1.2.13

Propaganda homosexuala este interzisa in institutiile de invatamant. Scrisoare Deschisa pe adresa Ministerului Educatiei si a Facultatii de Sociologie din Bucuresti

Homosexualii Accept si Luna istoriei gay hai sa radem de derbedei 
  SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ  MINISTRULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI, MINISTRULUI MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE, GUVERNULUI ROMÂNIEI, SENATULUI ŞI CAMEREI DEPUTAŢILOR, INSPECTORILOR ŞCOLARI, CADRELOR DIDACTICE, DIRECTORILOR DE ŞCOLI, EDUCATORILOR, PĂRINŢILOR ŞI TUTUROR FACTORILOR DE RĂSPUNDERE AI SOCIETĂŢII CIVILE

Pentru al doilea an consecutiv, minorităţile sexuale din România (LGBT Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans) îşi trâmbiţează drepturile, organizând, pe tot parcursul lunii februarie, expoziţii de artă contemporană, documentară şi de artă comunitară, workshopuri pentru specialişti (jurnalişti, psihologi), proiecţii de filme, teatru, atelier de creaţie literară, discuţii despre familie, spiritualitate şi sexualitate, cerc de lecturi feministe, bibliotecă vie, petreceri etc.
Ca reprezentanţi ai asociaţiilor creştin-ortodoxe din România, ne exprimăm în mod deschis protestul faţă de expunerea tinerilor la asemenea acţiuni cu caracter obscen, prin care sunt încălcate în mod făţiş legile care protejează copiii şi instituţia familiei!
Dacă la ediţia de anul trecut au participat organizaţii non-guvernamentale din patru ţări (Scoţia, Slovenia, Slovacia şi România), iată că anul acesta alte cinci state s-au alăturat proiectului, respectiv Olanda, Irlanda, Lituania, Cehia şi Ungaria. Desfăşurate în cadrul “Lunii istoriei LGBT”, manifestările fac parte dintr-un proiect mai amplu intitulat “Engaging hearts and minds, changing attitudes” 2011-2013. Finanţarea activităţilor este asigurată de Comisia Europeana prin programul – Fundamental Rights and Citizenship (partener – LGBT Youth Scotland), valoarea totală a proiectului fiind de 4.620 euro.
Aşa cum aflăm de pe site-ul http://accept-romania.ro/luna-lgbt/, scopul proiectului este “de a schimba mentalitatea cetăţenilor Europeni cu privire la stereotipurile legate de persoanele LGBT.”
Anul trecut, în ciuda opoziţiei exprimate la nivelul societăţii civile (prin scrisori deschise, comentarii, luări de poziţie), manifestările au fost găzduite, printre altele, chiar de câteva instituţii de învăţământ din capitală: „Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”, „Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială” din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”. Sute de adolescenţi şi tineri (unii aflaţi la vârsta întemeierii unei familii) au fost luaţi cu asalt de militanţii homosexuali, care le-au explicat că păcatul strigător la cer al sodomiei este un „drept” al omului ce nu trebuie să fie încălcat…
Iată ce promite, pentru luna februarie 2013, Daniela Prisacariu, coordonator al evenimentelor: “Luna Istoriei LGBT îşi propune să aibă un program plin de evenimente diverse din domeniile artă, cultură şi educaţie (…) Dorim să creăm un spaţiu în care oricine se poate exprima, poate învăţa şi creşte”.
http://www.24deoremuresene.ro/articole/detalii-stire/articol/februarie-luna-istoriei-lgbt.html
Într-adevăr, anul acesta Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti găzduieşte una dintre activităţi („Apariţia sexologiei şi a emancipării homosexuale”), în timp ce la Muzeul Ţăranului Român vor avea loc proiecţii de filme pe tema drepturilor persoanelor LGBT… (http://accept-romania.ro/luna-lgbt/)
Cât priveşte participarea publicului din România la manifestările organizate de membrii acestei comunităţi,  previziunile pentru 2013 sunt sumbre. “Am avut mai mult de 20 de evenimente care au adunat în jur de 1000 oameni (în 2012 n.n.). În 2013 ţintim şi mai sus şi dorim să implicăm mai multă lume şi să avem un impact mai mare”, adaugă Daniela Prisecariu.
Atacurile minorităţilor sexuale vizează, desigur, inocenţa copiilor noştri. Vorbind despre dragoste şi clamând “Sunt liber să iubesc pe cine vreau!”, homosexualii solicită, în fapt, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, precum şi a adopţiilor, în vederea întemeierii unei „familii”. Şi în acest război dus pe frontul familiei, declaraţiile coordonatorilor evenimentului sunt mai mult decât îngrijorătoare: Din nefericire, sunt foarte rare reprezentările pozitive ale persoanelor LGBT în curricula şcolară, filmele de la tv sau cinema, piesele de teatru, literatură sau reviste. De aceea, noi dorim să umplem acest gol prin evenimente care portretizează persoanele LGBT aşa cum sunt ele în realitate.”
De altfel, profesoara Roxana Marin, de la Colegiul „George Coşbuc” din capitală, recunoaşte cu nonşalanţă – într-un interviu publicat în toamna anului trecut – că desfăşoară, la nivelul acestei unităţi de învăţământ, activităţi de promovare a homosexualităţii: „La Coşbuc, avem o platformă de activism LGBT (ie. – homosexual) practic mai puternică decât cea pentru activism de drepturile romilor, iar în ultimii ani am avut tot felul de invitaţi şi activităţi pe această temă. Am făcut, de pildă, primul Gay Pride dintr-o şcoală publică din România (…)” http://totb.ro/54813
Pactizând cu organizaţia “Accept”, insituţiile culturale din România îşi vor deschide, şi în acest an, porţile pentru a găzdui manifestările “artistice” şi “educative” pregătite de organizatori. Care poate fi reacţia Bisericii, a credincioşilor, a părinţilor, a pedagogilor, a omului de rând în faţa “surprizelor” pregătite pentru tineretul din România?! ”Anul acesta principalele activităţi vor fi: proiecţii de filme şi teatru cu tematică gay, educaţie non-formală (biblioteca vie şi teatru forum), ateliere, discuţii despre literatura gay, o prezentare despre istoria (homo)sexualităţii ţinută de un profesor din Olanda, workshopuri cu ofiţerii de poliţie, dezbateri dar şi o expoziţie de artă. De asemenea, vom organiza şi zile lejere de socializare prin jocuri sau petreceri. Încercăm să îmbinăm educaţia cu distracţia şi să avem evenimente cât mai diverse pentru a putea aduce cât mai multe persoane sub umbrela Lunii Istoriei LGBT”, spune Daniela Prisacariu.



HOMOSEXUALITATEA – UN PĂCAT STRIGĂTOR LA CER

În Vechiul Testament stă scris „să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune” (Levitic 18, 22) şi tot aici este prezentat cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor pervertiri ale făpturii umane (Fac. 19, 4-28). Păcatul acesta poarta şi numele de sodomie, după denumirea cetăţii în care a fost săvârşit (Sodoma).
De asemenea, în Noul Testament, mai precis în Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1, versetele 26-27, este precizată şi pedeapsa pentru acest păcat: „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi, luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.”
Conform doctrinei oficiale a Bisericii Ortodoxe Române, „sodomia, adică desfrâul împotriva firii, precum şi împiedicarea cu ştiinţă a zămislirii de prunci şi lepădarea lor” constituie păcate de moarte (strigătoare la cer, v. Învăţătură de credinţă creştin ortodoxă, 110;   http://www.patriarh.ro/Index/invatatura.php?capitol=306)

SUPORTUL JURIDIC AL CETĂŢENILOR (INCLUSIV MINORI) AGRESAŢI DE “DREPTURILE” MINORITĂŢILOR SEXUALE

Impunerea legalizării homosexualităţii a devenit o modă a Occidentului, “un pas către un stat fascist”, aşa cum consideră Gordon Wilson, un fost lider al Partidului Naţional Scoţian. Cu toate acestea, reacţia unor state strânse în menghina imperiilor euro-atlantice este lăudabilă. Astfel, sute de mii de francezi au protestat, pe data de 13 ianuarie, pe străzile Parisului faţă de intenţiile guvernului de a oferi homosexualilor dreptul de a se căsători şi de a adopta copii. De asemenea, Camera Reprezentanţilor din Nigeria a aprobat, în unanimitate, o lege care interzice căsătoriile homosexuale, în ciuda ameninţărilor administraţiei Obama şi ale premierului britanic.
Nu aceeaşi este atitudinea României în faţa acestor presiuni, dezincriminarea homosexualităţii – prin abrogarea art. 200 din vechiul Cod Penal – fiind un pas hotărâtor în vederea aderării ţării noastre la U.E.
Iată, mai jos, câteva din prevederile legale în vigoare, încălcate prin acţiunile minorităţilor sexuale.

Art. 4, alin. 2 din Tratatul asupra Uniunii Europene impune promovarea valorilor unui stat membru drept componentă a identităţii naţionale. Astfel, minorităţilor sexuale nu le este permis să încalce principiile educaţiei copiilor şi tinerilor, consfinţite în dispoziţiile art. 43 şi 44 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: „Copiii au dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o pot atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept” (art. 43). „Copiii au dreptul de a beneficia de un nivel de trai care să le permită dezvoltarea fizică, mintală, spirituală, morală şi socială” (art. 44).
De asemenea, Legea nr. 272/2004 prevede obligaţii concertate pe care le au instituţiile publice ale statului, împreună cu părinţii, privind dezvoltarea sănătoasă mentală şi fizică a copilului. Aceste instituţii, definite de lege, sunt: Administraţia publică locală, Servicii judeţene de protecţia copilului, Biserica, Poliţia, Servicii Medicale. Acceptarea încălcării din partea acestor instituţii a normelor care trebuie să garanteze în primul rând sănătatea fizică a copiilor noştri constituie infracţiuni grave de perversiune sexuală (art. 201 Cod penal în vigoare în prezent) şi corupţie sexuală (art. 202 Cod penal).
Totodată, Legea educaţiei naţionale prevede, la art. 7, alin. 1 că “în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.”
Considerăm că niciun stat nu are dreptul să se amestece în celula elementară a societăţii, respectiv a Bisericii, care este familia, si să-i nege dreptul la existenţă. De asemenea, niciun stat nu are dreptul de a priva familia de funcţiile sale fundamentale, îndeosebi de cea educativã, ci, dimpotrivă, rolul statului este de a ajuta şi promova familia.
Având în vedere cele expuse mai sus, solicităm tuturor factorilor de răspundere respectarea atentă a legilaţiei în vigoare şi interzicerea imediată a susţinerii acestor activităţi în spaţiile publice, mai cu seamă în unităţile de învăţământ care sunt destinate formării caracterelor morale şi nu experimentelor de pervertire satanică a tinerilor!

30 ianuarie 2013     
Semnatari:

  1. 1.    Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, prin jurnalist Irina Nastasiu
  2. 2.    Asociaţia “Ieromonah Arsenie Boca”, Arad
  3. 3.    Carmen Păduraru – judecător de tribunal
  4. 4.    Asociaţia pentru Libertatea Românilor, prin prof. Nicolae Livadă
  5. 5.    Asociaţia Culturală „Valea Muntelui”, prin pr. Mihail Popa
  6. 6.    Parohia Dodeni, jud. Neamţ
  7. 7.    Alianţa Familiilor din România, prin Bogdan Mateciuc, director
  8. 8.    Asociaţia „Rost”
  9. 9.    Asociaţia „Bucovina profundă”, prin preşedinte Mircea Puşcaşu
  10. 10. “Filiala Asociaţiei ProVita pentru născuţi şi nenăscuţi”, Galaţi, prin preş. Costache Sabina
  11. 11.  Fundaţia “Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi “Asociaţia Oamenilor de Afaceri Creştin Ortodocşi”, prin preşedinte Marcel Bouroş
Via Pro Vita Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails