11.11.09

Lecţia de şantaj de la ghidul Bogdan Chirieac şi „naşul“ Roşca Stănescu

SANTÁJ, șantaje, s.n. Constrangere exercitata asupra cuiva prin amenintarea cu divulgarea unui secret compromitator sau prin alte mijloace de intimidare, cu scopul de a dobandi în mod injust un folos pentru sine sau pentru altul; mijloc intrebuintat in acest scop. Din fr. chantage. (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, Academia Romana).

Asta este limba romana. Ce sa-i facem? Nu acelasi este insa intelesul cuvantului si pentru Nasu’ „Ziua”, Sorin Rosca Stanescu, strans ghidonat de summumul de deontologie mondiala, Bogdan Chirieac, \n actul de santaj asupra unui oficial al statului, nici mai mult nici mai putin decat insusi seful Agentiei Nationale de Integritate, procurorul Catalin Macovei. Iata ca TVR a interpetat corect actul savarsit de fostul ziarist, ghid BTT, interpret si dansator pe notele Securitatii, si, ieri, la fel ca ProTV, i-a suspendat emisiunea analistului bun la toate al lui Vintu si Voiculescu. Sa speram ca asa va si ramane. „De la Vest la Est” – titlul corect, inversat pentru „pulime” de Bogdan Chirieac -, emisiunea preferata a Ambasadei Rusiei si, neindoios, a lui Ion Iliescu, a fost trimisa pe centura presei, eventual pe malul lacului Snagov, pentru o Editie Speciala realizata de coprofitele presei romane: „Pe cine mai strangem azi de coaie?”.

Tinta santajului: Traian Basescu, cel care „distruge un sistem”, sistemul mafiotic reprezentat pe masura de Coalitia anti-Romania condusa de Iliescu-KGB si „onorabilii” membri ai Clanului Soprano de Dambovita, Vintu, Voiculescu si Patriciu, devalizatori ordinari ai averii nationale a Romaniei.

Este firesc ca Bogdan Chirieac, care s-a autodefinit perfect deontologic drept – sa ma scuze doamnele - „Pielea pulii”, este fidel regimului clientelar comunist care l-a transformat peste noapte din... vorba lui in milionar in euro. Aceasta este normalitatea in care s-a scaldat pana azi Chirieac, traficant de influenta de sub poala lui Iliescu-KGB, beneficiarul direct al crimelor din decembrie 1989, poreclit asa, culmea!, chiar de catre Sorin Rosca Stanescu – „Nasul” „Ziua”, fostul meu sef si, cred, de ieri – alaltaieri – raspoieri, si fostul coleg de breasla. Desigur, din „alta liga”.

Cand a redevenit Sorin Rosca Stanescu din agent al Securitatii ziarist stiu putini: pe 22 decembrie 1989, cand scotea primul ziar liber de dupa dictatura comunista: „Libertatea”. Straniu, dupa 20 de ani si ziarul pe care l-a infiintat si el au ajuns, din nefericire pentru starea presei romane, la acelasi nivel. Pestilential, ca sa folosesc termenul ales de Cezar Ioan, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania, pentru a defini acest caz. Tot Cezar Ioan le face o recomandare celor doi santajisti: sa nu-si mai permita sa se numeasca ziaristi; sa dispara din presa, cu tot cu milioanele lor.

Dar sa revin: daca in cazul lui Chirieac - despre care nici bietul sau coleg de birou, Cristian Tudor Popescu, fostul sef al Clubului Roman de Presa, nu stia ca este milionar in euro (ma intreb cum poate CTP atunci, cu Gandul sau, sa „descalceasca” intreaga „realitate” a lumii) – este firesc sa urmeze directivele lui Iliescu, cum se explica la Rosca? Oare ironia si tragedia soartei nu este prea mare ca tocmai cel care s-a luptat cu dictatura succesorului lui Ceausescu, care era sa fie inchis de Iliescu, astazi sa-l slujeasca pe conspiratorul din decembrie '89 si satrapul din iunie '90, „fara ca cel mai mic muschi sa i se miste pe fata”? Si sa tarasca in namolul de pe fundul Snagovului fostul ziar national si anti-kaghebist „Ziua” cot la cot cu ntregul trust de presa fara de respect al lui Vintu, prea iubitorul de Iliescu? De cand ziaristul, aparatorul Adevarului, nu mai este cu norodul, ci cu tagma jefuitorilor? Si-atunci, ce fel de „prietenie” ne-ar mai lega? Pentru ca Rosca Stanescu m-a amenintat azi ca „o sa-mi faca si mie ce i-a facut lui Basescu”. „Adica... n-o sa mai vorbeasca cu mine”, a adaugat repede.

Nu mie ar trebui sa-mi faca binele asta: ci Romaniei. Brat la brat cu Iliescu, fosta victima cu fost si actual calau.

Victor Roncea
www.curentul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails