25.9.09

Una din minciunile legate de legalizarea prostitutiei in Romania.

Ca de obicei, cand vine vorba de legalizarea prostitutiei in Romania apare si parerea ca aceasta masura ar aduce mai multi bani la buget. Un argument pervers - haideti sa instituim sclavia pentru ca o sa avem noi mai multi bani!

Money Chanel chiar a facut un calcul: conform Comisiei Prezidentiale in Romania ar exista intre 23000 si 47000 de prostituate care la doi clienti pe zi si un tarif mediu de 50 de euro ar produce astfel anual 1,2 - 1,4 miliarde de euro. Impozitata cu 16% (desi prostituatele au declarat ca nu au de gand sa plateasca impozite la stat) prostitutia ar aduce in visteria statului 200 de milioane de euro anual. O minciuna cat casa!!!

Calculul acesta are un mic defect - ca orice alt calcul. Pe baza cifrelor presupuse de Money Chanel putem spune si ca zilnic ar trebui sa existe intre 50.000 si 100.000 de clienti pentru aceste prostituate. Adica la o populatie de barbati intre 15-60 de ani de aproximativ 7 milioane ar cam trebui ca fiecare barbat din Romania sa cheltuiasca 200 de euro anual pentru servicii sexuale - adica un salariu minim pe economie. Sau ca o data la doua luni fiecare barbat din Romania ar trebui sa mearga cel putin o data la prostituate. Foarte multe astfel de interpretari sunt posibile pe marginea unor cifre imprecise.

Dar daca ne apucam sa comparam cifrele lansate in mass-media romaneasca cu ocazia acestei noi ofensive pro-prostitutie cu cifrele din Olanda (cifre mult mai sigure!) ... De exemplu: in Amsterdam, unde in 2008 lucrau 11.000 de prostituate tranzactiile din serviciile sexuale au ajuns la 100 de milioane de dolari pe an. Conform calculelor avansate de Money Chanel 11.000 de prostituate romance ar trebui sa produca mai mult de 300 de milioane de euro - de aproape patru ori mai mult decat prostituatele din Olanda... In plus, in Olanda doar 2,6% dintre barbati merg regulat la prostituate - ceea ce inseamna la 5,7 milioane barbati intre 15-64 de ani ca exista doar 170.000 de clienti anual pentru prostituate - fata de cele aproximativ 30 de milioane de clienti care ar fi necesari in Romania pentru a se ajunge la incasari de 200 de milioane de euro la bugetul statului conform analizei Money Chanel...

Pentru mine unul este clar ca argumentul cu "incasarile la buget din prostitutie" este o gogorita cat casa. In plus, in momentul in care in Olanda se produce o scadere a numarului bordelurilor si oamenii politici incep sa se gandeasca la re-incriminarea prostitutiei - noi la Bucuresti ne apucam sa o legalizam. In Olanda toata lumea s-a lamurit ca din 2000, de cand a fost legalizata prostitutia, pana in prezent aceasta legalizare nu si-a atins scopul: anume acela de diminuare a traficului de fiinta umane. Ba dimpotriva - traficul de fiinte umane a crescut. Asa ca s-ar putea ca in Olanda sa nu mai existe prostitutie legala - dar sa o avem la Bucuresti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails