25.7.11

Ce li se mai pregateste elevilor, in plina criza financiara? Cartelă magnetică pentru accesul în şcoală. Oare cartelele sunt nominale? Folosesc tehnologia RFID?

Reguli noi în şcoli din toamnă: accesul în şcoală şi prezenţa la ore a levilor se va face pe bază de cartele magnetice.  Sistemul va fi implementat din toamnă şi va reduce absenteismul de la ore şi va crea un mediu mai sigur pentru elevi, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea. În opinia acesteia, şi motivarea absenţelor va fi mai greu de făcut. Motivul, fiecare profesor va primi, după cinci minute de la începerea orei, un tabel cu cine a validat cardul şi cine nu. "Acest tip de înregistrare a accesului în şcoală rezolvă două probleme. Cea de siguranţă a elevilor în unitatea de învăţământ şi totodată, în termeni reali, cinci minute de la momentul în care au început cursurile în şcoală, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenţi, cei absenţi, elevii întârziaţi", a explicat secteratul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea. O altă noutate anunţata de Badea este introducerea orei de lectură pentru elevii din clasele I-VIII, tot începând din anul şcolar viitor.  Ministerul doreşte să introducă aceste măsuri pentru a îmbunătăţi "parcursul" elevilor spre Bacalaureat.

Părinţii, morţi de râs 

Socoteala de acasă nu se potriveşte, însă, cu cea din târg, părinţii elevilor considerând intenţia Ministerului fără rost şi spunând că dacă tot vrea, copilul oricum va pleca de la ore, cu sau fără cartelă magnetică.
„Pe lângă faptul că se aruncă banii pe fereastră, nu văd rostul acestor cartele. Dai unui copil de clasa I card ca să intre în şcoală. Nici nu ştie ce să facă cu el. În cazul elevilor mai mari, va fi un motiv de distracţie, cum să păcălească sistemul. Nu ţii un copil la şcoală cu ajutorul unui card, dacă acesta nu vrea să stea. Tot va găsi o modalitate de a păcăli sistemul, hai să fim serioşi. În loc să se ţină de prostii cu cartele magnetice, cei din minister ar trebui să se gândească cum să reorganizeze sistemul de învăţământ cât mai bine, că o să ajungem o ţară cu copii analfabeţi, dar care au cartelă magnetică ca să intre în şcoală”, a explicat Ionela Mărgitaş, a cărei adolescentă învaţă la Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.
Rămâne de văzut dacă intenţia oficialilor din Ministerul Educaţiei se va concretiza sau nu, până atunci însă părinţii şi elevii clujeni se gândesc de unde o să scoată bani din buzunar pentru dotările necesare unui nou an şcolar, cu cartele magnetice sau fără.

SURSA:Monitorul de Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails