13.6.13

Comisia pentru revizuirea Constitutiei creeaza cadrul legal autonomiei culturale cerute de UDMR. Intr-un amendament adoptat se face trimitere la legea statutului minoritatilor nationale, care nu a fost adoptata de Parlamentul Romaniei

ora 12:08 Amendament adoptat Art.6.- (1) Reprezentantii legali ai minoritatilor nationale pot infiinta, potrivit legii privind statutul minoritatilor nationale, organe proprii de decizie si executive, cu competente privind dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor.(Grupuri: UDMR)

De  precizat este ca amendamentul adoptat face trimitere la statutul minoritatilor care stipuleaza autonomia culturala. Potrivit statutului minoritatilor autonomia culturala este capacitatea comunitatii unei minoritati nationale de a avea competente decizionale in problemele privind identitatea sa culturala, lingvistica si religioasa, prin consilii alese de catre membrii sai.

ora 12:10 Amendamnet adoptat Art.12.- (5) Minoritatile nationale isi pot folosi in mod liber, in spatiu public si privat propriile simboluri nationale care reprezinta identitatea lor etnica, culturala, lingvistica si religioasa.(UDMR)

Sursa: Hotnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails