25.7.09

Intr-un interviu acordat revistei YOGA MAGAZIN (!), PURIC ne explica cum se regaseste in credinta cu tibetanii, cu cei care practica meditatia zen...



Reporter YOGA MAGAZIN: Esti crestin ortodox. Si iti afirmi deseori credinta. Accepti si alte credinte ca posibile cai spirituale, cai de apropiere de Dumnezeu?

Dan PURIC: Mie personal mi s-a petrecut ceva extraordinar. Din intamplare nascut crestin ortodox, intotdeauna m-am inteles admirabil cu budisti, cu brahmani, cu mozaici, cu tot ce vrei. Dar nu m-am inteles niciodata cu impostorii, cu ateii si cu bigotii. Un crestin autentic respecta religia celorlalti si, culmea, fuzioneaza cu ceilalti pe niste canale formidabile. In sensul acesta dialoghez si cu alte credinte. Si eu ma regasesc. Cu tibetanul, cu cel care practica meditatia zen... Nu inseamna ecumenism, din punctul meu de vedere, ci un respect profund fata de toate achizitiile umanitatii in drumul divin. Adica pana la venirea lui Iisus Cristos au fost minti luminate, au fost spirite inalte, nu poti sa le negi. Este un fel de pregatire, un fel de primenire pentru intampinarea lui Cristos. Omul sa fie antrenat, ca sa aterizeze ingerii. Apropo de Osho, el zice ceva extraordinar, importanta nu este superioritatea sau inferioritatea barbatului, ci unicitatea lor. Este un lucru pe care el, ca indian, l-a sesizat. De-asta mi se pare, in calitatea mea de crestin, ca este firesc sa recuperezi orice gandire benefica in suportul umanitatii. Acesta este crestinul ortodox adevarat.

4 comentarii:

  1. Alexandru7/25/2009

    Quod erat demonstrandum.
    Acesta este crestinul ortodox adevarat, in viziune lui Dan Puric. Acelasi lucru il spun si yoghinii lui Bivolaru, ca ei sunt crestin-ortodocsii adevarati. Mai mult decat atat, ei se considera o elita a ortodoxiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.razbointrucuvant.ro/2008/06/24/si/#comment-13716

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexdall7/26/2009

    Ucenicii lui osho:
    http://www.youtube.com/watch?v=AYWsaviFeKA

    RăspundețiȘtergere
  4. Copernic7/27/2009

    Am fost si eu printre acei care pun intrebarea si daca nu i-as cunoaste n-as vorbi. Nu am cuvinte sa descriu raul pe care il fac acele tehnici. Te indeparteaza in cel mai perfid mod de adevar, iti creaza acel agocentrism si interes pentru descoperirea demonica a orientului. Un crestin autentic NU respecta asa zisa religie a celuilalt... ci spune ca e o mare ratacire. Ceea ce a insemnat o ispitire a oamenilor nu e o achizitie a umanitatii ci o decadere. Asa zisa recuperare a gandirii benefice in suportul umanitatii nu este deloc specifica crestinului ortodox ci el fuge de toate aceste nascociri ale raului care te trimit direct in iad. Fratilor, cred ca cea mai proasta achizitie a mea a fost sa incerc aceste tehnici ingrozitoare de care ar trebui vorbit numai de rau. Cititi minunata carte Parintele Paisie si "marii" intelepti ai Indiei si o sa vedeti ce multime mare de demoni ii ghideaza pe acei asa zisi maestri... Cred ca ar trebui tratate acele tehnici ca unul din cele mai mari rele, care indeparteaza milioane de oameni creatii ale lui Dumnezeu, care locuiesc in Asia,
    de adevarata cunoastere. NU VREAU SA JUDEC, nu fac referire la nici o persoana, scriu doar despre cuvintele mentionate in articol.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails