11.8.10

Salvaţi-l pe Siluan! Cu fiecare rugăciune se poate clădi miracolul vindecării lui şi cu fiecare bănuţ se pot cumpăra minute de viaţă pentru copil!

De la orele 18.00, în Sala Centrului Cultural Reduta din Braşov vor răsuna acordurile grave de muzică bizantină. Concertul va fi susţinut, în scop caritabil de Grupul de psalţi „Tronos", al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, ondus de diacon protopsalt Mihail Bucă, pentru colectarea de fonduri necesare operaţiei de transplant de ficat, la o clinică din străinătate, a micuţului Siluan Bota, fiul părintelui George Laurenţiu Bota, paroh în Parohia Tohanul Vechi II, din Protopopiatul Bran-Zărneşti. Intrarea este liberă, iar în sală va fi o urnă pentru donaţii.


* Bebeluşul, care a împlinit şase luni duminică, luptă cu o boală cruntă care-i distruge rapid şi ireversibil ficatul. Copilul, care se află acum la o clinică din Hanovra, are ciroză cu complicaţii severe, se luptă cu o infecţie, are edeme şi este permanent în perfuzii. Micuţul Siluan a petrecut cea mai mare parte a celor şase luni pe care le va împlini duminică în spitale din Braşov, Bucureşti, Munchen şi Salzburg. După multe internări, operaţii şi analize în ţară, inclusiv la Fundeni, de unde au fost amânaţi, copilul a fost dus săptămâna trecută în Germania. La Clinica din Salzburg a fost diagnosticat cu ciroză şi hipoplazie a căilor biliare. Acolo doctorii au stabilit încă din prima zi un lucru: transplantul hepatic este singura şansă a lui Siluan să trăiască. Au confirmat că este vorba de ciroză hepatică dată de infectarea cu CMV (citomegalovirus), un virus foarte periculos. Ficatul lui mai funcţionează cel mult o lună, dar de la acest prognostic au mai trecut 10 zile !. De aceea, are nevoie urgentă de un transplant de ficat. Operaţia şi internarea în Clinica din Hanovra, unde se află acum, depăşesc 126.000 de euro. Situaţia este foarte delicată, deoarece Siluan a făcut complicaţii în urma biopsiei. După toate medicamentele luate timp de luni de zile, după toate testele şi analizele la care a fost supus, trupuşorul lui a obosit. "Ştim că este mult, dar cu fiecare rugăciune se poate clădi miracolul vindecării lui şi cu fiecare bănuţ donat se pot cumpăra minute preţioase de viaţă pentru acest copil! Ajută-l să trăiască!", spune pr. Ioan Băcioiu, unul dintre prietenii care au sărit în ajutorul familiei Bota.

* Donaţiile se pot face la Unicredit Ţiriac Bank, sucursala Braşov, Mureşenilor, titular Bota George Laurenţiu, cont euro RO74BACX0000005005204320, cont RON RO81BACX0000005005204000. Din raţiuni legislative stupide, formularul E112 nu poate fi utilizat în cazul său, iar un dosar de trimitere în străinătate prin Ministerul Sănătăţii durează prea mult. Până ieri se strânseseră 151.864 de lei şi 8.617 euro. Mai multe puteţi afla de pe bebesiluan.wordpress.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails