16.2.10

Dan Puric despre naţionalismul de bună-credinţă, naţionalismul comunist şi legionarism. Fără comentarii!

Cu-asta s-a ocupat ideologia comunistă: cu ocultarea istoriei, a memoriei şi cu imaginea. O imagine care de multe ori a confiscat un naţionalism de bună-credinţă şi s-a transformat într-un naţionalism comunist uşor isteric, uşor ţâfnos, legionar, un fel de buric al pământului, pe care românul nu-l credita pentru că românul are o armonie, are un echilibru, are un ritm, are un rost, el nu e propagandist.

(fragment din conferinţa susţinută de Dan Puric luni, 15 februarie 2010, la Braşov)

file audio Dan Puric:

16 comentarii:

  1. Gavrila Ionescu2/16/2010

    Mai are cineva dubii despre cum va fi rescrisa istoria, prin prisma Centrului de martilorogie de la Aiud? De ce au insistat "fratii" pentru construirea centrului la Aiud? Aici este inchisoarea unde au patimit, in cea mai mare parte, legionarii. Iar unul dintre sustinatorii acestui centru este Dan Puric, care ne arata ca si-a insusit propaganda mincinoasa. Garda merge inainte, prin Partidul Comunist, o deviza pe care, o spunem cu durere, Dan Puric si-o insuseste si o propaga in spatiul public.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce handicapat!!! Si cand te gandesti ca a devenit celebru pe spatele unor adevarate valori nationale. Acum ii debiteaza gura tot felul de prostii despre nationalism, iar negativ este ca lumea le ia de bune. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandru2/16/2010

    Curioasa opinia lui Dan Puric. Petre Tutea, din care citeaza la greu in conferinte, chiar daca uita sa mentioneze sursa, spunea despre national-comunism (o formula debila, draga lui Tismaneanu si kominternistilor sai, pentru ca, vor ei sa zica, nu comunistii ne-au chinuit inaintasii, ci nationalistii)ca ESTE UN SUROGAT AL NATIONALISMULUI, si ca cei care folosesc numai lozincile nationalismului romanesc, fara a-i patrunde substanta, ar trebui batuti cu franghia uda pe spate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim2/16/2010

    In anii cand Tutea spunea aceste lucruri, Puric dansa prin cluburi de noapte. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, este un lucru pe care l-a marturisit acesta. Usor, usor, se pune si el la punct. Ar fi bine, insa, sa evite astfel de afirmatii care pot leza pe supravietuitorii inchisorilor comuniste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost aseara la conferinta si am fost deceptionat. N-am vazut iubire, doar o mandrie fara margini. Nu l-am recunoscut pe Puric cel vechi. Asta nou e prea preocupat de imagine. Apropo, Vlad su Uniristu, iar o sa spuna Maestrul (nu sunt de acord cu formula handicapat) ca l-a atacat Securitatea pe bloguri. Chiar daca voi v-ati nascut dupa 1989.
    E de salutat gestul lui Puric de a face o conferinta de caritate. De aceea, am si participat la conferinta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si inca ceva: m-a deranjat o povestire in care Dumnezeu era prezentat ca un batran miop, care a sfintit coada unui diavol, confundand-o cu coasta lui Adam. Nu vreau sa calific o astfel de atitudine, suntem in post si nu vreau sa-l judec, dar nu mi-a picat bine deloc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim2/16/2010

    Atunci, de ce mai citeaza din Nae Ionescu, Tutea sau Eliade, legionari cu totii (desi lucrul acesta conteaza mai putin, importanta este contributia pe care acestia au adus-o spiritualitatii romanesti), si nu citeaza din Corneliu Vadim Tudor sau Dan Fruntelata?

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim2/16/2010

    Banditilor, tot banditi ati ramas.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aiudul, un nou Sighet? Va propun aceasta tema spre meditatie

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonimului care spune ca suntem banditi

    Asa erau "alintati" detinutii politic in puscarii. Asa ca il consideram un titlu de noblete. Huligani, golani, banditi ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Maria P.2/16/2010

    Aiudul-un nou Sighet? Cu siguranta. Un Centru dominat de masonerie, in care istoria rezistentei anticomunista va fi din nou falsificata. Cuvantul legionar nu va exista. Principiile KGB-ului vor fi aplicate intocmai, legionarii vor fi urmariti pana la a saptea generatie. Iar peste sfintii de la Aiud se va aseza o lespede grea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper ca nu va mai avea curajul sa calce pe la Manstirea Petru Voda. Il vor astepta calugarii cu parul. Usor, usor se da pe fata acest tortionar. Parintele Justin i-a blestemat sa-si primeasca plata inca din aceasta viata, pentru ca au confiscat Aiudul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Florin2/17/2010

    Dan Puric dixit: Imi vine sa spun despre Eminescu ce a spus Blaise Pascal despre Iisus. Ca Iisus va ramane in agonie pana la sfarsitul lumii(?!?). Si Eminescu va ramane in agonie (?!?) pana la sfarsitul acestui neam.
    Afirmatiile au fost facute intr-un interviu acordat de Dan Puric cotidianului Jurnalul National in luna ianuarie 2010.
    Iertati!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pr Ovidiu2/17/2010

    Staruiti in rugaciune pentru indreptarea fratelui nostru. Ispitele meseriei, ale lumii, sunt mari, mai ales pentru oamenii cu vizibilitate. Numai smeriti fiind in fata lui Dumnezeu putem rezista ispitelor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim2/17/2010

    Si invatand un pic de teologie, Parinte. Altfel ajungem sa pacatuim de dragul unor formule aparent frumoase, dar gaunoase.

    RăspundețiȘtergere
  16. petru borodi/Cluj2/18/2010

    Pai bine Fratilor daca va spuea Badia acu vreo jumatate de an ca Purec ii si paduche si plosnita jidovita imi spuneati ca-s capiu de coap !!
    E Bine ca Dumnezeu Lumineaza si Limpezeste Apa de mocirla !!

    Doamne ajuta !!!
    petru borodi/Cluj
    P.S.Purecele si daca-i in palat tot un spurcat de parazit este numai ca mai si pupa frunti de panntaloni si linge dosul neacperit de izmene !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails