22.9.09

Comisia prezidenţială propune legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri

Comisia prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România propune legalizarea prostituţiei ca posibilă soluţie pentru prevenirea riscurilor legate de practicarea "sexului comercial". De asemenea, raportul recomandă "dezincriminarea consumului de droguri" pentru " limitarea consumului de droguri ilegale şi răspândirea infecţiei cu virusul HIV".
Comisia prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice şi-a prezentat astăzi raportul referitor la analiza riscurile şi inechităţile sociale din România, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a primului-ministru Emil Boc.
Documentul prezentat la Cotroceni conţine şi propunerea de legalizare a sexului comercial, dar nu şi intermedierea de servicii sexuale, ca "posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală". Raportul avertizează însă că această propunere ar trebui dezbătută, căci "impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efec¬te nedorite".
Comisia prezidenţială propune, de asemenea, "înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora fe¬meile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă ser-viciile de asistenţă medicală, socială şi psihologică şi de prezervative oferite gratis".
Comisia prezidenţială propune şi dezincriminarea consumului de droguri
"Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafaţă” consumatorii. ... Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave, precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave", se mai arată în raport.
Comisia prezidenţială consideră că trebuie menţinute programele şi serviciile de inter¬venţie stradală dezvoltate de către ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale. Documentul propune şi "introducerea în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare" pentru a preveni refolosirea seringilor. De asemenea, propune "înfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subor¬dinea Consiliilor judeţene".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails