26.1.10

Gripa H1N1, în declin. Grupul farmaceutic Novartis avertizează statele care nu-şi onorează comenzile de vaccinuri şi anunţă o nouă pandemie!

Grupul farmaceutic elvetian Novartis, care produce unul dintre vaccinurile impotriva gripei pandemice H1N1, a lansat marti o avertizare la adresa guvernelor care isi anuleaza comenzile, precizand ca statele "fiabile" vor fi servite preferential, pe viitor, relateaza AFP.

"Aceleasi guverne care au exercitat multe presiuni asupra industriei farmaceutice pentru a furniza rapid vaccinurile spun acum ca nu mai doresc sa cumpere ce au comandat", a declarat presedintele Novartis, Daniel Vasella.

Seful gigantului farmaceutic a avertizat ca "data viitoare cand va mai fi o pandemie - si va mai fi o pandemie - guvernele care au fost parteneri fiabili vor fi tratate de o maniera preferentiala", a spus el.

Dupa slabul succes al campaniei de vaccinare si posibilitatea de a te vaccina cu o singura doza, in locul celor doua prevazute intial, mai multe guverne (Germania, Belgia, Norvegia si Spania, in special) au revizuit in scadere comenzile de vaccinuri.

"Avem contracte constrangatoare pentru ambele parti", a reamintit Vasella, care s-a declarat "inflexibile" asupra comenzilor deja onorate. "Ceea ce a fost livrat trebuie pastrat si trebuie platit", a insistat el.

Presedintele grupului elvetian a aratat insa ca trebuie sa existe flexibilitate asupra comenzilor in curs, Novartis fiind dispus sa propuna alte produse in locul dozelor de vaccin.

Gripa H1N1, in declin, a ucis cel putin 14.142 de persoane in intreaga lume.

Novartis, care a publicat rezultate anuale in crestere, a livrat anul trecut peste 100 de milioane de doze de vaccinuri, realizand in acest fel o cifra de afaceri de un miliard de dolari.

HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails