25.3.15

Predica Parintelui Arsenie Boca la Buna vestire


<< La plinirea vremii, trimis a fost Ingerul Gavriil intr-un oras din Galileea, Nazaret, catre Fecioara Maria aducandu-i vestea ca din Duhul Sfant si din puterea Celui Preainalt, va concepe si va naste pe Mesia, Fiiul lui Dumnezeu, pe care il va chema Iisus.
       Acestea sunt datele simplu expuse de Evanghelistii Luca si Matei.
       Faptul acesta simpul cutremura insa legile firii. Nici Fecioara Maria n-a putut primi faptul fara o puternica intampinare critica, fara o puternica cutremurare interioara. Iar cat despre Iosif, paznicul si garantul Sfintei Fecioare, stim ca pe ascuns avrut sa o paraseasca.
      Nasterea lui Dumnezeu printre oameni era fagaduita prin prooroci, cu mii de ani in urma. Isaia, proorocul  a spus lamurit ca o Fecioara va naste ramanand totusi fecioara.
       De n-am fi siguri de faptul trecut, ca Dumnezeu s-a unit cu firea omeneasca in persoana lui Iisus, mai ca nici n-am putea crede.
      Aceasta nastere a lui Dumnezeu, in faptura Sa, e de fapt o renastere a omului, proces care a fost anuntat, pregatit si care s-a desavarsit apoi in istorie. Aceasta inseamna cuvintele "La plinirea vremii".
        Ceea ce e greu de priceput e faptul acesta: - cum e cu putinta ca "Tatal omului" sa Se faca "Fiul omului", Fiul fiului Sau? Dar iata ca S-a facut. S-a facut istoric si de atunci se face si tainic, in toti cei ce-L primesc pe Dumnezeu si se nasc a doua oara.
      Deci, cand sufletul, prin faptura noastra intreaga, ajunge pe caile ostenelii si ale iubirii la starea de "fecioara",  are loc si pentru noi, la plinirea vremii, nasterea lui Iisus in faptura noastra.>>
 
                                    Parintele Arsenie Boca - Omul,  zidire de mare pret

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails