29.10.11

VIDEO. Tineri francezi (fundamentalisti, in opinia HotNews), arestati la Paris dupa ce au intrerupt o piesa de teatru unde Iisus aparea murdarit cu excremente pe fata

Politistii din Paris au arestat aproximativ 20 de fundamentalisti crestini, care au intrat intr-o sala de teatru si au aruncat cu bombe urat mirositoare in semn de protest fata de un spectacol unde fata lui Iisus Hristos apare murdarita de excremente, transmite AFP. Incidentul a avut la Theatre de la Ville, pe malul Senei, in apropiere de catedrala Notre Dame.

Piesa "Sul concetto di volto nel figlio di Dio", regizata de italianul Romeo Castellucci, este povestea unui barbat desfranat, aflat in grija fiului sau.

O copie a unui portret al lui Iisus Hristos, realizat de artistul renascentist Antonello da Messina, este amplasata in fundul scenei si, spre sfarsitul reprezentatiei, pare sa fie acoperita de excremente.

Miercuri seara, dupa cateva zile in care au incercat fara succes sa intre in teatru, protestatarii din organizatia Institut Civitas au patruns in sala si au aruncat bombe urat mirositoare in public, strigand: "Destul cu crestinofobia!"

Un spectator a spus ca "demonstrantii erau oameni foarte tineri, foarte suparati, insa foarte bine imbracati".

Tinuti departe de teatru de fortele de ordine, protestatarii au aruncat cu oua si ulei spre cladire si spre cei care intrau in imobil, cantand in latina si rugandu-se in genunchi.

Asociatia episcopilor romano catolici din Franta a condamnat "violentele produse in timpul recentelor demonstratii... Biserica Romano-Catolica din Franta nu este nici fundamentalista, nici obscurantista".

Vedete ale lumii artistice franceze, intre care Juliette Binoche si Michel Piccoli, s-au alaturat unui comitet creat pentru sustinerea Theatre de la Ville. La randul sau, Civitas a facut apel la o demonstratie de masa "in onoarea lui Hristos".


Citeste mai multe despre piesa si vezi poze aici.


Sursa: HotNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails