29.12.09

Perle istorice de Ziua Holocaustului

O prezentam cu evlavie pe doamna Liliana Paun, o profesoare emerita si desavarsita, sefa organizatiei de femei a PSD Gorj dar si un cetatean cu un profund spirit civic. Doamna profesoara va incerca sa demonstreze intr-un examen oral cu tente folclorice de ce trebuie marite salariile profesorilor si de ce Hitler (Adolf pentru prieteni) a fost un nenoroci, un monstru, un om rau care nu dadea nici el salarii la profesori.


Liliana Paun: Hitlăr îîîî… Hitlăr în primul rând ce pot să vă spun nu pot să vă spun decât că a fost un monstru a fost îîî un criminal a fost un om un om care spre norocul nostru îîî spre pardon nu spre norocul nostru spre nefericirea noastră a existat a trăit un om printre printre noi oamenii şi care pur şi simplu şi-a bătut şi-a bătut joc de de lume şi-a bătut joc de de tot ceea ce înseamnă demnitate de ceea ce-nseamnă om de ceea ce-nseamnă copil el omora omora ăăă copiii în lagăre de-o faţă cu mama lu’ de faţă cu mamele lui ce-nseamnă îîî deci numai gândiţi-vă la faptul că femeile în lagăre ca să-şi ascundă copiii îi ascundeau subd sub îîî fuste e gândiţi-vă că îi luau de sub fustă şi le îîî îi omorau copiii de-o faţă cu ăăă în faţa mamei ce-nseamnă deci mai mult de-atât să-ţi omori co un copil să-i omori unei mame copilul în faţa ei ce poate fi mai mai rău de-atât ce poate fi mai rău de-atât.


Liliana Paun: Să începem cu începutul… … citeeţ, să vorbiţi citeţ, da? Ne-am înţeles? Ăăăă…, aci, ok, stau aici… Ăăă… astăzi… ăăă… este o zi importantă, o zi deosebită – poate v-aţi pus întrebarea de ce, dragii mei, v-am pus să vă îmbrăcaţi în negru. Pentru că este o zi tristă. Ă…. este o zi tristă, o zi pe care n-am putut-o evita, deşi o puteam evita, n-am putut-o evita, o zi care s-a întâmplat în istorie, o zi îîî…, pardon, nu o zi îîî…, un fenomen care s-a întâmplat în istorie, un fenomen din care noi trebuie să învăţăm.

Sursa:
http://www.onlinestudent.ro/articole/perle-ale-profilor-cea-mai-agramata-profa-istorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails