12.6.09

Comemorare Piata Universitatii 13 - 15 iunie 1990

13 iunie 2009
Manifestarile incep la ora 13

La ora 14 va avea loc o slujba religioasa.

Ulterior - luari de cuvant ale vechilor golani si ale victimelor sangeroasei represiuni ordonate de Ion Iliescu

Invitati: luptatori din rezistenta anticomunista, fosti detinuti politici, reprezentanti ai organizatiilor fondatoare ale Pietei Universitatii - Grupul Independent pentru Democratie, Liga Studentilor - membrii seniori, luptatori ai Baricadei '89, studenti basarabeni, victimele de astazi ale actualului regim comunist de la Chisinau.

Sunt invitati sa participe barbosii, studentii (fosti) si jurnalistii care inca isi mai aduc aminte batele incasate pe spinare de catre mineri, securisti, militieni si fesenisti.

Remember - un scurt bilant "contabil" al perioadei 13 - 15 iunie 1990


3500 bucuresteni batuti
1466 cartuse de razboi trase asupra civililor
1024 arestari ilegale
746 raniti
130 morti "neoficiali"
5 morti "oficiali"
6 violuri "oficiale"

Dupa 19 ani, cerem, pentru a mia oara, Procurorului General al Romaniei - Laura Codruta Kovesi - sa dispuna Parchetului punerea sub acuzare si arestarea infractorului Ion Iliescu, principalul vinovat al represiunii din iunie 1990 cunoscuta generic sub numele de Mineriada din '90.

Organele de politie, si minerii condusi de fesenisti si de securistii lui Ion Iliescu au devastat Universitatea si Arhitectura, sediile partidelor istorice si ale ziarelor independente. Manifestatia pasnica organizata de studenti in Piata Universitatii la care au participat zilnic, timp de aproape doua luni, cateva zeci de mii de bucuresteni, a fost reprimata brutal de Ion Iliescu, cel care a ordonat lichidarea "bandelor de legionari care tulbura ordinea democratica".

Gruparea comunista adusa de Ion Iliescu la putere si formata din personaje aflate in relatii stranse cu serviciile moscovite - generalul Nicolae Militaru, Vasile Ionel, Silviu Brucan -, sau descendenti ai unor cadre NKVD, cum ar fi prim-ministrul Petre Roman - au utilizat forta bruta si au cerut Armatei uzul de arma impotriva tinerilor care cereau debarasarea comunistilor si kaghebistilor din functiile de conducere a Statului.

Acest Dosar cheie al Justitiei romanesti a fost tergiversat, musamalizat si mistificat vreme de mai bine de un deceniu (cu contributia generalului Dan Voinea, complicele mai vechi al lui Ion Iliescu).

Dosarul este finalizat deja insa procurorii se sfiesc sa-l puna sub acuzare pe principalul responsabil al represiunii sangeroase din iunie 1990 - Ion Iliescu. Acest controversat episod al Justitiei romanesti, arunca o pata rusinoasa asupra credibilitatii Romaniei ca stat de drept.

Noi, victime ale Mineriadei si vechi golani ai Pietei Universitatii asteptam inca implinirea "nevoii de aflare a adevarului" si pedepsirea celor vinovati.

Ion Iliescu merita o dreapta judecata, in spiritul adevarului.

Sa-l ajutam sa nu rateze aceasta sansa..

in numele victimelor,

Viorel Ene www.avmr.ro

in numele vechilor golani,
George Roncea www.ligastudentilor.info http://www.mineriada.org
GID www.gid-romania.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails