10.1.12

Maria Petrascu a plecat sa intareasca oastea luptatorilor romani din ceruri a Arhanghelului Mihail. Ultimul articol al Mariei Petrascu, sufletul portalului Ziaristi Online: Covasna si Harghita au adoptat stema Ungariei! Pana cand?

E greu de crezut asa ceva dar, iata, e foarte adevarat. Cum la fel de adevarata si incredibila este si lipsa de reactie a autoritatilor statului roman care nu au luat si, cu siguranta, nu vor lua nicio masura si nu vor avea nicio pozitie ferma fata de acest gest sfidator. Vor prefera sa lase sa treaca “valul” si, opinia publica, luata cu una cu alta, sa uite ca autoritatile locale din Covasna si Harghita servesc patria… adica Ungaria.
“Faţadele liceelor din judeţele Covasna şi Harghita sunt “ştampilate” cu stema Ungariei!” titreaza JURNALUL NATIONAL care mentioneaza ca, după ce în septembrie 2011, autorităţile din municipiul Gheorgheni, in frunte cu primarul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Salamon Erno din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc.
Clădirea Liceului Marton Aron se afla în reparaţii încă din vara anului trecut, faţada clădirii fiind acoperită. De curând însă acesta a fost terminată. După renovare, faţada clădirii a fost ”îmbogăţită” cu o stemă a Ungariei şi o inscripţie exclusiv în limba maghiară, ”Rom. Kath. Fogimnazium”. La intrarea în clădire nu este amplasată stema României şi nu este arborat drapelul României, aşa cum prevede legea.
Surse din interiorul Liceului Marton Aron au declarat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe fațada Liceului Marton Aron la presiunea primarului din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert, consemneaza COTIDIANUL care spune ca, anul trecut, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a aprobat arborarea stemei Ungariei pe frontispiciul licelui “Salamon Erno” din Gheorgheni argumentand că stema este un ornament!
CANCAN titreaza, la randu-i, “Ungurii ne-au mai făcut o aroganţă! Stema Ungariei a fost pusă pe frontispiciul liceelor din Harghita şi Covasna!” care aduaga ca autorităţile din Harghita şi Covasna vor să se detaşeze de România. După mai multe scandaluri naţionaliste, acum e pe cale să mai izbucnească încă unul.
Primăria Miercurea Ciuc a decis să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul liceului Marton Aron din localitate. După ce a fost renovat, liceul a primit şi o inscripţie redactată exclusiv în limba maghiară: “Rom. Kath. Fogimnazium”. Pentru amplasarea acestui simboul, autorităţile de la Miercurea Ciuc au primit aprobare din partea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, care spune că a fost informat că stema este doar un ornament. Cazul nu este singular, autorităţile din Gheorghieni punând şi ei stema Ungariei pe frontispiciul liceului “Salamon Erno”, mai spune sursa citata.Stema Ungariei tronează pe frontispiciul liceului Marton Anton din Miercurea Ciuc. Drapelul României, nicăieri, noteaza ANTENA 3 care consemneaza ca pe frontispiciul liceului “Marton Aron”, din Miercurea Ciuc, a apărut stema Ungariei.
Stema a fost amplasată odată cu renovarea care a avut loc în această vară şi care a fost făcută şi cu bani de la bugetul de stat al României. Mai mult, inscripţia în limba română “Liceul Marton Aron” a fost înlocuită cu cea în limba maghiară “Liceul principal romano-catolic”, iar la intrarea în clădire nu apare nicăieri stema României sau drapelul.Detalii mai multe am gasit pe blogul lui Dan Tanasa: care titrand “ UN NOU CAZ ȘOCANT! STEMA UNGARIEI amplasată pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc!” spune ca județele Covasna și Harghita sunt bombardate de simbolistică maghiară, cu complicitatea celor doi prefecți unguri! Sursa citata relateaza ca, după ce în luna septembrie 2011, autoritățile publice locale din municipiul Gheorgheni, al cărui primar este PCM-istul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Salamon Erno din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc.
Clădirea Liceului Marton Aron se afla în reparații încă din vara anului trecut, fațada clădirii fiind acoperită. De curând însă acesta a fost terminată. După renovare, fațada clădirii a fost ”îmbogățită” cu o stemă a Ungariei și o inscripție redactată exclusiv în limba maghiară, ”Rom. Kath. Fogimnazium”. După cum ne-am obișnuit deja, la intrarea în clădire nu este amplasată stema României și nu este arborat drapelul României, așa cum prevede legea.
Surse din interiorul Liceului Marton Aron au confirmat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe fațada Liceului Marton Aron la presiunea primarului din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert. Potrivit acestora, Raduly a ”poruncit” conducerii liceului să amplaseze stema Ungariei de vreme ce renovarea clădirii se face cu bani de la Primărie.
Intrebandu-ma retoric, “Pana cand?”, pun punct aici si va dau intalnire luni. Numai bine sa va fie pana atunci!

Acea luni va sa fie prima luni de dupa Judecata de Apoi! – Redactia Ziaristi Online
Maria Petrascu – Ultimul articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails