12.7.10

Episcopul Epifanie Norocel, huiduit în Vrancea de credincioşi

Astăzi, în timpul ceremoniei de sfinţire a unei biserici din comuna Poiana Cristei, judeţul Vrancea, cele câteva sute de persoane adunate din mai multe localităţi din Vrancea şi Buzău l-au huiduit pe Episcopul Norocel şi au fost la un pas de a-l lovi.


Mulţimea a fost nemulţumită de răspunsul episcopului Norocel cu privire la soarta Mănăstirii Poiana Mărului şi a părintelui Macarie Beşliu. Credincioşii sunt nemulţumiţi că Mănăstirea Poiana Mărului ar putea fi transformată din mănăstire de călugări în mănăstire de maici. Localnicii din zonă cer ca părintele Beşliu să nu fie schimbat, aducând ca argumente activitatea acestuia nu doar în cadrul mănăstirii, ci şi în regiune.


"Am trimis nenumărate solicitări la Episcopie, dar nu aţi răspuns în niciun fel. Nu vrem să facem scandal, dorim să stăm de vorbă ca oamenii civilizaţi. Vrem să ştim ce se întâmplă cu mănăstirea Poiana Mărului şi cu părintele Macarie. Suntem credincioşi şi trebuie să ne daţi un răspuns. Noi susţinem biserica. Noi dăm banii şi nu invers" fost vorbele adresate de oameni lui Epifanie Norocel, relatează Agerpres.

Episcopul Norocel, în limuzină de 100.000 de euro

Scandalul legat de această relocare s-a lovit şi de refuzul măicuţelor de la Cârnu de a se muta la Poiana Mărului. Iar în vara anului trecut, acestea s-au baricadat în interiorul mănăstirii lor, în semn de protest. Pe 6 iulie 2009, maica stareţă şi o altă măicuţă au ajuns la spital din cauza stării de tensiune, iar această situaţia i-a motivat şi mai mult pe localnici să oprească acest demers al Episcopiei Buzăului şi Vrancei.

Episcopul Norocel, în vârstă de 76 de ani, nu este printre cei mai agreaţi episcopi din România. Este unul dintre cei opt episcopi ai BOR cu un posibil dosar la CNSAS, de colaborare cu Securitatea. Epifanie Norocel are şi gusturi scumpe. El a cumpărat, anul trecut, din banii Episcopiei, o limuzină Mercedes în valoare de aproape 100.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails