21.10.11

Un nou stupefiant face ravagii în Europa: Iei drogul «Croco» şi putrezeşti de viu

România e în alertă după ce un nou drog, preparat din codeină, benzină, iod şi fosfor face ravagii în Europa. “Croco”, un fel de înlocuitor al heroinei, “a acaparat” peste 200.000 de consumatori în Rusia, iar efectele injectării cu acest stupefiant sunt devastatoare.
Reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (C.I.A.D.O.), Gigel Lazăr, spune că după explozia de consumde “Croco” ce a avut loc, în primă fază, în Rusia, apoi în Germania, este foarte posibil ca stupefiantul să intre şi pe mâinile dependenţilor din România. Motiv pentru care, în urmă cu trei zile, C.I.A.D.O. a informat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării de “invazia” care ne pândeşte, recomandându- i să dispună controale la sânge în farmaciile din întreaga Românie. “În mod normal, codeina (n.r. – din care se fabrică “Croco”) se dă numai pe bază de reţetă… însă, ieri, o cunoştinţă a făcut o încercare la o farmacie din sectorul 2 al Capitalei, de unde, după doar câteva rugăminţi, a reuşit să cumpere 6 comprimate”, ne-a mărturisit Lazăr.
Pielea şi carnea se iau de pe oase
“Croco” sau “Crocodil” îşi devorează consumatorul pe interior, fiind afectate, pe rând, toate organele corpului. Pielea se necrozează, căpătând o nuanţă verzuie, care aduce cu pielea de crocodil. Apoi, muşchii şi carnea se descompun, ajungând să se ia de pe oase. Efectul drogului trece în doar două ore de la administrare, motiv pentru care dependentul îşi doreşte o nouă doză. Speranţa de viaţă a celor care folosesc acest drog se ridică în puţine cazuri la trei ani, majoritatea murind însă după un an. Pentru unii, prima injectare poate fi fatală.
Ieftin şi uşor de prepara
“Croco” este mult mai ieftin decât heroina şi foarte uşor de achiziţionat sau chiar de preparat. Dependenţii cumpără pastile de codeină pe care le combină cu iod, benzină şi fosfor. Doza costă câţiva euro, adică de aproximativ 20 de ori mai puţin decât heroina.

Sursa: Napoca News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails