11.12.12

Romanii din Harghita, Covasna si Mures cer conducerii USL sa nu accepte la Guvernare formatiunea sovina anti-romaneasca UDMR, militanta extremista pentru federalizarea Romaniei si autonomie etnica in asa-zisul “Tinut Secuiesc”

Scrisoare deschisă
Domnului Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României, Preşedinte USL
Domnului Crin Antonescu, Preşedintele Senatului României, Copreşedinte USL
Domnului Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Copreşedinte USL

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în numele celor 400.000 de români pe care îi reprezintă, îşi exprimă deplina satisfacţie pentru victoria categorică obţinută de Uniunea Social Liberlă în alegerile parlamentare din data de 9 decembrie a.c. Este o victorie logică, normală, aşteptată de întreaga ţară fapt dovedit şi de scorul uriaş obţinut de USL în comparaţie cu toate celelate formaţiuni şi alianţe politice, atâtla Senat, cât şila Camera Deputaţilor.
Ne exprimăm încrederea că noile autorităţi ale statului, organismele legislativa şi executive, ce se vor constitui în urma alegerilor, vor acţiona în conformitate cu interesele majore ale ţării şi ale poporului român, punând mai presus de orice interesul naţional, fără a da curs proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizarea României.
În acelaşi timp ne exprimăm îngrijoarea faţă de intenţiile USL de aducere a UDMR la guvernarea ţării, fără nici un temei. Această formaţiune etnică, şovină va continua aceeaşi politică şantajistă faţă de autorităţile statului român, pe care a dus-o timp de două decenii, spre a-şi vedea împlinite toate obiectivele separatiste şi revizioniste. Prin aducerea UDMR la guvernarea României, USL nu ar face altceva decât să se compromită în faţa poporului român, încălcându-şi grav angajamentul de a nu colabora în plan politc cu această formaţiune etnică care a făcut atâta rău, prin participarea sa la guvernare, în ultimii ani.
Rugăm Guvernul României de a nu pune în discuţie în nici un fel şi de nu accepta sub nici un motiv o eventuală solicitare a UDMR de a fi schimbaţi cei doi prefecţi români din judeţele Covasna şi Harghita, care, în calitate de reprezentanţi ai guvernului în teritoriu sunt singurii care pot veghea şi acţiona împotriva acţiunilor udemeriste, potrivnice statului român, tot mai numeroase şi tot mai obraznice.
Consiliul director al FCRCHM reînnoieşte solicitarea de asigura finanţarea, de la bugetul central, a proiectelor culturale iniţiate Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş proporţional cu numărul românilor din cele trei judeţe, după modelul de finanţare al Fundaţiei „Comunitas”, fundaţie patronată de UDMR.

Preşedinte,
Prof. Ilie Şandru
str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA, tel./fax: 0267.313534 email: cohara_ro@yahoo.com
Nr. 30 / 11.12.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails