22.12.09

De Sfintele Sărbători, Î.P.S. Bartolomeu apără imaginea de credincios a lui Eminescu


Înalt Prea Sfinţitul mitropolit Bartolomeu Anania a vorbit astăzi, în cadrul mesajului de sărbători adresat românilor, despre o faţă mai puţin cunoscută a lui Eminescu: aceea de credincios.
Î.P.S. Bartlomeu Anania a prezentat o poezie scrisă de Mihai Eminescu, în care acesta vorbeşte despre apropierea Crăcinului. “Vreau să arăt o altă faţă a lui Eminescu. Istoricii şi criticii literari au încercat să o ascundă şi să facă din el un ateu”, a declarat dl. Bartolomeu.
“Românii trebuie să ştie că era şi altfel, nu doar un descreierat, seminebun”, a adăugat acesta.
La afirmaţiile d-lui Horia Roman Patapievici, potrivit căruia “Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasăm”, Î.P.S. Bartolomeu Anania a răspuns: “E o măgărie! Patapievici e un intelectual slab, care a făcut asta ca să pară interesat şi interesant”.
Colinde, colinde,E vremea colindelor,Căci gheaţa se-ntindeAsemeni oglindelor.
Şi tremură braziiMişcând rămurele,Căci noaptea de azi-iCând scânteie stelele.
În noaptea de astăziCopii şi feteleDe dragul MarieiÎţi piaptănă pletele.
De dragul MarieiŞi-al MântuioruluiLuceşte pe ceruriO stea călătorului.(Mihai Eminescu)



Marius Mureşan


Sursa: http://www.napocanews.ro/

Un comentariu:

  1. FOARTE FRUMOS! CE A SPUS SI L-A APARAT PE EMINESCU I.P.S. BARTOLOMEU. PATAPIEVICI, ALINA MUNGIU ETC SA NE LASE, IN TREABA NOASTRA!! TINE-L DOAMNE PE MITROPOLITUL MEU, CA E LA POST DE STRAJA!!:) CU DRAG ,,IHODIOS" STUDENT PASTORALA. SARBATORI FERICITE TUTUROR ROMANILOR, SI-I FELICIT PE CEI CARE SUNT ALATURI DE EMINESCU!!!! L-AU OTRAVIT EI FIZIC DAR E VIU IN SUFLETELE NOASTRE SI MAI ALES IN FATZA LUI DUMNEZEU DRAGUTZU:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails