7.4.11

Cutremur de 7,4 grade in Japonia. Update: Alerta de tsunami a fost ridicata

Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs în zona Tokyo joi, iar autorităţile au emis alertă de tsunami, informează CNN. Este vorba despre o replică a seismului care a lovit Ţara Soarelui Răsare pe 11 martie.
UPDATE Japonia a fost lovită de două cutremure, care s-au succedat un interval de 42 de secunde. Cel de-al doilea a avut adâncimea la 25,6 kilometri, iar epicentrul a fost localizat la 66 de kilometri est de Sendai. A avut tot o magnitudine tot de 7,4 pe scara Richter, însă s-a produs la o adâncime mai mică, de 25 de kilometri sub fundul mării, potrivit USGS.
UPDATE În zona în care s-a produs seismul se află centralele nucleare Ibaraki şi Fukushima 2.
UPDATE Angajaţii de la uzinele nucleare Fukushima sunt evacuaţi. Nu există informaţii despre noi pagube produse la cele două centrale şi nici privind o creştere a radioactivităţii în zonă, potrivit CNN.
UPDATE Tsunamiul va avea o înălţime de circa un metru, potrivit televiziunii japoneze, citată de BBC News.Un cutremur de o asemenea amploare poate genera un tsunami local, dar nu are potenţial distructiv pentru întreg bazinul Pacificului.
Seismul s-a produs în apropierea coastei estice a insulei Honshu, la o adâncime de 40 de kilometri, după ora locală 23.32 , potrivit USGS.

Autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru regiunea de nord-est.

Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost la 345 kilometri nord-est de Toyko şi la 98 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de devastatorul seism din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami.
Seismul s-a simţit şi la Tokyo, oraş aflat la 345 de kilometri de epicentrul seismului. Potrivit huffingtonpost.com cutremur a zgâlţâit clădirile din capitală timp de circa un minut.
Compania TEPCO, operatorul centralei nucleare Fukushima, verifică dacă recentul seism a provocat pagube suplimentare centrralei, informează BBC News.
Potrivit Rusia Today, autorităţile din prefectura Miyagi, afecattă puternic şi de seismul de luna trecută, a decis închiderea tuturor autostrăzilor. Decizia a fost luată după noul seism care a lovit ţara.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails