27.12.11

Stareţul Efrem a decis să se prezinte autorităţilor

Luni seară Sfânta Kinotită (consiliul de conducere a Sf. Munte format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sf. Munte) a descins la Vatoped, prezentând o scrisoare de susţinere la adresa obştii mănăstirii precum şi a stareţului acesteia. Evenimentul a fost unul istoric, pentru prima dată după mulţi ani Sfânta Kinotită se întâlneşte cu obştea unei mănăstiri la ea acasă, într-un astfel de mod.
Membrii Kinotitei şi-a exprimat pe de o parte sprijinul faţă de mănăstirea încercată iar pe de altă parte au dezaprobat arestul preventiv aplicat părintelui Egumen Efrem, o măsură abuzivă ce încalcă atât legile Greciei cât şi pe cele ale Sf. Munte. Adunarea a avut loc fără prezenţa părintelui Efrem care era la chilie, bolnav.
De asemenea Sfânta Koinotită l-a vizitat pe Părintele Stareţ la chilie reasigurăndu-l de sprijinul acesteia precum şi de faptul că se va înainta o scrisoare către Procurorul Curtei Supreme de Justiţie, Ioannis Tendes în care Sfânta Koinotită garantează pentru p. Stareţ Efrem că nu va părăsi mănăstirea.
Pe de altă parte, p. Efrem, cu toate că este bolnav, a decis să se prezinte autorităţilor, pentru a nu da loc la bănuieli şi suspiciuni, chiar şi fără voie (datorită bolii sale) şi chiar dacă este acuzat total pe nedrept.
Luni seara târziu toată obştea s-a adunat în holul neîncăpător de lângă chilia părintelui stareţ (chilia fiind de dimensiuni total neîncăpătoare, aprox. 2.5 x 3 m) pentru a asculta ultimul cuvânt de folos. Atmosfera a fost foarte caldă şi duhovnicească. Cu această ocazie, părinţii i-au pregătit un cadou p. Stareţ: o icoană mică cu Iisus întemniţat.
Marţi dimineaţa înainte de plecare s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails