3.6.09

Parintele Ioan Sismanian despre convertirea sa la ortodoxie. Conferinta "Dictatura si martiraj", 31 mai, Cluj


La conferinta "Dictatura si Martiraj" de la Cluj-Napoca, organizata de Centrul Rezistentei Anticomuniste, cu prilejul lansarii cartii "Dictatura Biometrica", Parintele Ioan Sismanian a vorbit despre convertirea sa la crestinism si puterea dragostei.

4 comentarii:

  1. Anonim6/03/2009

    Personailtatile monahale care isi revendica zgomotos aniteuropenismul, cu aceste manifestari de ortodoxie agresiva pe langa ca altereza mesajul curat si sincer al Parintelui Iustin Parvu intretin imaginea unei religii antimoderne,antieuropene, alimentand astfel toate stereotipurile ieftine existente in mass-media la care nu au forta necesara sa raspunda.
    Nu ma refer aici strict la fimul de mai sus ci la mesajul de ansamblu pe care il transmite parintele Sismanian in conferintele sale.Nu pot sa nu-mi aduc aminte de cuvintele lui Paisie Agioritul pentru cazul de fata”multi crestini cred cu sinceritate,insa , uneori, nu pot sa-si ascunda zelul, manifestandu-se in exterior exagerat si intr-un anume fel agresiv”

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca-i anonima, semnez si eu! Mare curaj, mare adevar!
    Faceti o dubla diversiune: vorbiti despre antieuropenismul monahilor si incercati sa separat mesajul Parintelui Justin de cel al ucenicilor sai. In primul caz, confundati Europa cu Uniunea Europeana, iar in al doilea caz trebuie sa stiti ca monahii la care faceti referire au binecuvantarea Parintelui Justin pentru a participa la aceste conferinte si a sustine campania impotriva introducerii actelor biometrice.
    Cat despre acuzele de ortodoxie agresiva, fundamentalista, stim cam din ce zona provin. O zona lezata de marturisirea ortodoxa a Parintelui Ioan Sismanian. Si inca ceva: un fundamentalist ortodox nu este agresiv, el intoarce si obrazul celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos scris de catre Vlad-Mihai si mai frumos spus de Parintele Ioan! Noi mereu avem de comentat ceva, fara sa facem nimic iar daca altii ne cheama la marturia Sfintilor incepem sa punem etichete.Cel ce vrea sa spuna adevarul gaseste prea adesea portile inchise !

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian5/31/2011

    Faptul ca anumiti Preoti isi manifesta credinta "intr-un anume fel agresiv",nu e deloc de condamnat deoarece si unii Sfinti erau un pic "duri"dar asta nu le anula blandetea launtrica dobandita prin harul Duhului Sfant.Ar trebui sa ne bucuram pentru Parintele Ioan din clipul de mai sus,ca Dumnezeu l-a luminat si l-a intors la Adevar

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails