24.1.11

Mitropolitul Bartolomeu Anania, aflat în stare critică, va fi adus în ţară. Doctorii austrieci au decis să nu-l opereze. Rugaţi-vă pentru sănătatea arhiereului nostru

Mitropolitul Clujului va fi adus în ţară, după ce medicii austrieci au decis că o intervenţie chirurgicală nu este posibilă din cauza multiplelor suferinţe ale acestuia. IPS Bartolomeu va fi ajunge în ţară cu un avion sanitar, informează Mediafax.

În urma mai multor seturi de investigaţii şi consultări, cardiologii din Austria au decis să nu îl opereze pe IPS Bartolomeu. Medicii au considerat că o intervenţie chirurgicală nu este oportună din cauza bolilor de care suferă mitropolitul şi că nu ar aduce niciun beneficiu major sănătăţii acestuia, a anunţat Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Mitropolitul Clujului şi-a exprimat dorinţa de a reveni acasă. Acesta va fi adus intubat, luni seară, cu un avion sanitar. IPS Bartolomeu urmează să fie internat într-o secţie ATI dintr-un spital din Cluj. Mitropolitul Clujului va împlini, in 18 martie, 90 de ani.

Mitropolitul a fost transportat la Clinica AKH din Viena, pe 14 ianuarie, după ce medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, unde mitropolitul era internat din 22 decembrie, i-au recomandat un examen care nu poate fi realizat în ţară.

În perioada internării mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, prerogativele sale au fost preluate de către episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails