8.4.11

Japonezii au ramas fara electricitate dupa seismul de joi. Bilantul: 3 morti si 132 raniti.

Japonia a fost zguduita ieri de un nou cutremur puternic. Seismul cu magnitudinea de 7,1 a lovit nord-estul tarii. Trei oameni au murit si 132 au fost raniti. Regiuni vaste au ramas fara electricitate, iar panica a pus stapanire pe oameni. Casele subrezite se pot prabusi in orice moment.

Seismul cu magnitudinea de 7,1 grade a avut epicentrul in nor estul Japoniei - in zona deja devastata de cutremurul din 11 martie

Seismul cu magnitudinea de 7,1 grade a avut epicentrul in nor estul Japoniei -in zona deja devastata de cutremurul din 11 martie. Trepidatiile s-au simtit pana in capitala Tokyo - oras situat la 350 de km distanta. Oficialii au luat masuri suplimentare pentru a evita o noua criza nucleara de tipul celei de la Fukushima.
Centrala nucleara de la Higashidori, centrala nucleara de la Onagawa, centralele Fukushima Daiichi si Daini au fost inchise din cauza cutremurului.

Dupa mai multe verificari, guvernul a linistit populatia. Noul seism nu a avariat nici un reactor. Si nici nu a agravat situatia de la Fukusima. Exista insa alte probleme.

In prefectura Aomori, in multe zone din prefectura Akita si in parti din prefecturile Miyagi si Yamagata s-au raportat pene masive de curent. De asemenea, au izbucnit mai multe incendii care au fost stinse de pompieri.
In plus, casele subrezite se pot prabusi in orice moment. Iar specialistii spun ca nu in zona s-ar putea produce si alunecari de teren.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails