26.2.11

Martorii lui Iehova au pus mana pe arme. Sectantii din Romania se revolta impotriva “Turnului de Veghe” de la New York

 

Gâlceavă între “Martorii lui Iehova”: Iehovişti din România îi acuză pe ştabii din conducerea de la New York că sunt 50% acţionari la o fabrică de armament si traiesc in lux în timp ce membri de rând din Romania mor de foame iar altii înfunda puşcăriile, pentru că n-au voie sa puna mana pe arme si sa intre in Armata.


 

Pe un forum destinat adepţilor sectei religioase aceştia îi acuză pe conducătorii din SUA că trăiesc în lux exorbitant ori că sunt acţionari la o fabrică de armament, în timp ce credincioşii de rând înfundau puşcăriile, întrucât li se interzicea chiar şi satisfacerea serviciului militar în detaşamente de muncă. “Ce mă frapează e de ce se construieşte atât de mult dacă se aşteaptă sfârşitul lumii?” (Marinaru, membru in Corpul de guvernare). Contestatari vehemenţi ori constatatori neutri, mulţi au conchis asupra sectei, organizaţiei religioase “Martorii lui Iehova”, că ar constitui o enclavă închistată în propriile dogme, ale cărei aproape unice “dezertări” în concretul altora, dincolo de propria lume, se identifică numai cu ampla campanie de prozelitism, ce merge la predicarea din uşă în uşă a propriilor precepte, o chestie considerată drept “agresivă”, motiv pentru care respectiva mişcare este întâmpinată cu reticenţă ori chiar interzisă în multe ţări. Concret, “iehoviştilor” li se reproşează că recurg la mijloace de “înrobire psihică” a adepţilor, că mulţi dintre aceştia ar fi fost cotropiţi de grave probleme mentale ce s-ar fi soldat cu un val de sinucideri sau chiar că ar conspira contra ţărilor ce le oferă adăpost, fiind de oarecare notorietate că aceştia desfid instituţiile statului, nerecunoscând drapelul naţional, ignorând exercitarea votului ori satisfacerea stagiului militar. Multe au fost controversele iscate de amintita organizaţie – cea care de-a lungul propriei istorii a prorocit de cinci ori sfârşitul lumii – unele ajungând să fie mediate de importante organizaţii internaţionale, însă pentru prima oară adepţii de rând ai “Martorilor” încep să se revolte împotriva conducătorilor din SUA, oferind, surprinzător, opiniei publice multe din argumentele justificate în trecut pentru interzicerea lor. Concret, site-ul forum.martorii.ro lansează nişte acuze inimaginabile la adresa mahărilor din State, de la WTS. Interzişi din 1949, vânaţi, hăituiţi şi chiar schingiuiţi, mulţi dintre “martori” au avut o viaţă crâncenă în anii comunismului, vieţuind într-o stare de semiclandestinitate, fiind suspectaţi că prin obedienţa lor faţă de forul coordonator din New York, Watch Tower (WTS) şi de cele două publicaţii editate de aceasta, “Turnul de veghe” şi “Treziţi-vă” ar complota contra statului. Culmea e că în amintita perioadă “iehoviştii” din România erau scoşi de sub tutela exercitată de la sediul newyorkez, reorganizându-se ad-hoc, empiric, după modelul de dinainte război. Acum, după ’90, “după eliberare”, aceştia rememorează ca pe un apogeu al activităţii lor religioase acea perioadă, aducând acuze de o gravitate incredibilă ştabilor din Statele Unite de la WTS.

“Au nenorocit atâţia oameni”

 
Concret, aminiţii forumişti de pe site-ul “iehoviştilor” le reproşează celor din conducere că ar fi nişte parveniţi care trăiesc într-un lux strigător la cer ce contrastează normelor de austeritate impuse “fraţilor” de rând, că i-ar constrânge pe aceştia cea mai mare parte din agoniseală, din asta rezultând imense resurse financiare utilizate în scopuri total contare preceptelor amintitei organizaţii religioase. Ceea ce-i deranjează în primul rând pe “martorii” care s-au exprimat liber pe amintitul forum este faptul că li se solicită pe un ton din ce în ce mai imperios să doneze cât mai mulţi bani organzaţiei, sume ce nu s-ar justifica. Conform lui Valer, care are gradul de “slujitor auxiliar”, celor din Maramureş li s-a impus să strângă suma de 494.249 RON, pentru construirea sălii de congrese din Negreşti, spunându-li-se să vândă pământ sau produse agricole. “S-a dat şi un exemplu: 400 litri de ţuică egal 6.500 lei”. Acelaşi conchide amar: “Inainte de construirea sălii din Negreşti ni s-a cerut să contribuim cu bani şi muncă pantru a scăpa de plata chiriei pentru stadion, care era o dată pe an. In schimb acum trebuie să contribuim cu donaţii lunar, la care se adaugă şi transportul de sute de km care de asemenea costă şi pentru unii e o mare problemă”. Pe Valer îl mai intrigă faptul că li s-a cerut să redirecţioneze cei 2% din venit către fondurile organizaţiei, ba chiar că li s-a sugerat să orienteze către aceeaşi adresă şi bunurile lăsate prin testament. Ajunge să te uiţi la filmuleţele postate de Vio, să îţi dai seama în ce huzur trăiesc, şi propovăduiesc sărăcia. Au nenorocit atâţia oameni, care am trăit cu zeamă de morcov murat şi zeamă de varză murată cu mămăligă cu cocean mai rău decât porcii şi ei se destrăbaleaza in lux, ce nimenea nu işi poate permite. Noi suntem cu sănătatea ca vai de noi, aşa am trait de la eliberare, ne tratează statul şi ei ne-au nenorocit (…) suntem cu oasele îndoite de atâta mizerie şi frig. La Miercurea Ciuc în octombrie ne îngheţa apa în hârdaie. (Leontina, supraveghetor de circumscripţie).

“Dacă află ziariştii?”

Revolta lui Valter e împărtăşită cam de toţi ceilalţi “martori” participanţi la discuţia de pe forum, unii venind chiar cu dezvăluiri revoltătoare: “Ce s-ar întâmpla dacă un ziarist de investigaţii ar afla toate acestea şi ar fi conştientizat de ilegalitatea unor astfel de practici. Dacă autorităţile află toate acestea pot acuza organizaţia ca face colectă şi nu se finanţează prin donaţii. Colectele sunt asemenea taxelor, se impozitează!!”, afirmă Lamb, bătrân de guvernare.



Acţionari la fabrica de armament

 
Însă cea mai gravă acuză la adresa celor din forul tutelar de la New York e că aceştia se lăfăie în lux şi desfâu, în timp ce slujitorii mărunţi sunt îndemnaţi să robotească şi să-şi vândă din gospodărie pentru a-i întreţine pe aceştia. În acest sens sunt menţionate două site-uri în care se pot admira zeci de construcţii grandioase ce ar aparţine celor din structurile înalte ale WTS. In plus, aceeaşi Leontina, o iehovistă de vreo cinci decenii, citându-l pe un anume Simon din SUA, “martor” şi el, afirmă că “WTS deţine 50% din acţiunile unei societâţi ce se ocupă cu fabricarea armelor. Şi WTS nu a fost de acord când tinerilor care trebuiau să facă armata li s-a dat posibilitatea s-o facă la detaşamente de muncă, să nu umple puşcăriile.

“Diavolul i-a atacat cu clădiri luxoase”

Statul le-a oferit această şansă, ei nu au fost de acord, ca după ani de zile, când interesul lor le cerea, au aprobat ca serviciul militar să fie făcut la detaşamente de muncă. Ce ar merita aceşti cretini? (…) Prin 57-58 scrisese WTS o revistă “Atacul lui Gog împotriva Societăţii Lumii Noi” în care îşi plângeau de milă cum va ataca Gog (adică Diavolul) cu toate puterile lui. Se vede că pe ei i-a atacat cu tot felul de clădiri care de care mai luxoase şi cu fântâni arteziene, iar pe noi proşii cu zeci de ani de închisoare.”

“Nu mai dau un cent pentru WTS!”

Un alt “martor”, Neutrino – proclamator nebotezat – se revoltă de-a binelea după ce află de la coreligionarii săi infamele detalii de mai sus: “Nu mai susţin financiar WTS. Nu mai dau un cent! Păi de ce să ofer bani şi ei să trăiască în lux, deşi se spune că au făcut jurământ de sărăcie? Aproape se întrec între ei care mai de care să aibă maşină, şi nu orice maşină… Faci donaţii şi te privesc de sus, ei sunt persoane spirituale, ceilalţi nu prea. Un alt argument pentru care nu mai susţin financiar WTS e că prin banii obţinuţi capătă putere să manipuleze oameni sinceri şi iubitori de pace şi libertate. Mai bine să ajuţi pe cei nevoiaşi şi asta fără să faci vâlvă, în secret, pentru care cine să vadă! ». Un alt adept dintre cei care încep să-şi pună întrebări, Vio16, Corpul de guvernare, conchide amar: “constrângerea şi cerşirea nu se termină aici şi vom vedea ce se va întâmpla cu restul congregaţiilor. Ei vorbesc de cei din alte religii cum cerşesc după donaţii, dar nu văd în ce postură au ajuns. Păcat că mulţi se lasă lesne înşelaţi”.

Solidară cu « iehoviştii », Hillary Clinton a refuzat să intre în biserica bucureşteană Cretzulescu

Aceste probleme ivite sunt noi doar pentru România, intrucât în deceniile trecute «iehoviştii» au fost in centrul mai multor scandaluri internaţionale, inclusiv în Statele Unite, ţară care se făleşte cu faptul că ar fi cea mai tolerantă din lume, însă a cărei fostă primă doamnă, Hillary Clinton, în timpul vizitei de la Bucureşti din 1999, a refuzat să intre în biserica ortodoxă Creţulescu pe motiv că în ţara noastră s-ar îngrădi libertatea religioasă a «Martorilor». Cum spuneam, în SUA, ca şi în multe alte tări, probelemele cu martorii au fost legate de refuzul acestora de a recunoşte instituţiile statului şi de a saluta drapelul naţional.

Antimilitariştii lui Iehova susţin ONU

Un alt mare scandal în cadrul organizaţiei, care, după izbunirea sa în presă avea să se lase cu demisii la vârful acesteia, a fost provocat de decizia celor conducătorilor WTS de la New York de a « susţine ONU în acţiunile sale şi de a mobiliza opinia publică internaţională în favoarea Naţiunilor Unite », organizatie care, după cum se ştie, numai cu pacifismul, evanghelizarea şi acţiunile umanitare nu se ocupă.

Avocaţi şi medici iehovişti acuzaţi de prozelitism agresiv

În a doua jumătate a anilor ’80, în Franţa, în plină campanie antisectară, Martorii lui Iehova s-au adresat în mai multe rânduri justiţiei, reclamând faptul că li s-ar îngrădi librtatea de conştiinţă şi a cultului. Acest lucru nu a împiedicat în 1995 Comisia de Anchetă Parlamentară asupra Sectelor să considere că acţiunile « martorilor » întrunesc toate criteriile pentru a identifica respectiva organizaţie drept « sectă ». Tot cam atunci MILS (« Misiunea Interministerială de Vigilenţă şi Luptă împotriva sectelor » ) a inceput să-i acuze pe avocaţii şi medicii aparţinători acestui cult că se folosesc de meseriile lor în activităţi agresive de prozelitism.
Însă asupra activităţii Martorilor lui Iehova în Franţa şi în alte ţări europene vom reveni cu un nou articol peste câteva zile din care nu vor lipsi marturii zgduitoate, acuze de spălare de creier, vieţi şi copilării distruse, venite din partea unor foşti adepţi care s-au decis să părăsească organizaţia şi să vorbească despre cumplitele traume îndurate timp de zeci de ani.

Constantin Dinu / Ziaristi Online

2 comentarii:

  1. Anonim4/24/2011

    si astia nu s-au prins pana acuma ca secta asta este una din multele piramide dintr-un labirint masonic

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim7/26/2011

    Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
    este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
    care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
    Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

    Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă şi pune pe împăraţi;
    El(AUTORITATEA MASONICA) dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere celor pricepuţi!

    Piramida cu varful despartit UN SIMBOL MASONIC

    Matei 21:42
    Isus le -a zis: ,,N’aţi citit nici odată în Scripturi că: ,Piatra(Isus liderul suprem),
    pe care au lepădat -o zidarii(masonii), a ajuns să fie pusă în capul unghiului;
    Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a făcut acest lucru, şi este minunat în ochii noştri?`

    Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor...
    nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
    tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
    subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
    toata societatea pentru a instaura o Noua Ordine Mondiala.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails