22.11.09

Producatorilor emisiunii Top Gear li s-a cerut de catre guvernul roman sa elimine remarcile "ofensatoare" facute despre Romania

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, s-a declarat "surprins si dezamagit" de referirile la Borat si la tigani din editia filmata in tara noastra a emisiunii Top Gear, difuzata recent de postul de televiziune BBC, transmite duminica publicatia britanica Sunday Express, preluata de Agerpres.

Producatorilor emisiunii li s-a cerut de catre guvernul roman sa elimine remarcile "ofensatoare" facute despre Romania de catre prezentatorul show-ului, Jeremy Clarkson.
"Anticipam un raspuns pozitiv la solicitarile noastre de a face schimbari" in emisiune, a spus ambasadorul Ion Jinga, in timp ce Sunday Express admite ambiguu: "Cei filmati erau in principal sateni, nu tigani".

In momentul in care a intrat intr-o zona rurala, Jeremy Clarkson a spus ca intra "in tara lui Borat", aluzie la filmul lui Sacha Baron Cohen despre un prezentator fictiv de televiziune din Kazahstan. In timpul emisiunii, Clarkson a mai spus: "Port aceasta palarie pentru ca tiganii sa creada ca sunt de-al lor. Mi s-a spus ca pot fi violenti daca nu le place de fata cuiva".

Cand vede niste localnici construind o casa, glumeste spunand ca satenii construiesc hambare.
Intr-una dintre secvente, Clarkson se spala pe fata si spune: "apa comunista rece si racoritoare", cu toate ca "Romania nu este guvernata de comunisti si este putin probabil sa ramana o democratie socialista dupa alegerile care vor avea loc duminica", scrie Sunday Express.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-11-21&id=45574

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails