9.8.11

Facebook va dispărea pe 5 noiembrie. Află de ce

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, este cea mai nouă ţintă a hackerilor de la Anonymous, care au declarat că vor da jos site-ul pe 5 noiembrie.
Grupul de hackeri Anonymous, care a a devenit cunoscut după atacurile informatice asupra site-urilor de plăţi online Visa şi PayPal, ca răspuns la decizia acestora de a bloca transferurile de bani către site-ul WikiLeaks, intenţionează să atace şi să dezactiveze reţeaua Facebook la sfârşitul acestui an. Motivul invocat de aceştia este acela că Facebook vinde informaţii agenţiilor guvernamentale şi oferă acces la reţea pentru ca acestea să poată spiona oameni din toată lumea.
Hackerii de la Anonymous şi LulzSec au promis la 23 iulie, după arestările efectuate în SUA şi Europa, că îşi vor continua lupta împotriva companiilor şi guvernelor. Printre ţintele precedente ale grupului de hackeri se află fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul şi societăţi care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor.
Hackerii îi îndeamnă pe oameni să se alăture cauzei lor şi să distrugă Facebook pentru a-şi apăra intimitatea. Anunţul Anymous vine sub forma unui clip video postat pe YouTube.
Facebook a anunţat la începutul acestei luni că va oferi 500 de dolari utilizatorilor care descoperă erori sau încălcări ale protocoalelor de securitate.
De asemenea, Facebook l-a angajat luna trecută pe cel mai celebru hacker din lume, George Hotz (GeoHot), cel care a deblocat iPhone şi consola PlayStation3.


Sursa: revista Capital

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails