barbatul care se vrea regina: stiinta distorsionarii sexului si transsexualismul”) Profesor de psihologie la unversitati prestigioase americane (University of Texas, Austin, University of Chicago, iar acuma la Northwestern University), Michael Bailey si-a dedicat mai mult de 40 de ani de viata sudiind fenomenul homosexualitatii si al transsexualitatii. Opinia lui este ca transsexualitatea este o deficienta psihologica care poate fi corectata prin terapie. Exista, spune el, o “stiinta” de distorsionare a identitatii sexuale. Sunt insa si cazuri legitime, afirma Bailey. Incidenta confuziei de identitate sexuala biologica la nastere este extreme de rara, de doar un copil la 400.000, dar poate fi corectata fie prin interventii chirurgicale facute devreme, fie prin ajustari terapeutice. Notam, tot despre profesorul Bailey, ca dupa ce si-a publicat cartea, homosexualii americani l-au declarat persona non grata, atacindu-l pe internet in termeni dintre cei mai murdari. O recenzie a cartii lui o puteti citi aici: http://www.genderpsychology.org/autogynephilia/j_michael_bailey/man_queen.html
 
 
 
Dar in Romania? Transsexualitatea deja este un fenomen intilnit si in Romania, dar la o scara mult mai restrinsa decit in tarile occidentale. Pina in prezent in Romania au fost facute 5 operatii de schimb de sex, toate finantate din fondurile publice. Strigator la cer, spune noi, mai ales in zilele acesta de criza economica si penurie de fonduri publice si cind spitalele se inchid din lipsa de fonduri. Cu citeva saptamini in urma am dat peste articolul alaturat din presa romana pe aceasta tema publicat in b365.Realitatea.net.
 
 
Operatii de schimbare de sex, pe banii Casei Nationale de Asigurări de Sănătate de Nicoleta Vieru http://b365.realitatea.net/news/schimbare-a-sexului-in-romania-nici-sotul-nu-afla-ca-sotia-a-fost-barbat/
 
 
Cinci români au trecut până acum pe sub bisturiul chirurgului pentru a-si schimba sexul, iar alti 20 asteaptă aprobarea comisiilor medicale pentru a trece prin aceeasi experientă. Doi dintre pacienti sunt deja căsătoriti. Doar unul dintre ei si-a informat însă sotul despre viata anterioară. Costul celor cinci interventii chirurgicale a fost suportat integral de Casa Natională de Asigurări de Sănătate.
 
 
Prima operatie de schimbare a sexului din România a fost realizată în Bucuresti în anii ’90 de chirurgul plastician Ioan Lascăr. Presedinte al Colegiului Medicilor Bucuresti, Ioan Lascăr a realizat peste 20 de interventii chirurgicale în premieră în România si este fondatorul Clinicii de Chirurgie Plastică si Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Floreasca, cea mai mare clinică de profil din tară. De la începutul anilor ’90 si până în prezent Ioan Lascăr a mai realizat alte patru interventii chirurgicale de schimbare a sexului, fiind de altfel si singurul medic din România care realizează astfel de operatii. “Am avut trei bărbati care au devenit femei si două femei care au devenit bărbati. În lista mea de asteptare mai am vreo 15-20 de astfel de cazuri, dar sunt la mare distantă pentru că este foarte greu pentru un transsexual să îsi documenteze, să îsi motiveze intentia”, a precizat pentru B365.ro, prof.dr. Ioan Lascăr, singurul chirurg din România care a efectuat operatii de schimbare de sex.
 
 
Operatia finală, precedată de ani de evaluări medicale
 
 
Numărul mic de pacienti “transformati” chirurgical este explicat prin etapele premergătoare operatiei, care pot dura si câtiva ani. “Sunt numerosi pasi, iar actul chirurgical, desi este decisiv, este ultimul pas. Instalarea pacientului pe masa de operatie nu este responsabilitatea chirurgului. Chirugul execută ceea ce au stabilit psihiatrii, psihologii, endocrinologii, ginecologii, medicii legisti si asa mai departe. După ce pacientul a parcurs niste filtre extrem de severe, după ce a parcurs un anume tratament hormonal de pregătire, chirurgul poate în sfârsit să îl aseze pe masa de operatie si să înceapă planul terapeutic de schimbare a morofologiei sexului”, a precizat dr. Lascăr.
 
 
De altfel, asa se explică si lunga listă de asteptare. Transsexualitatea este considerată o boală, iar diagnosticarea ei corectă necesită ani de evaluări din partea unui mare număr de doctori apartinând unor specialităti medicale diverse. În plus, odată actul chirurgical încheiat, fiecare din acesti pacienti trebuie să urmeze un tratament hormonal pe parcursul întregii vieti.
 
 
Ce se întâmplă în timpul operatiei
 
 
Desi poartă aceeasi denumire generică de operatie de schimbare a sexului, actul chirurgical în sine este extrem de diferit în functie de tipul transformării. “E cu totul o altă strategie chirugicală când vorbim de bărbati transformati în femei sau de femei transformate în bărbati. Un transsexual care parcurge drumul de la sexul feminim la cel masculin trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare, iar tratamentul chirurgical este mult mai complex, este în zona microchirurgiei reconstructive. De la bărbat la femeie este putin mai simplu si poate fi accesat si de alte specialităti nu doar de chirurgia clasică prin prisma tehnicilor microchirurgiei reconstructive”, sustine prof.dr. Ioan Lascăr.
 
 
Practic, în cazul trecerii de la femeie la bărbat medicul realizează un autotransplant de tesut compozit. Se prelevează diverse tipuri de tesuturi din diverse părti ale corpului pacientului, iar apoi cu mijloace microchirurgicale este reconstruit un penis. “Se ia piele si muschi din antebrat sau din gambă, iar armarea osoasă se face cu fragmente din radius sau tibie. Totul se realizează cu mijloace microchirurgicale. În cazul trecerii de la sexul feminin la cel masculin se foloseste penisul amputat. Vaginul este reconstruit folosind tesuturi din acesta”, explică dr. Lascăr.
 
 
Viata după operatia de schimbare de sex
 
 
Dintre cei cinci pacienti transformati sexual, doi sunt căsătoriti. Doar unul dintre ei si-a informat însă partenerul asupra identității anterioare. “Una dintre femeile finalizate este căsătorită în Belgia. Ea mai vine din când în când la control si mi-a spus că sotul ei nu stie că în trecut a fost bărbat. Reconstructia organelor sexuale feminine este extrem de reusită, extrem de naturală. Practic poti să păcălesti si un ginecolog uneori. Aparenta organului sexual feminim la exterior este impecabilă”, sustine chirurgul Ioan Lascăr.
 
 
Un alt pacient, o femeie transformată în bărbat, urmează să îsi dea licenta în acest an si este căsătorit cu o femeie. “Din cei 25-30 de pacienti care au trecut prin cabinetul meu si care si-au exprimat dorinta de a-si schimba sexul, cei mai multi mi-au spus că au stiut că vor să facă această schimbare din momentul în care au putut să îsi constientizeze existenta, deci chiar din copilărie. Toti transsexualii pe care i-am operat eu au avut in jur de 20 de ani”, spune dr. Lascăr.
 
 
Costurile pentru operatia de schimbare a sexului, suportate integral de CNAS
 
 
În SUA o operatie de schimbare a sexului costă între 20.000 si 60.000 de dolari. În România este gratuită, costul interventiei fiind suportat integral de sistemul national de asigurări de sănătate. “Doar atunci când a fost vorba de implanturi la transsexualii femei au trebuit să si le procure, pentru că este vorba de material proprietate privată (n.r. implanturi mamare). Dar în rest, operatiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Acesti oameni sunt bolnavi. Transsexualitatea este o boală”, a spus chirurgul Ioan Lascăr.
 
- va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails