27.6.11

Testari. Ce ni se mai pregateste? Pasaportul pentru Internet

Rusul Eugene Kaspersky, unul dintre cei mai influenţi oameni din lumea IT, propune să se instaureze o poliţie globală a internetului, iar atunci când intri online să foloseşti un fel de paşaport.

Cel care propune această soluţie pentru a reduce criminalitatea în mediul virtual este nimeni altul decât şeful companiei Kaspersky Labs, compania care produce antivirusul cu acelaşi nume. Eugene Kaspersky a făcut aceste propuneri în cadrul unei întâlniri a companiilor producătoare de software.

Kaspersky a admis faptul că programul său antivirus nu poate oferi protecţie totală pentru utilizatorii de internet şi că li se întâmplă multora, chiar şi unora care lucrează în domeniul IT-ului, să cadă în plasa atacatorilor virtuali. "Ultimii cinci ani au fost de aur pentru cei care au făcut înşelăciuni prin intermediul internetului. Au maşini şi propirietăţi scumpe, vorbim de cei pe care îi ştim sau au fost prinşi", a spus rusul Kaspersky.

Poliție globală a internetului
Tot în discursul său, acesta s-a referit la conaţionalii săi. "Ei spun că nu e o crimă, iar ţintele lor sunt tot timpul cei din afara ţării, ceea ce ar însemna că de investiţiile lor ar profita autorităţile locale. Trebuie să spunem că guvernul rus are petrol şi gaze, nu-l interesează infracţiunile de pe internet, iar asta e frustrant pentru poliţia care se ocupă de aceste fraude", a adăugat IT-stul rus.

Acesta a avansat ideea că ar fi foarte bine să se înfiinţeze o poliţie globală a internetului. "Trebuie să existe legi valabile în toate ţările şi un paşaport online care, atunci când utilizatorul face abuzuri, să fie blocat. Această idee ar putea deveni realitate în viitorul apropiat, atât timp cât infracţiunile pe internet sunt la fel de răspândite cum sunt cele din lumea reală", a mai spus rusul Kasperky.
Dacă se va pune în aplicare o astfel de idee, "paşaportul pentru internet" ar urma să conţină numele şi prenumele, data naşterii, o parolă şi, după cum spun specialiştii, va cuprinde un fel de desfăşurător al neregulilor pe care le faci online.

Sursa: Evz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails