4.7.11

Ratko Mladici, scos din sala de judecata. A refuzat sa asculte acuzatiile ce i se aduc, in lipsa principalului sau avocat

Judecătorul olandez Alphons Orie care prezidează în cadrul procesului fostului comandant militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, a decis ieri evacuarea acestuia din sala Tribunalului Internaţional de la Haga, transmite Reuters. 

Fostul general a fost scos din sală după ce, sfidător, a refuzat să asculte acuzaţiile care erau citite cu voce tare, în lipsa principalului său avocat şi să pledeze vinovat sau nevinovat. „Tribunalul vă avertizează asupra faptului că veţi fi evacuat din sală. Gardieni, scoateţi-l pe Mladici", a declarat judectorul care a condus şi audierea din 2008 a fostului lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici. Judecătorul Orie a luat notă de pledoaria de nevinovăţie în numele fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, aşa cum prevede regulamentul tribunalului.

Mladici a fost admonestat la începutul audierii deoarece a încercat să comunice cu publicul prezent la audiere.„ Dacă veţi continua să vă adresaţi publicului, domnule Mladici, vor fi luate măsuri", a declarat magistratul. „Mi-e frig la cap, să mă lase să îmi recuperez cascheta, când mi-e frig, jumătate de corp nu mai răspunde", a replicat fostul general, în vârstă de 69 de ani. Judecătorul a refuzat să îi dea cascheta.

Avocatul său sârb, Milos Saljici, declarase că Mladici nu vrea să compară deoarece grefa nu a desemnat încă membrii permanenţi ai echipei sale de avocaţi. El a fost reprezentat ieri de avocatul din oficiu care l-a asistat şi la prima audiere, Aleksandar Aleksici. Avocatul din oficiu a cerut să părăsească sala, explicând că acuzatul a refuzat să comunice cu el ieri dimineaţa, dar judecătorul i-a refuzat solicitarea. Ratko Mladici a fost operat şi tratat prin chimioterapie, în 2009, pentru un cancer al sistemului limfatic, susţine avocatul său sârb.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails