16.3.11

Comisarul european pentru Energie: Accidentul nuclear din Japonia este apocaliptic


Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a calificat marţi accidentul nuclear din Japonia drept "apocalipsă", apreciind că autorităţile locale au pierdut practic controlul asupra situaţiei la centrala de la Fukushima, potrivit Mediafax.

"Se vorbeşte despre apocalipsă şi cred că acest cuvânt este deosebit de bine ales", a declarat el, în faţa unei comisii a Parlamentului European, la Bruxelles.

"Practic totul este în afara controlului", a precizat el, adăugând: "Nu exclud cel mai grav (scenariu) în orele şi zilele care urmează". Comisarul a afirmat că a fost în contact pe această temă cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

După seismul violent urmat de un tsunami, vineri, diferitele reacoare ale centralei japoneze Fukushima au cunoscut o serie de accidente grave. Marţi, o nouă explozie şi un incendiu s-au produs la centrala Fukushima 1.

Această serie de avarii alimentează temerile privind o contaminare radioactivă în arhipelag, precum şi în ţările vecine, ca Rusia şi China.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails