11.8.11

Moscova crede că România are un plan de anexare a Moldovei

RIA Novosti, agenţia rusă de presă, a organizat aseară o dezbatere la care au participat istorici şi experţi în politică de la Moscova şi de la Chişinău, informează NewsIn. Tema discuţiilor a fost ”Rusia, în contextul relaţiilor moldo-române”, la dezbatere fiind prezenţi şi Liviu Iurea şi Doru Dendiu, corespondenţii TVR la Moscova şi respectiv Chişinău. Aceştia au declarat că ideea principală a discuţiilor a fost că România are un plan de anexare a Republicii Moldova. Planul nu va putea fi pus niciodată în aplicare, mai ales că, susţin experţii, Rusia susţine statalitatea Moldovei.
Experţii cred că moldovenii ar avea de suferit dacă teritoriile de peste Prut ar aparţine României, istoricul Aleksandr Diukov spunând că acest lucru s-a întâmplat şi în perioada interbelică. „Ştim din perioada interbelică la ce poate duce politica unui naţionalism agresiv - o românizare agresivă şi dorinţa de a înfăptui România Mare. O repetare a unui asemenea scenariu acum, chiar şi într-o formă mai uşoară, cred că nu şi-ar dori nimeni nici în Rusia, nici în Republica Moldova, şi nici într-o ţară din Uniunea Europeană”, menţionează Diukov.
Mai mult, Mihail Garbuz, preşedintele partidului „Patrioţii Moldovei”, spune că o parte din teritoriile din partea de nord-est a României aparţin Republicii Moldova. Astfel, avocaţii formaţiunii politice vor pregăti „documentele necesare pentru câteva organizaţii internaţionale pentru reîntoarcerea teritoriilor care au fost cândva în componenţa Moldovei Mari”, menţionează Garbuz.

Dragoş Secărea
Sursa: Transilvania Expres 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails