10.4.10

Preşedintele Poloniei a MURIT într-un accident aviatic în Rusia, unde mergea pentru a comemora ofiţerii polonezi ucişi de sovietici la Katyn. Update.

Un avion în care se afla preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei.

Aeronava efectua o cursa pe ruta Varşovia - Smolensk, iar la bordul acesteia se aflau 87 de persoane. Potrivit primelor informaţii, nu există niciun supravieţuitor, transmite Reuters, care citeaza presa de la Moscova. Agenţia ITAR-TASS a comunicat că avionul s-a prăbuşit la 10.56 ora Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Poloniei afirmă că la bordul avionului nu erau mai mult de 90 de persoane. EURONEWS transmite că la bord se aflau 127 de persoane.

Autorităţile poloneze au confirmat că la bordul avionului se afla preşedintele polonez împreună cu soţia sa, precum şi câţiva oficiali ai statului.

Imediat după impact, aeronava a luat foc. După primele informaţii, nu există supravieţuitori. Aeronava, un TUPOLEV 154, s-a părbuşit în apropiere de aerodromul militar de la Smolensk.

Preşedintele polonez urma să participe la ceremonia de la Katyn, care comemorează 70 de ani de la executarea de către NKVD, la ordinul lui Stalin, Veaceslav Molotov şi Lavrenti Beria, a aproximativ 22.000 de ofiţeri ai armatei poloneze. (Andrezj Wajda, important regizor polonez, a realizat în 2007 o pelicula pe această temă şi intitulată chiar Katyn).

Pagina de internet www.wikipedia.org şi-a actualizat informaţia şi la biografia lui Lech Lech Kaczynski se pecifică faptul că a murit într-un accident de avion în Rusia pe 10 aprilie 2010.

Update 1. "O tragedie de neconceput", aşa a descris Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei, moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a celorlalţi oficiali polonezi. "Acesta este al doilea dezastru ca gravitate după Katyn. Întâi este ucisă floarea celei de a Doua republici poloneze, în pădurea de lângă Smolensk, acum elita intelectuală a celei de a Treia republici poloneze moare în acest accident tragic, când se apropia de aeroportul din Smolensk", a declarat Walesa. În 1940, în pădurea Katyn au fost executaţi mii de ofiţeri polonezi.

Update 2. Printre cei aflati la bordul avionului se aflau, pe langa conducerea politica a Poloniei, conducatori militari, religiosi, dar si urmasi ai celor omorati la Katyn. Lista integrala a celor decedati aici:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&sl=pl&u=http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7752563,Prezydenckim_Tu_154_lecialy_najwazniejsze_osoby_w.html&prev=/search%3Fq%3Dgazeta.pl%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DBaX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhgY5c3N3uYbVxf-9Bey6kms5Gk0hw

3 comentarii:

  1. Anonim4/10/2010

    Cred ca asasinarea Presedintelui Lech Kaczynski si a celorlalti oficiali ai Guvernului, a fost pusa la cale de dusmanii lui Hristos. Vom afla Adevarul despre moartea lor cât de curând.
    Lech Kaczynski si-a iubit Poporul din care facea parte si pentru aceasta a fost asasinat.
    DUMNEZEU sa-L odihneasca în pace pe Presedinte si pe toti cei care si-au pierdut viata în acest înfricosator atentat.
    VESNICA LOR POMENIRE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim4/10/2010

    Si eu am o banuala...ati citit ,,marturiile unui asasin economic?"Cam aduce cu ce scrie acolo-e planul B, cand oficialii unei tari vizate refuza sa le fie tara asasinata economic, urmand ca planul c sa fie ceea ce s-a intamplat in fosta Iogoslavie.Polonezii erau cam singurii care aveau demnitate.Chiar deloc nu ma mira acest accident.Dumnezeu sa le dea mantuire, au murit la datorie!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim4/11/2010

    Sigur ca este asasinat , dar mai mult decat atat Polonia la ora asta este decapitata . In avionul respectiv acei oameni trebuiau sa moara pt ca nu au vrut sa ia imprumuturi de la FMI sau Banca Mondiala . Dupa Grecia Polonia era urmatoarea tara vizata .
    2. Conform legilor de securitate nu trebuiau sa fie in acelasi avion si presedintele si primul ministru.
    3. In acel avion era si presedintele bancii poloniei si seful statului major si alti baieti de la serviciile secrete poloneze (omologul lui SIE )
    4.Tradarea este din interior de la consilieri, cei care l-au statuit pe presedinte sa fie cu totii .
    5.Polonia nu a vrut scutul antiracheta .
    6.Polonia nu avrut avioane si tancuri uzate , Polonia nu avrut multe din porcariile occidentale .
    Ei au fost mandrii (ca Ceausescu) si s-au crezut liberi in lumea asta corupta .
    7. Pentru ca s-au crezut liberi au murit ca sa se dea un exemplu si altor tari care au pretentii la libertate si care nu inghit acest mare rahat care se cheama occident (capitalism)
    8. Cine sunt mai periculosi RUSII SAU AMERICANII +EVREI???
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti vravi eroi .
    Dumnezeu sa ajute poporul Polonez

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails