20.5.09

Marsul gay de sambata ar putea fi anulat la tribunal


Vineri se va judeca, in regim de urgenta la Tribunalul Bucuresti, revocarea autorizatiei oferite de Primaria Capitalei homosexualilor care vor marsalui sambata prin Bucuresti cu ocazia Gay Fest, informeaza Ziarul.

Alianta Familiilor din Romania, cea care contesta legalitatea marsului, invoca legislatia europeana care protejeaza minorii de manifestarile sexuale deviante si prozelitismul agresiv.

Primaria Capitalei a acordat homosexualilor dreptul utilizarii in cursul zilei de sambata a traseului Piata Unirii - Piata Constitutiei - Bulevardul Libertatii - Bulevardul Natiunilor Unite - Piata Izvor.

In acelasi scop, circulatia rutiera in zona Piata Unirii, va fi inchisa, de municipalitate pentru a oferi marsului "Gay Fest 2008" maximum de expunere publica.

Asociatia neguvernamentala ACCEPT, finantata de statul roman cu sume importante de bani, cere legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Alianta Familiilor din Romania si Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" au cerut instantei sa anuleze autorizatia emisa de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, programat sambata, in Capitala.

Asociatia isi motiveaza aceasta cererea adresata instantei prin necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale.

"Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, promovarea tolerantei si diversitatii, ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex", afirma presedintele Asociatiei "Provita pentru nascuti si nenascuti", Bogdan Stanciu.

Potrivit avocatului Mihai Rapcea, actiunea in instanta impotriva Primariei are ca baza legislatia Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi minorii.

Aceeasi Curte recunoaste autoritatea statelor membre de a defini casatoria drept o comuniune intre barbat-femeie si sa respinga orice alte definitii.

www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails