6.7.09

Cuv. Paisie Aghioritul despre pecetluire ca lepadare de Hristos.Unii vor ca sa primeasca pecetea lui Antihrist si spun ca au inlauntrul lor pe Hristos


“Desi Sfantul Ioan Evanghelistul spune clar in Apocalipsa despre pecetluire (Apoc. 13, 16 s.u.; 14, 9 s.u.; 16, 2 si 20, 4.), unii nu inteleg. Ce sa le spui? Din pacate, auzi o gramada de neghiobii ale mintii de la unii “cunoscatori” contemporani. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte si-mi voi face si o cruce pe ea…” si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, cata vreme acestea sunt inselari. Un episcop mi-a spus: “Eu, langa semnatura voi face si o cruce. Nu ma lepad de Hristos, ci, simplu, ma slujesc (folosesc)”. “In regula - ii spun - tu esti episcop si pui o cruce langa numele tau in virtutea calitatii ce o ai; altul este arhimandrit si pune si el, datorita rangului ce-l are, o cruce. Lumea ce va face?” Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. Necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: “Pecetea darului Sfantului Duh“. Vezi, unii ca acestia merg inainte cu o logica… Vor pune alaturi o cruce si totul e in regula. Si desi vedem ca Sfantul Apostol Petru s-a lepadat numai la exterior de Hristos, dar si asta a fost tot lepadare (Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 si 25-27) acestia se leapada de pecetea cea sfanta a lui Hristos ce li s-a dat la Sfantul Botez, ca sa primeasca pecetea lui Antihrist, si spun ca au inlauntrul lor pe Hristos! - Parinte, dar daca cineva primeste pecetea din nestiinta? - Aceasta se va putea intampla numai din nepasare. Ce nestiinta sa fie, atunci cand lucrurile sunt atat de clare? Chiar daca nu ar sti cineva, trebuie sa se intereseze si sa afle”.

5 comentarii:

  1. Florin7/06/2009

    Ramane cum a spus Parintele Justin Parvu, cand a scos publicatia Rost din pangarul manastirii de la Petru-Voda: nu se poate si cu Dumnezeu, si cu mamona. De aceasta alegere depinde mantuirea noastra. Acesta este motivul pentru care am intervenit cu acest comentariu, deoarece cred ca trebuie sa luam atitudine cand vedem declaratii care vor sa ne clatine in hotararea noastra de a nu ne abate de la calea Mantuitorului Iisus Hrisos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ieromonah Macarie pacatosul7/06/2009

    Multumim pentru acest cuvant al Cuviosului Paisie Aghioritul! Sa nu cedam, fratilor! Sa avem in permanenta in minte apelul la mucenicie al Parintelui Justin! Sa deschidem bine ochii la lupii imbracati in haine de miei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu va multumesc, Parinte! Sa ne ajute Dumnezeu sa ne pastram starea de trezvie! E unica sansa de a trece cu bine, fara vatamari sufletesti, prin cumplitul razboi apocaliptic, ale carui semne prevestitoare sunt marturisite de catre marii nostri duhovnici! Va rog sa ma purtati in rugaciunile Sfintiei Voastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim7/06/2009

    Sa nu primim cipul! Cu niciun chip! Ne-o spun, alaturi de Parintii de la Athos si marii nostri duhovnici: Parintele Justin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Adrian Fageteanu, Parintele Serafim Badila, Parintele Ioan de la Rarau, Parintele Mihail Stanciu, Parintele Mihai Andrei Aldea, Parintele Melchisedec Velnic, IPS Bartolomeu Anania, PS Iustinian Chira, PS Sebastian si multi altii, traitori ai dreptei credinte. Asa ca sa nu luam in seama spusele preotului Andrew Philips, publicate in Rost cum ca putem lua cipul fara a ne desparti de Hristos! Sa ne rugam lui Dumnezeu pentru luminarea acestui preot si a fostilor nostri frati care au scos la lumina acest indemn smintitor. Ii asteptam sa se intoarca alaturi de noi in lupta impotriva dictaturii biometrice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ajuta! Nu moartea pacatosului voim, ci indreptarea sa! Sa ne rugam pentru salvarea sufletelor noastre! Sa ne ajute Dumnezeu sa rezistam in fata ispitelor de tot felul!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails